سرطان بینی و روش‌های درمان سرطان بینی

داخلی

 

سرطان بینی یا سرطان تیغه بینی یکی از انواع سرطان‌های بسیار نادر می‌باشد که بیشتر در مردان بالای ۴۰ سال دیده می‌شود. علائم و نشانه‌های این بیماری بسیار مشابه با علائم سرماخوردگی هستند و به همین دلیل بهتر است به طور دقیق از علائم و نحوه تشخیص سرطان بینی آگاه شوید. تومور سینوس و بینی ممکن است خوش خیم و یا بدخیم باشد.

به طور معمول تومورهای بدخیم در حفره بینی و سینوس‌ها در نواحی گونه‌ها و پیشانی شکل می‌گیرند. دقت داشته باشید که سرطان بینی و سینوس با سرطان در نواحی بینی و گلو متفاوت بوده و نیازمند تشخیص دقیق می‌باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با مجله هومکا همراه باشید.

شایع‌ترین علائم سرطان بینی و سینوس

شایع‌ترین علائم سرطان بینی و سینوس

همان‌طور که گفته شد، سرطان بینی علائم مشخصی دارد که گاهی با نشانه‌های سرماخوردگی مشابه هستند و باید توسط پزشک به‌طور دقیق بررسی شود. موارد زیر از اصلی‌ترین نشانه‌های این سرطان می‌باشند:

  • ممکن است فرد انسداد و گرفتگی دائمی بینی داشته باشد، که به‌طورمعمول یک طرف بینی را درگیر می‌کند
  • احتمال خونریزی از بینی وجود دارد
  • ریزش خلط از بینی و پشت حلق و ترشح مخاط از بینی، که ممکن است خونی باشد
  • فرد با کاهش حس بویایی نیز مواجه خواهد شد

درصورتی‌که بیماری در مراحل پیشرفته‌تری باشد، این علائم نیز شدیدتر خواهند بود و با نشانه‌های زیر مواجه خواهیم شد

  • احساس درد و بی‌حسی در اجزای صورت
  • تورم غدد در گردن
  • تورم گونه‌ها
  • از دست دادن بخشی از بینایی و کم سو شدن چشم‌ها، ایجاد دوبینی
  • آب‌ریزش چشم‌ها و چشم‌های متورم و محدب
  • برآمدگی یا رشد توده‌ای در صورت، بینی یا سقف دهان
  • احساس درد و فشار در گوش‌ها
  • لق شدن دندان‌ها

تشخیص سرطان بینی یا سینوس

همان‌طور که قبل‌تر اشاره کردیم، برخی نشانه‌های سرطان بینی مانند علائم بیماری‌های خفیفی ازجمله سرماخوردگی می‌باشد. به همین دلیل شناسایی این سرطان به‌آسانی امکان‌پذیر نیست. برای تشخیص آن از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود که شامل موارد زیر هستند:

  • آندوسکوپی بینی: در این روش از یک لولهٔ نازک و منعطف استفاده می‌شود که همراه با دوربین و نور به قسمت انتهای بینی واردشده و ناحیهٔ موردنظر بررسی می‌کند. برای کاهش درد آندوسکوپی بینی، می‌توان از بی‌حسی موضعی استفاده نمود
  • پاندوسکوپی: در این روش برای تشخیص سرطان و علت آن از بیهوشی عمومی استفاده می‌شود
  • بیوپسی: در روش بیوپسی، نمونه بسیار کوچکی از بافت بینی برداشته شده و از این نمونه برای شناسایی سرطان بینی استفاده می‌شود. بررسی‌های نمونه، نوع سرطان و منشأ آن را مشخص می‌کنند

برای تشخیص بهتر و دقیق‌تر میزان رشد این سرطان ممکن است از روش‌های دیگری مانند سی‌تی‌اسکن، اسکن و آزمایشات مختلف دیگر نیز استفاده شود.

تشخیص سرطان بینی یا سینوس

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورت طولانی شدن هر یک از علائم ذکرشده مانند خونریزی بینی، از بین رفتن بینایی، آب‌ریزش چشم‌ها و بینی، و احساس درد و تورم در صورت، حتماً به پزشک مراجعه نمایید. در صورتی که پزشک تشخیص دهد نیاز به بررسی‌های بیشتری وجود دارد، بیمار برای بررسی‌های تکمیلی به متخصص گوش و حلق و بینی (ENT) ارجاع می‌شود.

