سردرد، ازجمله شایعترین دردها در بدن، محسوب میشود. تقریباً همه افراد، هرچند وقت یکبار ممکن است دچار سردرد شوند. اگرچه درد در هر قسمت از سر به عنوان سردرد عنوان میشود اما علت، مدتزمان و شدت درد میتواند با توجه به نوع سردرد متفاوت باشد. درد ممکن است کسلکننده، ضرباندار، مداوم، خفیف یا شدید باشد. گاهی اوقات توصیف سردرد دشوار است، اما برخی از انواع رایج سردرد شامل موارد زیر است:
- ضرباندار، با فشار ثابت یا متناوب
- درد در یک ناحیه از صورت، جمجمه یا کل سر
- سردرد خود به خودی یا همراه با فعالیت و ورزش
- حاد یا مزمن
- سردرد همراه با حالت تهوع
در این مقاله، قصد داریم بهطور خلاصه شما را با انواع سردردهای متداول آشنا کنیم. در ابتدا به طبقهبندی انواع سردردها میپردازیم و سپس بهطور مختصر راجع به آنها اطلاعاتی ارائه خواهیم داد. برای مطالعه بیشتر در مورد هر سردرد میتوانید به مقالات مرتبط با انواع سردرد که در مقاله ذکر شده است، مراجعه کنید. امید است این مطلب در آگاهیبخشی سطح اطلاعات عمومی مؤثر واقع گردد.
انواع سردرد و علت آن
بیش از ۳۰۰ نوع سردرد وجود دارد، اما فقط ۱۰% آنها علت مشخصی دارند. سردردها معمولاً در اثر عواملی از قبیل فشار، خستگی، حذف وعدههای غذایی، مشکلات ماهیچهای در گردن، عفونت، آلرژی و عوارض جانبی دارو ایجاد میشوند. فرد ممکن است علائمی داشته باشد که مطابقت با بیش از یک نوع سردرد داشته باشد؛ بنابراین، تشخیص دقیق نوع سردردی که فرد تجربه میکند، برای یافتن درمان مناسب و تسکین آن بسیار مهم است.
علائمی که در زمان بروز سردرد ظاهر میشوند به پزشک کمک میکند تا علت و ریشه مشکل را تشخیص دهد. خوشبختانه بیشتر سردردها نتیجه بیماری یا یک مشکل جدی نیستند. البته در مواردی نیز سردرد ممکن است ریشه مغزی و نخاعی داشته و درمان آن مستلزم مداخلات و مراقبتهای پزشکی باشد. سردردها به طور کلی به دو دسته طبقهبندی میشوند.
سردردهای اولیه
این نوع سردرد به دلیل حساسیت بیش از حد اعصاب به محرکها ایجاد میشود. سردرد اولیه نشانه بیماری زمینهای نیست. تغییر فعالیت شیمیایی در اعصاب و رگهای مغز یا عضلات سر و گردن میتواند در بروز سردردهای اولیه نقش داشته باشد. در تحقیقات علمی مشخص شده است که برخی افراد به دلیل داشتن ژنهای خاصی در سلولهای خود بیشتر دچار سردردهای اولیه میشوند. از سردردهای اولیه میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- میگرن
- سردرد تنشی
- سردردهای مزمن روزانه
- سردرد بر اثر ورزش
سردردهای ثانویه
سردردهای ثانویه از یک بیماری زمینهای منشا گرفتهاند و برطرف شدن سردرد مستلزم درمان بیماری زمینهای است. مهمترین علت این سردردها شامل موارد زیر است:
- سینوزیت حاد
- پارگیهای شریانی (به خصوص در مهرهها)
- لخته خون در مغز
- آنوریسم مغزی
- تومور مغزی
- مسمومیت با مونوکسید کربن
- ابتلا به کرونا ویروس و یا آنفولانزا
- کمآبی بدن
- مشکلات دندانی
- عفونت گوش (گوش میانی)
- فشار خون بالا
- مننژیت
سردرد مزمن
طبق تعریف، سردردهای مزمن به سردردهایی گفته میشود که ۱۵ روز یا بیشتر در ماه و حداقل به مدت بیش از سه ماه تداوم داشته باشند. سردردهای مزمن روزانه ممکن است کوتاه مدت و یا طولانی مدت باشند. از این نوع سردردها میتوان موارد زیر را نام برد:
- میگرن مزمن
- سردرد مزمن تنشی
سردرد ضرباندار
احساس ضربان در ناحیه درد از علائمی است که با بعضی از سردردها همراه است. هنگامیکه دچار سردرد میشوید، خون به ناحیه آسیبدیده سرازیر میشود تا مشکل برطرف گردد. این حجم از خون باعث گشاد شدن رگهای خونی شده و دردهای ضرباندار را پدید میآورد. دردهای ضرباندار مانند ریتم نبض هستند و معمولاً گذرا بوده و پس از مدت کوتاهی برطرف میشوند.
