استرس بی‌دلیل؛ چرا گاهی بدون دلیل استرس داریم؟

سلامت روان

 

استرس و اضطراب یکی از شایع‌ترین اختلالات ذهنی در سرتاسر جهان هستند و هرازگاهی ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد. گاهی برایمان سؤال می‌شود که چرا استرس بی‌دلیل داریم و یا یک اتفاق ناخوشایند را انتظار می‌کشیم. اضطراب و استرس زمانی ناخوشایندتر است که دلیل آن را ندانیم و ناگهانی دلهره‌آور ظاهر شود. گرچه چنین حسی ممکن است کم‌وبیش در بسیاری از افراد دیده شود. در برخی‌ها که دچار اختلال اضطرابی هستند و یا به پانیک (هجوم ناگهانی وحشت) مبتلا هستند حالت مزمن به خود می‌گیرد و شیرینی زندگی را به تلخی متمایل می‌کند.

اگر دچار مشکلات اضطرابی هستید بدانید که تنها نیستید و افراد زیادی سالانه این مشکل را تجربه می‌کنند طبق آمار رسمی انجمن افسردگی و اضطراب آمریکا سالانه بالغ بر ۴۰ میلیون نفر تنها در ایالات متحده برای چنین مشکلی به روان‌پزشکان و روانشناسان مراجعه می‌کنند. شاید برخی‌ها وجود چنین اختلالی را در خود کتمان کنند و یا برخی دیگر از قدم برداشتن برای درمان آن خجالت می‌کشند. بهتر است بدانیم که پذیرفتن اختلال ذهنی اولین گام به‌سوی درمان آن است.

علت بروز ناگهانی اضطراب و استرس بی‌دلیل چیست؟

علت بروز ناگهانی اضطراب و استرس بی‌دلیل چیست؟

عوامل متعددی در ایجاد چنین اختلالی در افراد نقش دارند که مهم‌ترین آن‌ها شامل زمینه ژنتیکی، محیط پراسترس، ترس‌های گذشته، شیمی مغز، حوادث و فاکتورهای محیطی هستند. استرس و پانیک یک چاشنی دارند که با محرک خاصی فعال می‌شود. این محرک ممکن است یک موقعیت، یک فرد، یک تصویر ذهنی، یک خبر و سایر عوامل باشد.

بسیاری از مردم از محرک‌های خودآگاه نیستند و در نهایت به این نتیجه می‌رسند که استرس آن‌ها بدون دلیل رخ می‌دهد. بدن انسان دارای یک سیستم جنگ‌وگریز است که هرگاه با عامل خطرآفرین و تهدیدکننده‌ای روبرو گردد باعث فعال‌سازی سیستم سمپاتیک در مغز می‌شود. در افراد مبتلا به پانیک و اختلالات اضطرابی محرک‌هایی نظیر صحبت کردن در جمع و یا حضور در یک مراسم که شاید برای بسیاری از افراد عادی به نظر برسد برای آن‌ها فعال‌کننده عصب‌های سمپاتیک است و علائم مرتبط با ترس، استرس و اضطراب را در وی شعله‌ور می‌کنند.

چطور باید بدانم که اضطرابم نیاز به درمان دارد؟

هرگاه هر اختلال ذهنی مثل اضطراب، استرس و پانیک به حدی برسد که شما را از انجام دادن برخی کارهای روزمره منصرف کند و یا در کیفیت و لذت‌بردن از زندگی شما خللی ایجاد کند، باید به دنبال راه‌حل و درمان آن باشید. شاید تصور بسیاری از مردم این باشد که اگر چنین اختلالاتی را به حال خود رها کنیم خودبه‌خود برطرف می‌شوند اما تحقیقات نشان می‌دهد که اگر این اختلالاتی درمان نشوند به‌مرورزمان تبدیل به یک الگو شده و درمان آن بسیار دشوارتر است.

بیشتر بخوانید: معرفی قرص های ضد استرس

یکی از اصول مهم در بهداشت روان، پذیرفتن مشکل و بیماری خود و در وهله بعد اقدام برای درمان آن است. در برخی افراد مشکل با یک دوره کوتاه درمانی برطرف می‌شود اما در برخی دیگر به دلیل شدید بودن نوع اختلال نیاز به درمان بلندمدت و فشرده است.

