رژیم چاقی + مصرف چه غذاهایی باعث افزایش وزن می‌شود؟

سلامت عمومی

برای برخی از افراد، افزایش وزن یا افزایش عضله به اندازه کاهش وزن در افراد درگیر به چاقی دشوار است. باوجوداین می‌توانیم با ایجاد تغییر در سبک زندگی تا حدودی مشکل کمبود وزن را رفع کنیم. افزودن برخی از غذاها به رژیم غذایی یکی از روش‌های کاهش اثرات کمبود وزن است. شما می‌توانید با مصرف مواد غذایی مقوی و مؤثر در افزایش وزن، وزنتان را به سطح نرمال نزدیک کنید. در این مقاله از هومکا به چندین مورد رژیم چاقی و غذاهایی که به شما در افزایش وزن کمک می‌کنند، اشاره خواهیم کرد.

رژیم چاقی و افزایش وزن

رژیم چاقی و افزایش وزن

رژیم چاقی یکی از روش‌های مؤثر در برطرف کردن کمبود شدید وزن و بهبود شاخص توده بدنی به‌شمار می‌رود. زمانی که وزن به دلایل گوناگون کاهش پیدا می‌کند، شما باید ضمن یافتن علت و درمان آن با تغییر برنامه غذایی خود وزن ازدست‌رفته را جبران کنید. برای اینکه یک رژیم افزایش وزن بدون اثرات تخریبی را دنبال کنید لازم است از یک متخصص تغذیه کمک بگیرید. چرا که استفاده ناآگاهانه از این رژیم می‌تواند منجر به چاقی شود و نیازمند روش‌های درمان چاقی است.

دقت کنید که هرگز نمی‌توانید از رژیم افزایش وزن دیگران استفاده کنید، چراکه دلیل اصلی کاهش وزن شما مشخص نیست. به‌عنوان ‌مثال اگر در اثر پرکاری تیروئید دچار کاهش وزن شدید شده باشید، نیاز به رژیم غذایی خاص خود دارید.

شما برای افزایش وزن باید یک روش سالم و کنترل‌شده را انتخاب کنید. بهترین برنامه غذایی چاقی، برنامه‌ای است که به شما کمک کند در هر هفته حدوداً ۰٫۵ کیلوگرم به وزن بدنتان اضافه کنید. در چنین رژیمی شما بجای چربی، حجم عضلاتتان اضافه می‌شود و به لحاظ فیزیکی سلامت و تندرست خواهید بود.

همچنین لازم است همراه با رژیم غذایی شما یک برنامه ورزشی اصولی را نیز دنبال کنید. در هفته باید ۵ ساعت ورزش با وزنه داشته باشید، تا حجم عضلاتتان حفظ شود. برای افزایش وعده‌ها و مقدار غذای مصرفی عجله نکنید و قدم‌به‌قدم جلو بروید. در ضمن یادتان باشد که اصلاً مواد غذایی مضر را با هدف افزایش وزن وارد رژیم غذایی خود نکنید.

دکتر تغذیه برای تجویز رژیم چاقی

اولین گام در درمان کمبود وزن و برگرداندن وزن ازدست‌رفته به بدن، مراجعه به پزشک تغذیه است. متخصص تغذیه در زمینه غذا و رژیم چاقی و درمان لاغری تخصص دارد. او می‌تواند به شما کمک کند، با رعایت دستورالعمل‌های تغذیه‌ای به وزن ایده‌آل خود برسید. اغلب افرادی که دچار اضافه‌وزن می‌شوند به دکتر تغذیه مراجعه می‌کنند، حال‌آنکه پزشک تغذیه می‌تواند در بسیاری از موارد درمانی دیگر همچون درمان کمبود وزن نیز راهنما و درمانگر افراد باشد.