آیا سرطان بینی درمان می‌شود؟

درصورتی‌که بیماری در مراحل اولیه باشد و به‌موقع اقدام کنید، این سرطان با عمل جراحی و در صورت نیاز با استفاده از روش‌های تکمیلی پرتودرمانی و شیمی‌درمانی درمان می‌شود.

عوامل مؤثر در افزایش احتمال ابتلا به سرطان بینی

طبق بررسی‌های انجام شده، احتمال ابتلا به سرطان بینی در آقایان ۵۰ تا ۶۰ ساله بیشتر است. در حالت کلی، عوامل مختلفی می‌توانند خطر ابتلا به این بیماری را در افراد افزایش دهند که این موارد به شرح زیر می‌باشند:

جنسیت

جنسیت یکی از عوامل مؤثر در افزایش احتمال سرطان تیغه بینی می‌باشد و به‌طورکلی، مردان بیش از زنان در معرض خطر ابتلا به این سرطان هستند.

محیط

اگر محیط کار فرد به‌گونه‌ای باشد که مدت‌زمان طولانی را در معرض مواد معدنی ازجمله گردوغبار، چوب، الیاف، نیکل، کروم و غیره قرار بگیرد، احتمال ابتلا به این سرطان افزایش پیدا می‌کند.

سیگار

سیگار کشیدن یکی از مهم‌ترین عواملی است که می‌تواند خطر ابتلا به انواع سرطان را افزایش دهد که سرطان بینی هم یکی از آن‌هاست. ترک سیگار به درمان و بهبود شما کمک خواهد کرد.

عوامل مؤثر در افزایش احتمال ابتلا به سرطان بینی

ویروس پاپیلوم (HPV)

این ویروس از آن دسته ویروس‌هایی است که بر روی پوست، غشاهای مرطوب مانند دهان و گلو اثر گذاشته و احتمال دچار شدن به سرطان بینی را افزایش می‌دهد.

درمان سرطان بینی چگونه است؟

روش‌های مختلفی برای درمان سرطان بینی وجود دارد که انتخاب هر یک از این روش‌ها به فاکتورهای گوناگونی ازجمله میزان پیشرفت سرطان و متاستاز و وضعیت سلامت کلی بیمار بستگی دارد. از روش‌های درمانی می‌توان به جراحی برای برداشتن تومور بینی و سینوس، جراحی باز یا از طریق سوراخ بینی و اندوسکوپیک می‌باشد.

از دیگر روش‌ها می‌توان به پرتودرمانی اشاره کرد که برای نابودی سلول‌های سرطانی انجام می‌شود. روش دیگر، شیمی‌درمانی می‌باشد که در این روش برای کاهش رشد تومور و درنهایت ازبین‌بردن سرطان، از داروهای مختلف استفاده می‌شود. به‌طورمعمول، روش‌های پرتودرمانی و شیمی‌درمانی بعد از انجام عمل جراحی صورت گرفته و درواقع درمان تکمیلی محسوب می‌شوند.

سخن آخر

سرطان‌های مختلفی وجود دارد که می‌تواند بر بینی و سینوس‌ها تاثیر بگذازد. سرطان بینی هم یکی از آن‌هاست که درصورت تشخیص به‌موقع قابل درمان است. روش درمان به شرایط مختلفی مانند محل دقیق سرطان، مقدار انتشار آن، سلامت عمومی بدن و تناسب اندام بستگی دارد. در صورت مشاهده هر یک از علائم این بیماری بهتر است سریع‌تر توسط پزشک متخصص معاینه شوید. لطفا نظرات خود را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید.

توجه داشته باشید که این مطلب، جایگزین نظرات و توصیه‌های تخصصی پزشکان نیست و هرگز از این مطلب به‌عنوان جایگزین توصیه پزشکان استفاده نکنید.

مقالاتی که شاید برایتان جالب باشد

نظرات

شماره تلفن همراه و نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

۴ دیدگاه

    1. در ابتدا باید نوع سرطان مشخص بشه. سرطان بافت نرم هست یا سرطانی سینوسی که به بینی زده شده، توموری که توی نواحی استنشاقی هست؟ چون بینی اجزای مختلفی داره.
      در مورد درمان اون هم باید گفت که به عوامل مختلفی دسترسی داره و باید توسط پزشک معالج با توجه به شرایط فرد بستگی داره.

دکمه بازگشت به بالا