در بعضی موارد نورالژی پس سری میتواند منجر به درد پشت چشم نیز شود؛ اما گاهی سردرد ضرباندار در بالای سر بروز میکند. این نوع سردرد ضرباندار معمولاً از نوع میگرنی است. درد ضرباندار در چنین شرایطی ممکن است با تهوع، استفراغ و افزایش حساسیت به نور و صدا نیز همراه گردد.
میگرن و میگرن چشمی
سردردهای میگرنی معمولاً متوسط و گاهی شدید هستند که به صورت ضرباندار در یک طرف سر احساس میشوند. گاهی افزون بر سردرد علائم دیگری مثل حالت تهوع و استفراغ و افزایش حساسیت به نور یا صدا نیز در میگرن بروز میکند. یکی از شاخههای میگرن، میگرن چشمی است. برخی افراد بهطور مکرر و چند بار در هفته دچار میگرن میشوند اما برخی دیگر فقط گاهی در طول سال این نوع سردردها را تجربه میکنند.
تصور میشود که رخ دادن سردردهای میگرنی نتیجه تغییرات شیمیایی گذرا در اعصاب و رگهای مغزی است. حدود نیمی از افرادی که میگرن را تجربه میکنند، سابقه خانوادگی این نوع سردرد را دارند بهطوریکه یکی از بستگان درجه یک آنان به این اختلال مبتلا هستند که نشان میدهد ژنتیک نقشی اساسی در ابتلا به میگرن دارد. سردرد میگرن در زنان، سه برابر شایعتر از مردان است (برای مطالعه بیشتر: علت سردرد در زنان چیست؟).
میگرن از نوع مزمن آن معمولا در افرادی رخ میدهد که سابقه میگرن اپیزودیک دارند. میگرن مزمن معمولا با الگوی زیر تکرار میشود:
- یک طرف یا هر دو طرف سر را تحت تأثیر قرار میدهد
- احساس ضربان و نبض در ناحیه درد احساس میشود
- باعث درد متوسط تا شدید میشود
برخی از علائم میگرن عبارت است از:
- حالت تهوع، استفراغ یا هر دو
- حساسیت به نور و صدا
سردرد تنشی
سردردهای تنشی یا عصبی از شایعترین نوع سردردها بوده که غالباً به دلیل استرس روزانه و گرفتگی عضلانی ایجاد میشوند. این نوع سردردها معمولاً باعث تهوع، استفراغ یا حساسیت به نور نمیشوند و تا حدی خفیف بوده و حالت ضرباندار ندارند. سردرد عصبی بهصورت یک درد مداوم است که هر دو طرف سر را تحت تأثیر قرار میدهد.
اعتقاد بر این است که چندین عامل ژنتیکی و محیطی در بروز سردردهای تنشی دخیل هستند. انقباضات عضلانی در سر و گردن عامل اصلی ایجاد سردرد عصبی به شمار میرود؛ اما در برخی افراد رویدادهای استرسزا و روزهای پرتنش عامل اصلی سردرد تنشی است. علائم سردرد عصبی عبارت است از:
- شروع این سردرد آهسته است
- سردرد در هر دو طرف سر احساس میشود
- درد ممکن است قسمت پشت سر یا گردن را نیز درگیر کند
- درد معمولاً خفیف تا متوسط است
علائم سردرد تنشی ممکن است به سایر مشکلات سلامتی شبیه باشد. ازاینرو، همیشه برای تشخیص دقیق به پزشک مراجعه کنید.