(بیشتر بخوانید: برای افزایش وزن کودکان چه باید کرد)

دکتر تغذیه برای تجویز رژیم چاقی

غذاهای چاق‌کننده برای افراد لاغر

اگر بخواهید از یک برنامه غذایی روزانه برای چاق شدن پیروی کنید، لازم است مواد غذایی زیر را در آن بگنجانید. البته زمانی که شما به پزشک مراجعه کنید، او به غذاهای چاق‌کننده برای افراد لاغر اشاره خواهد کرد. در ادامه به برخی از غذاهای چاق‌کننده اشاره خواهیم کرد:

اسموتی‌های پروتئینی خانگی

نوشیدنی‌های خانگی حاوی مواد پروتئینی کمک می‌کند که مواد مغذی سریع‌تر به بدنتان برسند و روند افزایش وزنتان سرعت بگیرد.

شیر

شیر یکی از مؤثرترین مواد غذایی برای افزایش وزن به‌شمار می‌رود. این ماده غذایی حجم عضلانی بدنتان را افزایش می‌دهد.

برنج

برنج سرشار از کربوهیدرات است. هر فنجان برنج سفید پخته ۲۰۴ کالری دارد. خوبی برنج این است که چربی کمی دارد.

آجیل و کره آجیل

اگر می‌خواهید رژیم چاقی موفقی داشتخ باشید، باید حتماً در طول روز مقداری آجیل مصرف کنید. هر مشت بادام خام حاوی ۱۷۰ کالری، ۶ گرم پروتئین، ۴ گرم فیبر و ۱۵ گرم چربی سالم است. بنابراین اگر در طول آجیل مصرف کنید می‌توانید بسیاری از نیازهای بدن را پاسخ دهید.

گوشت قرمز

همیشه از گوشت قرمز به‌عنوان یک ماده غذایی نه‌چندان خوب یاد می‌کنند، حال آنکه این حرف صحت ندارد و گوشت قرمز بهترین غذایی است که می‌توانید برای عضله سازی مصرف کنید.

سیب‌زمینی و نشاسته

شاید به افراد چاق توصیه نشود سیب‌زمینی بخورند، اما شما برای افزایش وزن باید سیب‌زمینی میل کنید چراکه سیب‌زمینی کالری خوبی به بدن می‌رساند.

ماهی سالمون

یکی از منابع غنی از پروتئین و چربی‌های سالم ماهی سالمون و روغنی است. بدن شما علاوه بر پروتئین به چربی سالم نیز احتیاج دارد، بنابراین از این منابع غذایی سلامت استفاده کنید.

مکمل‌های پروتئینی

اگر علاوه بر افزایش وزن اهداف ورزشی را نیز دنبال می‌کنید، مصرف مکمل‌های پروتئینی را نیز در رژیم غذایی خود بگنجانید.

غذاهای چاق‌کننده برای افراد لاغر

رژیم چاقی برای چاق شدن صورت

اگر به دکتر تغذیه برای چاق شدن صورت مراجعه می‌کنید، خوب است بدانید که پزشک تغذیه تنها بر چاقی صورتتان تمرکز نمی‌کند. پزشک با ارائه یک برنامه غذایی متعادل سعی می‌کند، شما را در رسیدن به حالت ایده‌آل کمک کند. ازجمله مواد غذایی که معمولاً در رژیم غذایی برای چاق شدن صورت گنجانده می‌شوند می‌توان به جوانه گندم، سیب‌زمینی، سیب‌زمینی آب‌پز، شیره خرما و شیره انجیر و همچنین انواع مغزها مانند مغز پسته و بادام اشاره نمود.

سعی کنید مغزهای مفید همچون فندق، تخمه، بادام‌زمینی و پسته را به رژیم غذاییتان اضافه کنید. چراکه مغزهای آجیل حاوی مقدار زیادی ویتامین‌های گروه ب، E و A هستند و سبب افزایش وزن و پر شدن صورت می‌شوند. جوانه گندم و کاهو بخورید. جالب است بدانید که ترکیب کاهو و جوانه گندم مانند یک محصول ضد چروک عمل می‌کند و ضمن چاق کردن صورتتان سبب زیبایی آن نیز می‌شود.