در چه شرایطی اضطراب و استرس به‌عنوان یک اختلال واقعی محسوب می‌شوند؟

در چه شرایطی اضطراب و استرس به‌عنوان یک اختلال واقعی محسوب می‌شوند؟

جواب این سؤال را پزشک متخصص می‌تواند تعیین کند اما نشانه‌ها و علائم اشاره‌شده در ادامه مطلب می‌تواند به یافتن این پاسخ کمک کند چراکه نشانه‌های زیر همان علائمی هستند که روان‌پزشکان به دنبال یافتن آن‌ها هستند:

  • درآن‌واحد در مورد بسیاری از مسائل نگران هستید و هرازگاهی از یک مشکل به مشکل دیگر می‌پردازید
  • تشویش و اضطراب بیش از ۶ ماه به طول انجامیده است
  • احساس ناتوانی در کنترل ترس به‌طوری‌که کاملاً تسلیم ترس هستید
  • بی‌قراری و زودرنجی زیاد
  • خستگی و بی‌رمقی مفرط
  • دشوار شدن تمرکز و پاک کردن ذهن از مشغله‌های فکری
  • گرفتگی عضلانی و دردهای عمومی بدن
  • اختلال در خواب مثل دیر به خواب رفتن و یا کیفیت خواب نامناسب

اگر این علائم را در خود می‌بینید برای جستجوی درمان تردید نکنید و حس خجالت و ترس را به خود راه ندهید. همان‌طور که بیان شد بسیاری از مردم با چنین مشکلاتی دست به گریبان‌اند و به متخصصین این حوزه مراجعه می‌کنند. پزشکان متخصص در این زمینه نظیر روان‌پزشکان، روانشناسان و روانکاوان صلاحیت تشخیص و درمان را کسب کرده‌اند و قادرند شما را برای رسیدن به یک زندگی سالم‌تر و شیرین کمک کنند.

تفاوت استرس بی‌دلیل، اضطراب و پانیک

گام اول برای درمان اختلالات ذهنی آگاهی هر چه بیشتر در مورد حالات روانی و آموختن مطالب مهم در این زمینه است که می‌تواند مسئله را برای شما آشکار کند. در این قسمت از مقاله به تفاوت‌های استرس، اضطراب و پانیک پرداخته‌ایم تا بهتر با موضوعات ذهنی و راه‌حل‌های درمانی ارتباط برقرار کنید.

استرس بی‌دلیل حاد

این نوع استرس بسیار شایع بوده و در مورد مسائلی که در حال حاضر در جریان است و یا در مورد یک رویداد در آینده نزدیک بروز می‌کند. برای مثال دانشجو ممکن است با نزدیک شدن به‌روز دفاع پایان‌نامه دچار استرس شود اما پس از اتمام جلسه دفاع استرس او برطرف شده و به حالت عادی خود برمی‌گردد.

استرس‌های حاد معمولاً در مسائل جدید بروز کرده و راه‌حل آشکاری برای پایان یافتن آن‌ها وجود دارد. این نوع استرس معمولاً عوارض جسمانی و ذهنی چندانی به دنبال ندارد چراکه بدن از آمادگی لازم برای مواجه با چنین استرس‌هایی برخوردار است. البته بسته به‌شدت استرس ممکن است عوارض کوتاه‌مدت مثل سردرد و به هم ریختن روده و معده دیده شود.

استرس بی‌دلیل حاد

استرس بی‌دلیل مزمن

این نوع استرس بلندمدت بوده و عوارض جسمی و ذهنی بیشتری به دنبال دارد. مشکلات مالی، اختلافات خانوادگی و محیط کار پرتنش نمونه‌هایی از استرس‌های مزمن هستند. در چنین شرایطی فرد راه حل مشخص و شفافی برای برطرف کردن مسائل در دسترس نمی‌بیند. در این روند ناسالم، سطح هورمون‌های اضطرابی خون همچون کورتیزول به‌صورت طولانی‌مدت افزایش می‌یابد و پیامدهای زیر را به دنبال دارد:

  • بیماری‌های قلبی و عروقی
  • اختلالات تنفسی
  • اختلالات خواب
  • کاهش توان سیستم ایمنی
  • تأثیر منفی بر قدرت باروری
  • دیابت نوع دو
  • افزایش فشار خون

با مزمن شدن این حالت و خو گرفتن شخص به اضطراب، ویژگی‌های نامطلوب مثل سرخوردگی و ناامیدی در شخصیت وی نهادینه می‌شود. چنین روندی درصورتی‌که درمان نشود و یا فرد به درمان آن رغبتی نشان ندهد عواقب جدی مانند مرتکب شدن اعمال مجرمانه، بروز بیماری‌های قلبی و اقدام به خودکشی را به دنبال دارد.

چه کسانی بیشتر در معرض استرس بی‌دلیل و اختلالات اضطرابی هستند؟

به گفته وب‌سایت my.clevelandclinic مجموعه‌ای از عوامل ژنتیکی و محیطی می‌تواند خطر ابتلا به این نوع اختلالات را افزایش دهد. عوامل زیر هم می‌تواند در بروز این اختلالات موثر باشد.