سردرد خوشهای
سردردهای خوشهای حملات دردناکی هستند که اغلب در یک طرف سر و در اطراف چشم رخ میدهند. این سردردها معمولاً در مردان شایعتر است. سردرد خوشهای به سرعت و بدون هشدار و علائم قبلی شروع شده و گاهی بسیار شدید است و به صورت درد تیز و نافذ در یک طرف سر احساس میشود. درد اغلب در اطراف چشم، شقیقه و صورت احساس شده و معمولاً هر حمله با الگوی مشخصی تکرار میشود. به فرد مبتلا در طول حمله احساس بیقراری و آشفتگی دست میدهد. احتمال بروز علائم زیر همراه با سردردهای خوشهای وجود دارد:
- قرمز و اشکآلود شدن چشم
- افتادگی و تورم پلک
- کوچکتر شدن مردمک یک چشم نسبت به چشم دیگر
- تعریق صورت
- احتقان یا آبریزش بینی
حملات خوشهای معمولاً بین ۱۵ دقیقه تا ۳ ساعت طول میکشد.
سردرد سینوسی
زمانی که سینوسهای سر و صورت بر اثر عفونت باکتریایی و یا ویروسی ملتهب شوند فشار و درد در بخشهای مختلف صورت ازجمله در پشت چشمها و گونهها احساس میشود. سرماخوردگی، بیماریهای ویروسی مثل کرونا و پولیپ بینی و همچنین آلرژی خطر ابتلا به عفونت سینوسی و سردرد را افزایش میدهند. این درد زمانی که سر خود را به طور ناگهانی حرکت میدهید و یا در زمان خم شدن بدتر میشود. بسته به محل سینوس عفونی، یک درد مبهم و طولانی در پشت چشم یا در ناحیه پیشانی احساس میشود. علاوه بر درد صورت و پیشانی، سردرد سینوسی با علائم دیگری نیز همراه است، ازجمله:
- تب خفیف
- گرفتگی و احتقان بینی
- ترشحات مخاطی غلیظ از بینی و پشت حلق
- احساس کیپ شدن گوش
- صورت متورم و پفکرده
اگر احتقان بینی ندارید، احتمالاً سردرد شما از نوع سینوسی نیست و شاید به دلیل میگرن یا سردرد تنشی رخ داده است.
سردرد آلرژیک
سردرد آلرژیک زمانی بروز میکند که علائم آلرژی تبدیل به محرک سردرد شوند. گاهی آلرژی باعث افزایش ترشحات در سینوسها شده و درنتیجه ملتهب شدن سینوسها تبدیل به محرک سردرد میشود. چندین حفره سینوسی در گونهها و پیشانی قرار گرفته است که گاهی بر اثر رینیت آلرژیک یا تب یونجه ملتهب میشوند و علائمی مثل آبریزش بینی، احتقان بینی و گاهی نیز سردرد بروز میکند. رینیت آلرژیک فصلی اغلب توسط گرده درختان و علفها ایجاد شده و علائم آن از خفیف تا شدید متغیر است، ازجمله:
- درد و فشار در ناحیه صورت و پیشانی
- احساس دنداندرد در فک بالا
- بدتر شدن درد در هنگام خم شدن
- گرفتگی بینی و مشکل در تنفس
سردرد کرونا
یکی از علائم کرونا، سردرد است که میتواند بسیار شدید و غیرقابل تحمل باشد. سردرد کرونا تقریبا متفاوت از سردردهای دیگر است و معمولا بهبود آن دو تا سه روز طول میکشد. سردرد کرونا مانند سایر سردردها حالت فروکشی ندارند و به تدریج شدت آنها کم نمیشود. این نوع سردرد ممکن است با خستگی، تهوع و بیاشتهایی همراه باشد. این نوع سردرد، مانند سردرد میگرنی گاهی همراه با ضربان است و معمولا در دوطرف سر حس میشود. سردرد کرونا معمولا به انواع مسکنها مقاوم است. افرادی که به میگرن مبتلا هستند بدر هنگام ابتلا به کرونا اغلب سردرد با شدت بیشتری را تجربه میکنند.
انواع سردرد بر اساس محل درد
سردرد سمت چپ سر
دلایل مختلفی در بروز سردرد سمت چپ دخیل هستند و شناخت علتها و محرکها به فرد کمک میکند تا درد را مدیریت کند. دلایلی همچون میگرن و سردردهای خوشهای در بسیاری از موارد عامل سردردهای سمت چپ هستند. البته در موارد نادری سردرد سمت چپ میتواند به علت تومور مغزی، سکته مغزی و یا عفونت باشد.