در طول روز مقدار زیاد آب بنوشید و برای اینکه مواد مغذی را سریع‌تر به بدن برسانید شیر خشک را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. هرروز مقدار آب سیب‌زمینی میل کنید. هرروز مقدار ژله بخورید چراکه سبب پر شدن گونه‌هایتان می‌شود.

رژیم چاقی برای چاق شدن صورت

  • برای میان وعده مقداری کره بادام‌زمینی بخورید، البته شما می‌توانید از کره بادام‌زمینی به‌عنوان چاشنی یا یکی از بخش‌های صبحانه نیز استفاده کنید
  • هرروز حداقل یک لیوان شیر بنوشید تا صورتتان لاغر نشود
  • اگر هرروز صبح ناشتا یک عدد سیب بخورید مواد مغذی و ویتامین‌های آن جذب پوست می‌شود. خوب است بدانید که سیب حاوی مقدار قابل‌توجهی کلاژن و الاستین است و به زیبا ماندن صورت کمک می‌کند
  • معمولاً از آلوئه ورا به‌صورت موضعی جهت زیبایی پوست استفاده می‌کنیم، اما شما از این به بعد برای چاق شدن صورت آب آلوئه ورا خوراکی را بنوشید
  • به غذاهایتان شنبلیله اضافه کنید. شنبلیله به پر شدن صورت کمک می‌کند، چراکه حاوی مقدار زیاد آنتی‌اکسیدان و ویتامین است
  • در طول روز چند عدد آجیل بخورید. آجیل‌ها برای افزایش حجم صورت خیلی مفید هستند اما نباید در مصرفشان زیاده‌روی کنید

به گفته وب‌سایت medicalnewstoday وقتی فردی قصد افزایش وزن دارد علاوه بر پیروی از رژیم غذایی چاقی باید از برخی موارد دوری کند. برخی از افراد ممکن است به دلیل کم‌کالری بودن میوه و سبزیجات مصرف آن را کاهش دهند و یا قطع کنند. این امر ممکن است باعث سوء‌تغذیه شود.

افزایش وزن ممکن است پروسه‌ای زمان‌بر باشد. به همین علت موفقیت در افزایش وزن نیازمند صبوری و ناامید نشدن است. همچنین بدن افراد باهم تفاوت دارند و ممکن است برخی دیرتر از بقیه افزایش وزن داشته باشند.

برنامه رژیم چاقی رایگان

برنامه رژیم چاقی رایگان یکی از تبلیغاتی است که این روزها در وب‌سایت‌های مختلف مشاهده می‌کنیم. طبق اشاره‌ای که به علل کمبود وزن داشتیم، افراد نمی‌توانند همگی از یک رژیم غذایی تبعیت کنند. بسیاری از لاغری‌ها ریشه در ابتلا به بیماری‌ها خاص و خود ایمنی دارد و ممکن است با خوردن مواد غذایی موجود در این رژیم‌ها وضعیت شما بدتر شود. بنابراین توصیه ما این است که حتماً برای دریافت برنامه رژیم غذایی چاق‌کننده به پزشک متخصص مراجعه کنید.

برنامه رژیم چاقی رایگان

رژیم چاقی در یک هفته

  • صبح‌ها ناشتا ۱۰ عدد بادام‌زمینی یا درختی میل کنید
  • برای صبحانه می‌توانید میلک شیک موز، پنیر، تخم‌مرغ، سینه مرغ به میزان ۳۰ گرم و نان چند غله به میزان ۲ تکه میل کنید
  • پس از صبحانه به‌عنوان میان وعده یک عدد میوه فصل و یا یک لیوان دوغ میل کنید
  • ناهار شما می‌تواند شامل مواد غذایی مانند برنج، سبزیجات، سرشیر و تخم‌مرغ باشد
  • برای عصرانه یک لیوان شیک موز و نصف بسته بیسکوییت ساقه طلایی میل کنید
  • قبل از شام سوپ مرغ یا سبزیجات به اندازه یک کاسه میل کنید
  • شام شما باید ترکیبی از سبزیجات، تخم‌مرغ، مرغ یا ماهی و سرشیر و یک غذای شیرین باشد
  • هنگام خواب یک فنجان شیر را با مقداری عسل و زردچوبه ترکیب کنید و بنوشید