  • بعضی ویژگی‌های شخصیتی مثل خجالتی بودن
  • تجربه ضربه‌های روحی شدید در کودکی و یا جوانی
  • سابقه خانوادگی بیماری‌های ذهنی
  • بعضی از مشکلات جسمانی مثل اختلالات تیروئیدی و یا آریتمی قلب

اختلال اضطرابی

در این اختلال ذهنی، فرد در موقعیت‌های خاصی واکنش‌های غیرمنطقی و متوهم‌گونه بروز می‌دهد و علائمی مثل تپش قلب و تعریق زیاد ظاهر می‌شود. در فرد دچار این اختلال همواره افکار منفی و ترس در پس‌زمینه ذهن وی پرسه می‌زنند و مشکلات زیر را پدید می‌آورند:

  • کاهش قابل‌توجه عملکرد و بازدهی فرد
  • واکنش بیش‌ازحد نسبت به شرایط استرس‌زا
  • عدم تسلط بر هیجانات در مواجه با شرایط استرس‌زا

اختلال اضطرابی خود برحسب علائم آن به چهار دسته تقسیم‌بندی می‌شود:

اختلال اضطرابی

یکی از مواردی که فرد بی‌دلیل و بدون محرک خاصی دچار استرس می‌شود مربوط به اختلال اضطرابی فراگیر است. در این شرایط فرد در بیشتر روزهای هفته در مورد مسائل مختلف مثل مسائل کاری، روابط و یا سلامت خود و اطرافیان دلهره و آشوبی در وجود خود احساس می‌کند. علائم این نوع اختلال شامل دشوار شدن تمرکز و اختلالات خواب است. این اختلال شیوع بالایی دارد و بعضی از منابع، شیوع آن را ۳۰ درصد جمعیت اعلام کرده‌اند. این مشکل ذهنی معمولاً از نوجوانی و اوایل بلوغ نمایان می‌شود.

علائم اختلال اضطرابی چیست؟

نوع علائم بستگی به نوع اختلال اضطرابی دارد اما علائم عمومی آن شامل موارد زیر است:

  • دست‌های سرد و عرق کرده
  • خشکی دهان
  • تپش قلب
  • تهوع
  • بی‌حسی و یا سوزن و سوزن شدن دست‌وپا
  • گرفتگی عضلانی
  • تنگی نفس

علائم ذهنی شامل موارد زیر است:

  • احساس ترس شدید
  • کابوس‌های شبانه
  • تداعی مکرر حوادث تلخ گذشته
  • افکار غیرقابل‌کنترل و منفی

علائم رفتاری شامل موارد زیر است:

  • ناتوانی در حفظ آرامش
  • رفتارهای وسواس‌گونه مثل شستن پیاپی دست‌ها
  • مشکل در خوابیدن

اختلال اضطرابی چگونه تشخیص داده می‌شود؟

اختلال اضطرابی چگونه تشخیص داده می‌شود؟

اگر به علائم ذکرشده در خود پی برده‌اید به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک با معاینه بدنی و نیز پرسیدن سؤالاتی از شما نوع اختلال را تشخیص می‌دهد. تست آزمایشگاهی و یا روش تصویربرداری برای تشخیص این عارض وجود ندارد اما پزشک با انجام تست‌های روانشناسی و معاینه فیزیکی و در صورت لزوم ارجاع شما به همکاران متخصص در سایر زمینه‌ها، دیگر علل احتمالی عارضه را ارزیابی می‌کند.

برای درمان اختلال اضطرابی به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

روانشناسان، روان‌پزشکان و روانکاوان قادرند که انواع اختلالات ذهنی را تشخیص داده و به درمان آن‌ها کمک کنند.

اختلال اضطرابی چگونه درمان می‌شود؟

خوشبختانه برای این اختلال همانند تمامی مشکلات سلامتی درمان و راه‌حل‌های شفابخشی در دسترس است. اختلال اضطرابی یک مشکل در دیدگاه شما به زندگی و یا دیسیپلین شخصی نیست بلکه ریشه‌دار است و باید به کمک افراد باتجربه برطرف شود. سال‌ها تلاش و پژوهش محققان در زمینه سلامت ذهن، به ابداع روش‌ها و تکنیک‌های درمانی منتهی شده است که در شفای این بیماری بسیار مؤثر هستند.

پزشک بر اساس نوع علائم بالینی و ذهنی شما از روش تمرین‌های ذهنی و تجویز دارو استفاده می‌کند تا بهترین نتیجه در کمترین زمان ممکن رقم بخورد. تعدادی از داروهای مورداستفاده برای درمان اختلال اضطرابی به‌شرح زیر است.

داروهای ضد اضطراب و استرس

این دسته از داروها مثل بنزودیازپین‌ها در کاهش استرس و اضطراب مؤثر هستند. این داروها یا کوتاه اثر مثل تریازولام و یا متوسط اثر مثل آلپروزولام هستند. به دلیل آنکه با گذر زمان از اثر داروهای ضداضطرابی کاسته می‌شود پزشک در ادامه دوره ممکن است داروهای ضدافسردگی نیز همراه با بنزودیازپین‌ها تجویز نماید.