اگر عامل سردرد سمت چپ میگرن باشد دردهای متوسط تا شدید (گاهی ضرباندار) در سمت چپ احساس خواهد شد. این نوع درد معمولاً از اطراف چشم و شقیقه شروع میشود و سپس تمام سر را در برمیگیرد. برخی از علائم سردرد میگرنی که از سمت چپ شروع میشود به صورت زیر است:
- تغییرات بینایی
- تهوع و استفراغ
- سرگیجه
- حساسیت شدید به صدا، نور، لمس یا بو
سردرد سمت راست
بعضی از افراد سردرد را فقط در سمت راست سر خود تجربه میکنند. دلایل زیادی ازجمله مصرف دارو، آلرژی، میگرن و مشکلات عصبی باعث این نوع سردرد میشوند. ملتهب شدن شریانهای سر و گردن یکی از علل بروز سردردهای سمت راست است. در این حالت سردرد با درد عضلانی، خستگی، درد فک و شقیقه نیز همراه میشود. افزون بر موارد ذکرشده، مصرف خودسرانه داروهای مسکن بدون نسخه مانند استامینوفن، آسپیرین و ایبوپروفن (OTC) عامل مهمی در بروز سردرد سمت راست به حساب میآید.
سردرد پیشانی
سردردی که معمولاً در جلوی سر و پیشانی احساس میکنیم ناشی از تنش عصبی، خستگی چشم یا مشکلات سینوسی است. البته سردردهای خوشهای نیز میتوانند عامل سردرد پیشانی شوند اما چون سردرد خوشهای شیوع پایینی دارد نمیتواند عامل اصلی بروز سردردهای پیشانی در نظر گرفت.
سردرد در قسمت جلوی سر غالباً منشأ مغزی ندارد و به همین دلیل خود سردرد پیشانی به تنهایی یک بیماری محسوب نمیشود. اگر عامل سردرد پیشانی، مشکلات تنشی باشد معمولاً درد ۳۰ دقیقه تا چند ساعت طول میکشد اما گاهی بسته به محرک و عامل زمینهای میتواند برای چندین روز متوالی نیز ادامه پیدا کند. خستگی چشم، بینایی اصلاح نشده و آستیگماتیسم نیز از عوامل بعدی ایجاد سردردهای پیشانی هستند. خیره شده به صفحه موبایل و مانیتور به مدت طولانی اصلیترین عامل خستگی و خشکی چشم به شمار میآیند.
سردرد پشت سر
علت درد پشت سر چیست؟ این درد ممکن است به دلیل میگرن، مشکلات گردن، ستون فقرات یا ارگونومی بدن باشد. بسیاری از این سردردها را میتوان با اصلاح شیوه زندگی و نیز استفاده از درمانهای رایج سردرد تسکین داد یا از بروز آنها پیشگیری کرد. سردردهای پشت سر دلایل مختلفی دارند و معمولاً با علائم دیگری که تجربه میشود میتوان منشا سردرد را تشخیص داد. این درد، ناحیه سر و گردن و گاهی شانهها را درگیر کرده و به صورت درد پشت سر احساس میشود.
سردرد بالای سر
سردرد بالای سر میتواند به حالت ضرباندار یا فشار باشد. علائم درد بالای سر به شرح زیر است:
- درد، ثابت یا ضرباندار
- احساس فشار و سنگینی در بالای سر
- گردن درد
- درد فک
- حساسیت به نور یا صدا
البته همه افراد این علائم را تجربه نمیکنند بلکه صرفاً ممکن است بخشی از علائم بیانشده ظاهر شود. سردرد بالای سر میتواند خاصیت انتشار داشته باشد و به نواحی دیگر سر و گردن مانند پشت سر نیز سرایت کند. از دلایل مهم بروز چنین سردردهایی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کمخوابی
- دندانقروچه
- استفاده خودسرانه از مسکنها
- مصرف زیاد کافئین
- ارگونومی ضعیف بدن
- ضربه و جراحت سر
- انقباض عروق خونی در ناحیه سر و گردن
سردرد وسط سر
این نوع از سردردها در وسط سر ایجاد میشوند، درد آنها ضرباندار نیست. علت سردرد وسط سر ممکن است به دلیل عوامل محیطی از قبیل کمخوابی، استرس، آلودگیهای صوتی یا صداهای پیوسته و مداوم یا سایر عوامل محرکزا باشد.