رژیم چاقی برای زنان باردار

خوب است بدانید که برنامه رژیم غذایی برای افراد چاق متفاوت از رژیم غذایی زنان باردار است. بنابراین بانوانی که دچار چاقی هستند و در دوره بارداری به سر می‌برند باید از رژیم غذایی مختص این شرایط استفاده کنند. بهترین رژیم غذایی برای زنان باردار چاق مصرف مواد غذایی مفید با رعایت نکات زیر است:

  • کاهش مصرف چربی‌ها
  • کم کردن مواد غذایی حاوی کربوهیدرات‌ها
  • کاهش سطح مصرف نان و غلات
  • بیشتر کردن مواد غذایی پروتئینی
  • افزایش دادن وعده‌های غذایی حاوی فیبر
  • حذف عادت‌های غلط تغذیه‌ای
  • افزایش تحرک و پیاده‌روی کردن

توجه داشته باشید که این مطلب، جایگزین نظرات و توصیه‌های تخصصی پزشکان نیست و هرگز از این مطلب به‌عنوان جایگزین توصیه پزشکان استفاده نکنید.

منبع
healthline

مقالاتی که شاید برایتان جالب باشد

نظرات

شماره تلفن همراه و نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

۱۰ دیدگاه

    1. سلام هدی عزیز
      ۱۰ عدد بادام‌زمینی به طور تقریبی ۶۰ کالری داره.
      اینکه چه مقدار بادام‌زمینی مصرف می‌کنید به نوع رژیم و کالری دریافتی شما بستگی داره.

  1. سلام به شما. مدت ۱۶سال هستش که به بیماری کولیت اولسروز مبتلا هستم که در نتیجه ی اون کاهش شدید وزن رو تجربه کردم. به پزشک متخصص تغذیه هم رجوع کردم ولی ایشون هم مواد غذایی رو تجویز کردند که باعث شد بیماری بیدار بشه مثل پودر جوانه ی گندم پخته شده . راهنمایی شما چی هستش؟ ممنون

    1. سلام امیر عزیز
      با توجه به اینکه حتما باید معاینات انجام بشه و نتایج آزمایشاتتون بررسی بشه ما نمیتونیم راهنمایی دقیقی داشته باشیم.
      توصیه می‌کنیم با فوق تخصص گوارش مشاوره داشته باشین.
      اگه به متخصص مراجعه کردین و نتیجه‌ای نگرفتین پیشنهاد میشه به پزشک دیگه‌ای مراجعه کنین.

  2. سلام من سالهاست که مشکل لاغری دارم تا حالا خیلی سعی کردم چاق بشم ولی نشد توصیه شما چیه

    1. سلام به شما
      افزایش وزن باید سالم و تحت نظر متخصص تغذیه انجام بشه. مکمل‌های مفیدی وجود دارن که می‌شه براساس شرایط شما تجویز بشه و به افزایش وزن کمک کنه. انجام ورزش‌های متمرکز بر عضله‌سازی هم می‌تونه کمک کننده باشه.

  3. سلام وقتتون بخیر من جراحی دو فک انجام دادم وخیلی لاغر شدم و وزن کم کردم برای افزایش وزن چه غذاهایی و مصرف کنم وزن از دست رفته جبران شه؟؟

    1. سلام به شما
      معمولا در اینگونه موارد که خوراک محدود هست، پزشک معالج مکمل های نوشیدنی پرپروتئین تجویز می کنن. با مراجعه به داروخانه و مشورت با دکتر داروساز، مکمل مناسب برای افزایش وزن و کمبود مواد معدنی دریافت کنین.

دکمه بازگشت به بالا