داروهای ضدافسردگی

این داروها اگرچه برای درمان افسردگی مجوز گرفته‌اند اما با صلاحدید و تشخیص پزشک، برای درمان اختلال اضطرابی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. داروهای ضدافسردگی تولید بعضی از هورمون‌های شادی‌آور مغز مانند سروتونین و دوپامین را تقویت می‌کنند.

داروهای بتا بلاکر

اگرچه این داورها معمولاً برای کنترل فشارخون مورداستفاده قرار می‌گیرند اما قادرند که بعضی از علائم مرتبط با اضطراب مثل تپش قلب، لرزش دست و تعریق را کنترل کنند. از این داروها می‌توان به پروپرانولول (ایندرال) اشاره کرد که این روزها کاربرد فراوانی دارد.

درمان‌های غیر دارویی استرس بی‌دلیل و اضطراب

درمان‌های غیر دارویی استرس بی‌دلیل و اضطراب چیست؟

درمان شناختی-رفتاری

رایج‌ترین و پرکاربردترین شیوه درمانی انواع استرس و اضطراب به شمار می‌آید. در این روش درمانی، افکار و رفتاری که دردسرساز هستند شناسایی‌شده سپس با الگوهای مناسب جایگزین می‌شوند.

مواجهه درمانی

در این روش ترس‌های عمقی که در پشت اختلال اضطرابی نهفته‌اند، شناسایی‌شده و در محیطی امن فرد با کمک پزشک خود با ترس روبرو می‌شود. در این روش با استفاده از گفتگو در مورد ترس و یا اجرای یک سناریوی واقعی، بیمار روش غلبه بر ترس را فرامی‌گیرد.

روانکاوی

این رویکرد درمانی یکی از تکنینک‌های روانشناسان برای پی‌بردن ریشه‌ای به مسئله اضطراب است. روانکاو با بررسی اتفاقات و حوادث گذشته به دنبال یک ناهنجاری و تعارض در ضمیر ناخودآگاه است تا بتواند فکر و خیال معیوب را به سطح آورد و آن را درمان کند.

توجه داشته باشید که این مطلب، جایگزین نظرات و توصیه‌های تخصصی پزشکان نیست و هرگز از این مطلب به‌عنوان جایگزین توصیه پزشکان استفاده نکنید.

منبع
medicalnewstodaybridgestorecoverymy.clevelandclinic
homeca-doctors

مطالب بالا با تایید دکتر سیدحسن مرتضوی منتشر شده است.

تخصص پزشک: پزشک عمومی

فارغ‌التحصیل دانشگاه: دانشگاه علوم پزشکی اراک

شماره نظام پزشکی: 155058

مقالاتی که شاید برایتان جالب باشد

نظرات

شماره تلفن همراه و نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

۵۲ دیدگاه

      1. رازیتاهستم همش استرس میگیرم اگ باکسی ک باهاش راحت نیستم حرف بزنم استرس میگیرم کلن فردخجالتی هستم نمیتونم حرفموب همه بزنم استرس ک بگیرم دستوپاهام بی حس میش همش تشنه میشم قلبم تندتندمیزنه میخوام بگم ک باید پیش متخصص اعصاب وروان برم ایا؟

    1. سلام به شما
      شما باید به روانپزشک مراجعه کنین تا ارزیابی کامل انجام بشه.
      بنا بر توصیه پزشک یا جهت انجام روان‌درمانی به روانشناس معرفی می‌شین و یا تحت دارویی قرار می‌گیرین.

  1. درود
    من حالتی دارم برای مثال وقتی تلفن همراهم زنگ که میخوره بدون دلیل تپش قلب میگیرم و مضطرب میشم.درحالی که اون تماس از طرف اعضای خانوادمه)منظورم اینه که دلیلی برای استرس نیست بخآطر اون تماس)حالا بماند که اگه مشکلی داشته باشم.یا جایی بخوام برم منو استرس و تپش فلب میگیره تا اینکه با اون مشکل روبرو مبشم برطرف میشه استرس و تپشم.ممنون میشم راه حل بدید.یا راهنماییم کنید

    1. درود بر شما امیرحسین عزیز
      زمانی میگیم یک فرد اضطراب داره که بدنش به محرک‌های نسبتا نرمال، بیش از حد واکنش نشون میده و زمانی که در عملکرد روزمره فرد تداخلی ایجاد کنه، اختلال محسوب میشه و به دلیل ایجاد علائم جسمانی شدید و آزاردهنده حتما نیاز به درمان داره.
      ممکنه شما نوعی از اختلالات اضطرابی رو داشته باشین. بهتره با روانپزشک و سپس روانشناس مشورت کنین.