انواع سردرد بر اساس علائم
سردرد و سرگیجه
دلایل مختلفی برای بروز همزمان سردرد و سرگیجه وجود دارد که یکی از آنها سردردهای میگرنی است. در بعضی شرایط و بیشتر در افراد مبتلا به میگرن ممکن است گوش داخلی تحت تأثیر قرار گرفته و حس تعادل فرد دستخوش تغییر شود. در کل میتوان گفت که سرگیجه یکی از علائم رایج میگرن است و در حدود ۵۰ درصد مواقع ممکن است میگرن با سرگیجه و احساس سبکی سر همراه شود.
یکی دیگر از دلایل احتمالی سردرد و سرگیجه افت قند خون است که به آن هیپوگلیسمی نیز میگویند. این حالت زمانی رخ میدهد که گرسنگی طولانی مدت و بهخصوص نخوردن صبحانه و ناشتا رفتن به مدرسه و یا محل کار منجر به سردرد و سرگیجه شود. مصرف منظم وعدههای غذایی و گاهی خوردن میان وعدههای کم حجم و مقوی میتواند از بروز چنین مشکلی جلوگیری کند. از دلایل دیگری که منجر به بروز همزمان سردرد و سرگیجه میشوند میتوان به ضربه به سر و عارضه BPPV اشاره کرد.
سردرد و حالت تهوع
میگرن از دلایل شایع احساس همزمان سردرد و حالت تهوع است. بر اساس یک مطالعه پزشکی در سال ۲۰۱۵، ۱ نفر از هر ۷ نفر در ایالات متحده به صورت سالانه حداقل یکبار سردردهای میگرنی را تجربه میکند. سردرد میگرنی متوسط یا شدید است و درد آن اغلب به صورت ضرباندار و در یک طرف سر بروز میکند. سایر علتهای شایع سردرد و تهوع عبارتند از:
- آنفولانزا
- سرماخوردگی
- کمآبی بدن
- بارداری
- حساسیت غذایی
- مصرف بیش از حد کافئین
سردرد و درد گردن
گردن و سر ارتباط نزدیکی با هم دارند، بنابراین جای تعجب نیست که درد گردن بتواند باعث سردرد گردد. در زندگی روزمره عوامل زیادی نظیر رانندگی، استفاده طولانی از تلفن همراه و نحوه خوابیدن میتوانند باعث گردن درد و متعاقب آن ایجاد سردرد شوند. سردرد گردنی یا سرویکوژنیک شایعترین درد ارجاعی گردن به سر است. در این عارضه منشا درد در گردن قرار دارد اما درد را در سر خود احساس میکنید.
سردرد گردنی در نتیجه گرفتگی اعصاب گردن رخ میدهد اما آرتریت و رگ به رگ شدن گردن نیز میتواند منجر به سردرد گردنی شود. این سردرد اغلب در یک طرف سر احساس میشود و درد معمولاً از پایین جمجمه شروع شده و از یک طرف سر به سمت بالا حرکت میکند. در چنین شرایطی احتمال سفت و خشک شدن عضلات گردن دور از انتظار نیست بهطوریکه وقتی گردن خود را به اطراف میچرخانید، احساس ناراحتی خواهید کرد.
به گفتهی ncbi به باور محققان علت اصلی بسیاری از سردردهای تنشی، گرفتگی و منقبض شدن ماهیچههای سر و گردن است. نتایج مطالعات پزشکی حاکی از آن است که ماساژ درمانی در کاهش دفعات سردرد و کم شدن شدت آنها موثر است.
بهطوریکه تنها در عرض یک هفته پس از ماساژ درمانی شدت و تکرار سردرد به طور قابل توجهی بهبود مییابد. افزون بر این، ماساژ درمانی قادر است محرکهای میگرنی از جمله استرس و اختلالات خواب را تا حد قابل توجهی خنثی کند.