    2. سلام وقتتون بخیر
      من معلم کودکان استثنائی هستم
      و امسال اولین سال خدمتمه
      وقتی از مدرسه به خونه برمیگردم دائم دچار اضطراب هستم و صبح خیلی زود از خواب بیدار میشم و مدام به این بچه ها فکر میکنم
      دوست دارم اصلا فکر نکنم ولی ناخودآگاه فکر میکنم
      لطفا راهنماییم کنید

      1. سلام الهام عزیز
        با توجه به شرایط خاص و سختی شغل شما، نیاز به حمایت روانی و همینطور تکنیک‌های روان‌درمانی هست. بهتره از یک روانپزشک کمک بگیرین تا شرایط بهتری رو در شغل و زندگی داشته باشین.

  2. ۱۷ سالم هست و متوجه شدم که دچار اختلال اضطرابی هستم و تمام علائمش رو هم دارم
    متاسفانه خانواده ی عاقلی ندارم که بخوان این مشکل من رو درک بکنن و من رو پیش یک روانشناس ببرن
    شما راه حلی دارید برای من ؟
    ممنون میشم پاسخم رو بدید 🙏🏻

    1. مشکلات مرتبط با روح و روان، به‌ویژه اختلالات اضطرابی، بسیار مهم هستن و اثرات بد و پایداری رو ممکنه برجا بگذارن. خود شما به راحتی می‌تونین با روانپزشکان معتبر، ویزیت و روان‌درمانی آنلاین داشته باشین و یا از مراکز توانبخشی روان که دولتی هم هستن (مانند کلینیک مسرت وابسته به بیمارستان روزبه در تهران) کمک بگیرین. تبریک میگم که درپی درمان هستین. لطفا شروع اون رو به تاخیر نندازین.

      1. سپاسگزارم از راهنمایی و کمک شما🌹
        فقط چطور میتونم به صورت آنلاین از این کلینکی که معرفی کردید در خواست کمک و مشاوره بگیرم ؟

        1. در حال حاضر، تمام کلینیک‌ها، خدمت روان‌درمانی آنلاین رو ارائه میدن. به راحتی می‌تونین در شهری که هستین کلینیک با خدمات آنلاین پیدا کنین. اگر تهران هستین کلینیک بیمارستان روزبه هم خدمات آنلاین ارائه می‌ده.

        2. سلام من ۲۲سالمه و تو سن نوجوانی وارد جامعه شدم و اتفاقای تلخ و سختی تو اون دوره برام رخ داد. و بعد اون سالهاشبها به سختی میخوابم یامدام اون اتفاقات و کسایی ک باعثش شدن تو خوابم میان.همیشه مدام استرس و دلشوره و ترس شدیدی یهو سراغم میاد جوریکه همون لحظه تپش قلب شدیدی میگیرم و زیر عرق میشم و دستم سردسردمیشه و بیحال میشم.تنگی نفس میگیرم و بسختی نفس میکشم ومعده دردو حالت تهوع شدیدی میگیرم. هیچوقتم نمیتونم چیزی بخورم حتی ی لیوان آب.ممنون میشم راهنماییم کنید.

          1. سلام محیای عزیز
            شرایط روحی اثر بسیار زیادی بر سلامتی و زندگی ما دارن. شرایط جسمی رو هم تحت تاثیر قرار میدن. بهترین کار مراجعه با روانپزشک و استفاده از جلسات روان‌درمانی هست. حتما پیگیر باشین تا شرایط هرچه سریعتر بهبود پیدا کنه.

  3. سلام خسته نباشید ببخشید من نامزدم موقعی که دوست بودیم میخواست منو ببینه همش استرس میگرفت میومد خوب بود ولی حالش بد میشد غذا نمیتونست بخوره الانم سربازی میره اخر هفته میاد ولی وقتی میخواد بره از صبح الکی استرس داره تا برسه پادگان ولی وقتی میرسه اون استرس رد میشه اما بعضی وقتا حالش بد میشه بالا میاره معدش سنگین میشه همه شرایط نه بعضی چیزا اینطوری چه مشکلیه باید چکیار کنیم؟؟

    1. سلام به شما
      برای درمان استرس، در درجه اول باید حتما علت‌یابی کرد. بعد هم روان‌درمانی و در صورت لزوم داروی کمکی. حتما باید به روانپزشک مراجعه کنن و ویزیت بشن.

  4. سلام من ۱۶ سالمه و استرس باعث می شه نتونم کاری رو که می خوام انجام بدم و اینکار تقریبا بیشتر مواقع صورت می گیره

    1. سلام مسیح عزیز
      استرس به بخشی جدانشدنی از زندگی همه ما تبدیل شده و اینکه یاد بگیریم چطور اون رو کنترل و مهار کنیم، مهارت و هنر مهمیه که باید کسب بشه. روانپزشک و روان‌درمانگر می‌تونن در این مسیر به شما کمک کنن و واقعا هم مفید هستن.

  5. با سلام
    من معلمم و استریک خیلی زیاد تا جاییکه میشه گفت معده را داغون کرده از جمله قولنج های پی در پی مثلاً می خوان فردا برم مدرسه یه روز قبلش استرس می گیرم گاهی اونقدر سپیده که در کلاس تپش قلبم زیاد میشه و سرگیجه می گیرم و نفس های پی در پی می کشم. خیلی سخت شده برام لازم به یادآوری است من توی شهرستان هم هستم. چه کار کنم؟

    1. سلام به شما
      اولین قدم، مراجعه به روانپزشک و روان‌درمانگر جهت کنترل استرس و بهبود شرایط روحی هست. در مرحله بعد، باید درمان گوارشی به طور کامل انجام بشه. بررسی قلبی هم انجام بدین بهتره.

  6. سلام ۳۸ سالمه وقتی برای اولین بار با کسی صحبت میکنم یا میرم جایی شلوغ استرس میگیدم دست پام سرد میشه عرق میکنم تپش قلبم زیاد میشه قبلا ابریزش بینی نداشتم الان ابربزش بینیم دارم خیلی اذیت میشم من تو دوران کودکی زندگی سختی گذروندم خیلی کتک میخوردم از دست زنعمو پدرم همش تو خونه ما دعوا بود پدرم مادم کتک میزد الان همش شب ها کابوس میبینم سوال من این ایا عوارض دوران کودکی که باعث شد من ایطوری باشم

    1. سلام مریم عزیز
      بله، متاسفانه دوران کودکی ما، تاثیر مستقیم و عمیقی بر شخصیت و رفتار ما در بزرگسالی داره. بنظر میاد شرایط حاکی از اختلالات اضطرابی هست. با مراجعه به روانپزشک به راحتی می‌تونین کنترل شرایط رو دست بگیرین و علایم رو کمتر کنین. حتما اقدام کنین. خودتون بهترین نجات دهنده هستین.

  7. سلام وقتتون بخیر
    من شاعر هستم موقتی می‌خوام یکی از اشعارم و در جمع دوستانه ای که دارم بخونم استرس میگیرم حالم اصلا خوب نیست قلبم شروع به تپش میکنم
    دستام یخ میکنن
    و در نهایت بعد از خواندن ۲بیت بالافاصله توانایی خواندن رو ندارم

    1. سلام به شما
      باید حتما به تکنیک‌های کنترل استرس مسلط باشین. میتونین از یک روانپزشک کمک بگیرین تا ضمن آموزش مهار استرس، در صورت لزوم داروی کمکی تجویز کنن.

  8. سلام زهرا هستم الان در سن بلوغ هستم
    ناخودآگاه پاهام رو تکون میدم ناخونم رو میخورم کم خوابی دارم درس که میخونم شاید چهار ساعت بخونم اما تو مغزم نمیره همش فکرم یک جای دیگس اما نمیدونم کجاس و هزار تا دلیل دیگه … ولی جالب این هست نمیدونم دلیلش چیه اصلا و بی دلیل است
    لطفا کمکم کنید

    1. سلام زهرای عزیز
      بنظر می‌رسه اختلال تمرکز و توجه، و همچنین اختلال اضطرابی مطرح هست. ضرورت داره که ضمن مراجعه به روانپزشک، از جلسات روان‌درمانی بهره ببرین و در صورت لزوم دارو دریافت کنین. بهترین کمک رو به خودتون خواهید کرد.

  9. سلام خسته نباشید من اوایل که استرس میگرفتم مثلا میدونستم دلیلش چیه اما به مرور زمان بیشتر و بیشتر شد تا اینکه این اواخر بدون هیچ دلایلی استرس میگیرم حالا شاید بگید خب از دلیل های قبلی اما دلایل قبلی اصلا حل شدن و ربطی نداره بدون هیچ دلیلی استرس میگیرم حتی نمیدونم دلیلش چیه خانواده میگن این استرس نیست ولی واسه توضیح بهتر یک چیزی باعث میشه آرامش نداشته باشم نتونم بخوابم و حتی نتونم درس بخونم و جالبه وقتی میرم مدرسه یکم از اون حالت استرس خارج میشم ولی وقتی خونه میام نزدیک ساعت ۱۰ یا ۹ شب شروع میشه و حتی نمیتونم بخوابم اگر میشه یک راه کاری بگید

    1. سلام حسن عزیز
      شرایط شما کاملا قابل درک هست و باور داریم که بدون وجود محرک خارجی، استرس و اضطراب می‌تونه در بدن آدم نهادینه شده باشه. باید از یک روانپزشک کمک بگیرین تا ضمن بررسی ریشه اصلی، به شما در کنترل استرس و بهبود وضعیت روحی کمک کنن.