سردرد در زنان
سردردهای ناشی از تغییرات هورمونی در بسیاری از زنان شایع است. با توجه اطلاعات انجمن میگرن ایالات متحده، در بیش از نیمی از زنان مبتلا به سردردهای میگرنی، ارتباط مشخصی بین شروع سردرد و زمان قاعدگی وجود دارد. سردرد به احتمال زیاد ۲ روز منتهی به پریود تا ۳ روز اول هر پریود فرد را تحت تأثیر قرار میدهد.
کاهش سطح استروژن در فرایند قاعدگی و پریود از تغییراتی است که به سردرد منتهی میشود. در افراد مبتلا به میگرن حملات میگرنی معمولاً در زمان پریود شدیدتر از سایر روزهای ماه است. البته پریود تنها محرک سردردهای هورمونی در زنان نیست چراکه عوامل دیگری نیز در بروز سردردهای زنان دخیل هستند از جمله:
- مصرف قرصهای ترکیبی ضدبارداری
- یائسگی: سردردها معمولاً با نزدیک شدن به یائسگی بدتر میشوند زیرا چرخه طبیعی هورمونهای بدن مختل میشود
- بارداری: سردرد ممکن است در چند هفته اول بارداری بدتر شود اما پسازآن سردردها رو به بهبودی میروند و در بیشتر موارد به طور کامل متوقف میشوند
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر سردرد، همراه یکی از موارد زیر باشد، بهتر است، فوراً به پزشک مراجعه شود:
- گرفتگی گردن
- اختلالات بینایی
- کهیر
- سردرد شدید
- استفراغ
- گیجی
- لکنت زبان
- تب (۳۸ درجه سانتیگراد) یا بالاتر
- فلج در هر قسمتی از بدن یا از دست دادن بینایی
اما موارد زیر تا حدی میتواند در کاهش انواع سردردهای متداول مؤثر باشند:
- ماساژ دادن
- نرمشِ آرام گردن
- دوش آب گرم
- نوشیدن آب
- کمپرس گرم روی پیشانی یا گردن
بهترین درمان سردرد
یافتن بهترین درمان برای سردرد بستگی به نوع سردرد دارد. برای مثال در سردرد میگرنی میتوان با هدف تسکین علائم و جلوگیری از حملات درد اقدامات موثری انجام داد که شامل موارد زیر است:
- استراحت در یک اتاق ساکت و تاریک
- قرار دادن کمپرس سرد یا گرم روی سر و گردن
- ماساژ سردرد
- استفاده از مسکنهایی نظیر ایبوپروفن، استامینوفن و آسپیرین
در خصوص سردردهای تنشی که بیشتر از مشکلات و مسائل روزمره منشا میگیرند، اصلاح سبک زندگی مثل کاهش استرسهای روزانه، گردش در طبیعت و تغذیه مناسب میتواند در کم شدن شدت و دفعات سردرد موثر باشد.
مطالعه بیشتر: معرفی انواع روشهای درمان سردرد
تغذیه و سردرد
بعضی از انواع سردردها با تغذیه و رژیم غذایی در ارتباط هستند. برای مثال زمانی که فاصله بین دو وعده غذایی طولانی شود و یا زمانی که به اندازه کافی غذا نمیخورید به احتمال زیاد سردردهای گرسنگی را تجربه خواهید کرد. در انواع دیگری از سردردها غذاهای خاصی به عنوان محرک سردرد عمل میکنند.
چه غذاهایی باعث سردرد میشود؟ برای مثال، افرادی که به میگرن مبتلا هستند با مصرف برخی غذاها و خوراکیها مانند شکلات، پنیر کهنه، ماهی دودی، مواد نگهدارنده غذایی و شیرینکنندههای مصنوعی سردرد آنان تشدید میشود. عوامل زیر در بروز سردردهای مرتبط با تغذیه نقش دارند:
- گرسنگی زیاد و وعدههای غذایی نامنظم: در زمان گرسنگی، مغز گلوکز کافی برای تولید انرژی در اختیار ندارد و این موضوع باعث اختلالات عصبی و سردرد خواهد شد
- کمآبی بدن: یکی از شایعترین دلایل سردردهای روانه کم بودن آب بدن است
- پیروی از رژیمهای غذایی مختلف: رژیمهای غذایی با هدف لاغری کوتاه مدت میتوانند باعث بروز سردرد شوند
- مصرف زیاد کافئین: مصرف بیش از حد نوشیدنیهای کافئیندار از جمله قهوه و یا نوشابههای انرژیزا از دلایل دیگر سردرد محسوب میشود
توجه داشته باشید که این مطلب، جایگزین نظرات و توصیههای تخصصی پزشکان نیست و هرگز از این مطلب بهعنوان جایگزین توصیه پزشکان استفاده نکنید.