  10. سلام من ۱۳ سالم هست و یک برادر ۸ ساله دارم و داداشم شیفت مدرسش صبحیه بعدش که میخواد بیاد خونه من هی استرسشو دارم حتی وقتی از خواب بیدار میشم یا شبا کابوسشو‌میبینم همش هم فکر های منفی تو سرم میاد فکر میکنم داداشم نمیاد اینا…

    1. سلام محمد عزیز
      باید در این زمینه با والدین خودتون صحبت و اون‌ها رو از شرایط روحی خودتون مطلع کنین تا در صورت لزوم از مداخله پزشک متخصص کودکان کمک بگیرن.

    2. سلام من زیاد از حد به مسائل فکر میکنم تا جایی که چند روز پیش تو دانشگاه مهمان بودم سر یه کلاسی همین که استاد نگاه کرد اون لحظه حس بدی نداشتم ولی بعد که اومدم خونه این فکر اومد تو سرم که نکنه استاد ناراحت بوده که بعنوان مهمان رفتم سرکلاس،دوسندارم به این موضوعات توجه کنم اما نمیشه راه حل چیه؟

      1. سلام به شما
        لازم هست که حتما توسط روانپزشک معاینه بشین. قطعا جلسات روان‌درمانی به بهبود اوضاع کمک خواهد کرد.

        1. سلام دوست عزیز من خودم شرایط روحیم افتظاحه استرس دارم همش فکر میکنم فراره یه اتفاق بعد بیفته نمی دونن چیکار کنم شبا خواب پدرو مادرم و می بینم چون پدرم و مادرم فوت شدن

  11. با سلام
    37 ساله و آدمی به شدت استرسی هستم. حتی با هزاربار روبرو شدن با اون موقعیت..حتی در ارتباط با دوستم که بی دلیل شروع به تعریق سر و صورت میکنم… منو آزار میده با روح و روانم بازی میکنه..تو هوای سرد دوستم میاد کنارم دو کلمه حرف بزنیم بی دلیل استرس میگیرم شروع به عرق…ممنون میشم راهنماییم کنید

    1. سلام به شما
      قطعا اولین و مهم ترین عامل تعریق در شما شرایط روانی هست. توصیه می‌شه با مراجعه به روانپزشک و استفاده از جلسات روان درمانی، روش‌های کنترل استرس و مدیریت رو یاد بگیرین. بعد از اون در صورت تداوم تعریق، مسائل داخلی بررسی می‌شه.

  12. سلام همسرم گاهی وقتا دچار استرس میشه ک حدود ۱۵ دقیقه اینا طول میکشه جوری ک حالش دست خودش نیست نمیدونیم چرا حتی خودش هم خسته شده از این بیماری باید چ کنیم نگرانم ۳۹ سال داره ممنون میشم جوابمو بدین

    1. سلام به شما
      باید از یک روانپزشک کمک بگیرین تا در جهت بررسی علت ریشه‌ای استرس و همینطور کمک به کنترل اون، اقدام کنن. علاوه بر دارو درمانی احتمالی، جلسات روان درمانی هم بسیار کمک کننده هست.

      1. دارو ارامبخش اینا رو چون قبلا میخورد دیگه ادامه نداد چون ن تنها کاملا خوب نشد همش درحال چرت زدن بود حس خوبی نداشت آیا غیر از دارو میتوان یه مشورت تلفنی یا حضوری داشت پیش روانکار داشته باشه ممنون از راهنمایی تون

        1. بله حتما. گاهی جلسات روان درمانی خیلی موثر تر از درمان دارویی هم هست. در حال حاضر پزشکان متعددی امکان مشاوره آنلاین رو دارن. مهم اینه به سیر درمان پایبند باشین.

  13. سلام خسته نباشین من لیلا هستم ۲۶ سالمه وقتی یه صدایی کوچیک میاد میپرم از ترس نمیتونم برم عکاسی عکس. بگیرم می‌دونم که فلش دوربین منو میترسونه از ترس میپرم وقتی که میپرم استرس بهم میاد

    1. سلام به شما
      این ترس‌ها، ترس ها و اختلالات شناخته شده ای هست. باید به روانپزشک مراجعه کنین و علاوه بر مصاحبه، از جلسات روان درمانی بهره ببرین تا شرایط برای شما قابل کنترل و قابل تحمل بشه.

  14. سلام ببخشید من ۳۹سالمه چند سال پیش اعصابم بهم ریختهبودبه پزشک روانپزشک مراجعه کردم قرص الپرازلام وپرانول واسم تجویز کرد والان چند سالی هست که همون داروها رو استفاده میکنم ولی چند وقتی هست که باز خیلی استرس های بی‌دلیل دارم تپش قلب میگیرم همش فکر میکنم خبر بدی برام درراهه حالم خوب نیست توان مالی هم ندارم که دکتر برم میشه راهنمایم کنینن باید چکار کنم ممنون میشم

    1. سلام دوست عزیز
      همه چیز در روانپزشکی دارو درمانی نیست. برای شرایطی مشابه شما، روان‌درمانی بسیار مهم تر هست که باید ادامه می‌دادین. درحال حاضر در مراکز دولتی خدمات روانپزشکی هم تحت پوشش بیمه هست و مبالغ معقولی داره. بسته به شهر محل سکونت به مرکز روانپزشکی دولتی مراجعه کنین.

  15. سلام
    استرس دارم از چیزای که قرار نیست تو زندگیم اتفاق بیوفته و میترسم همش تو فکرم که اگه اون اتفاق بیوفته چی وقتی فکر کنم پتش قلبم بالا می‌ره و خیلی میترسم و استرس دارم
    همش هم الکی ولی بازم استرس دارم من چیکار کنم

    1. سلام به شما
      استرس عامل بسیار مهمی در ایجاد ناراحتی روحی و همینطور شروع بیماری های جسمی هست. باید علاوه بر ریشه یابی، به درمان اون بپردازین و روش های کنترل استرس رو یاد بگیرین.حتما از یک روانپزشک کمک بگیرین.

  16. مدتهاست حالت تهوع شدید و بی اشتهایی غیر قابل توصیفی دارم. در حدی که وزنم نرماله و تمام مدت سعی میکنم بزور غذا بخورم تا خودمو بتونم سرپا نگه دارم. حدود یک سال شایدم یکسال و نیمه که اینطوری شدم. دنبال دلیل حالت تهوع شدید و بی دلیل میگشتم و بین تمام دلایل اضطراب و چند دلیل دیگه برام منطقی تر جلوه میکرد. نسبت به تمام بوهای محیط و حتی مزه ها خیلی حساس شدم. قبلنا به هیچ وجه اینطوری نبودم. احساس میکنم مزه ها و بوهارو متفاوت از بقیه تشخیص میدم. انگار توی من این تشخیص غلظت بیشتری داره. یعنی انگار عمقشو کاملا متوجه میشم و این باعث میشه از یسری بوها واقعا متنفر باشم و حالت تهوع بدون استفراغ بهم دست بده. نمیتونم جلو عق زدن و خودمو بگیرم و ناگهان حس میکنم اب دهنم بیش از حد داره ترشح میشه.همچنین من توی حدود همین یکسال خیلی مضطرب شدم و توی شرایط استرسی دقیقا همونطوری که توی متن اشاره شد خیلی حساس میشم و حالم واقعا بد میشه. دستام از بچگی عرق میکرده و عرقشم بیشتر مواقع سرد بوده. دلشوره ی بی دلیل و استرس غیرقابل کنترلی دقیقا همین امروز اومده به سراغم؛ از وقتی که بیدار شدم. خیلی احساس گرسنگی میکنم ولی از هرغذایی که فکرشو بکنید در حال حاضر متنفرم و هیچ چیزی نمیخوام بخورم. اما واقعا گرسنمه. نمیدونم چطور باید این احساس رو بهتون القا کنم تا متوجهش بشید. جدا از تمام اینا چون میدونم با این تکنیکای نفس عمیق و اینا استرسم از بین نمیبره سعی میکنم باهاش بسازم ولی داره دیوونم میکنه. انگار یه چیزی که مشخص نیست چیه و حتی نمیشه درست توصیفش کرد توی دلم واقعا وجود داره. میتونم به قطع یقین بگم که دقیقا یه چیزی داره توی دلم شور میزنه. اصلا استرس مزخرفیه. قبلنا هم این اتفاق خیلی برام افتاده. ولی الان بی دلیل یهو نمیدونم چرا باید اینجوری بشم…

  17. سلام، من چند سالی هست که در برابر دعوا یا هر اتفاقی اضطراب شدید میگیرم جوری که انگار چیزی در بدن من هست و من مثل معتادها به هر طرفی میرم ، بیقرار میشم و آخرش بالا میارم و این اضطراب از شب شروع میشه تا صبح ، سفر میرم یا اگر خونه ی کسی باشم که قرار باشد شب رو اونجا باشم اضطراب شدید میگیرم جوری که آرزوی مرگ میکنم ، هر ثانیش برای من یک سال تموم میشه، ولی از صبح تا قبل هوا تاریکی هر کدوم از این مورد ها باشه من حالم خوبه ، واقعا نمیدونم چیکار کنم

دکمه بازگشت به بالا