سلام من همیشه موقع سردرد حالت تهوع هم دارم آیا ممکنه میگرن داشته باشم؟
سلام علی عزیز
سردردهای میگرنی معمولا با تهوع و استفراغ همراه هست.
بهتر است که برای بررسیهای بیشتر به پزشک مراجعه کنید.
سلام
من واقعا از دست سردردهام عاصی شدم.
هر مسکنی مصرف میکنم بی فایده است. برای درمان سردردام باید چیکار کنم؟
سلام سمانه عزیز
سبک زندگی تاثیر بهسزایی در کنترل سردردها دارد. بهتر است که به پزشک مراجعه کنید و زیر نظر پزشک درمان خود را شروع کنید.
سلام ببخشید من یه مدتی هست از چهار اردیبهشت چشم چپم درد میکنه و میزنه به سرم چشم پزشک رفتم گفت چشم سالمه باید بری پیش نورولوژیست دکتر مغز و اعصاب رفتم ام ار ای با تزریق نوشت ولی من استرس شدید دارم کلا
از تزریق ام ار ای هم میترسم
از طرفی نه میتونم انجام بدم نه میتونم انجام ندم ?
سلام به شما
بهترین کار اعتماد به پزشک متخصص مغز و اعصاب هست. به علاوه میتونین در مورد ترستون هم با پزشکتون صحبت کنین.
سلام.
من صبحا اکثرا سرم درد میگیره ولی بعد اینکه غذا خوردم و آب بنوشم خوب میشه.
ولی جدیدا نمیتونم زیاد سرمو تکون بدم یا سریع که سرمو میچرخونم درد میگیره.
یه راهنمایی بفرمایید.
ممنون
سلام به شما
به نظر میرسه اختلال به گوش میانی مربوط باشه.
باید نوار گوش و نوار شنوایی انجام و بررسی بشه همچنین معاینه بالینی ضروریه.
پزشک متخصص گوش و حلق و بینی میتونه به شما کمک کنه.
با سلام . بنده دقیقا” یکسالی هست که بعد از تزریق واکسن کرونا ، هفته ای یکبار به سردرد مبتلا می شوم ، بطوری که درد از پشت گردن شروع شده و ناحیه دور سرم ( پیشانی و شقیقه ) در بر میگیره ، این درد معمولا از ساعت ۱۰ شروع شده و تا آخرشب ادامه داره .
دقیقا” فردای آنرو صبح که از خواب بیدار میشم درد آن خوب می شود تا هفته بعد . ( این اتقاف بیشتر در روزهای شنبه اتفاق میفته ) .
ممنوم میشم راهنمایی بفرمائید چیکار باید بکنم . تشکر
سلام به شما
این درد ارتباطی به واکسن نداره. همچنین الزاما نشان اختلال خاصی نیست. باید معاینه عصبی کامل انجام بشه. همینطور شرایط روحی و استرس هم نیاز به ارزیابی داره.
سلام ،من یه ماهه که سردرد شدید دارم،سمت راست پیشانی ام،از سمت شقیقه
هم درد میکنه هم تیر میکشه به سمت چشم راستم،طوری که به ابروم دست میزنم درد میکنه،موقع سردرد گردنم هم درد میگیره،دکتر رفتم فقط کتورولاک داد بهم
سلام به شما
الگوی سردرد، بیشتر به نوع خوشهای شبیه هست. باید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنین تا ضمن تشخیص قطعی الگوی سردرد، درمان مناسب تجویز کنن.
سلام
من هر چند ماه یکبار سردرد میگیرم و تا چند روز میکشه توی این مدت نمیتونم به نور نگاه کنم خلاصه که شدیدا سر درد میگیرم
سلام به شما
عدم تحمل نور، از علائم سردرد میگرنی هست. پزشک فوق تخصص مغز و اعصاب و یا فوق تخصص سردرد، میتونن در تشخیص قطعی و کنترل درد به شما کمک کنن.