درمان زخم در منزل
خانه
خدمات
درمان زخم در منزل

درمان زخم در منزل

از درمان زخم در منزل بیشتر بدانید.
درمان زخم در منزل شامل خدمات درمانی برای انواع زخم‌های ایجاد شده در اثر حوادث و سوانح مختلف بوده و مناسب برای افرادی است که به هر دلیلی توانایی حضور در مراکز درمانی را ندارند. برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان هومکا تماس بگیرید.

عدم ارائه خدمت

 

به خراشیدگی‌‌ها، ساییدگی‌ها و بقایای حاصل از بثورات و بیماری‌های پوستی که لایه بالایی پوست را تحت تاثیر قرار می‌دهند، در اصطلاح زخم می‌گویند. اگر خراشیدگی‌های ایجاد شده سطحی بوده و خونریزی نداشته باشد نگرانی چندانی ندارد و درمان زخم در منزل کار سختی نیست. چون خود فرد مصدوم از عهده مراقبت از آن برمی‌آید. با نگهداری و ضدعفونی کردن ساده به مرور زمان و در مدت یک تا دو هفته زخم را مداوا خواهد کرد.  اما اگر خراشیدگی عمیق و وسیع باشد و خونریزی کند، باید هرچه زودتر اقدامات درمانی برای بهبود آن صورت پذیرد. کارشناسان هومکا آماده هستند تا در این زمینه مشاوره رایگان به شما ارائه دهند.

دکمه تماس برای مشاوره رایگان

زخم‌های ایجاد شده در بدن دلایل متفاوت و انواع مختلفی دارند. به طورکلی در هر حادثه‌ای امکان ایجاد زخم وجود دارد. برخی از زخم‌ها نیز دامن‌گیر بیمارانی می‌شوند که برای درمان بیماری خاصی برای مدت طولانی مجبور به استراحت و دراز کشیدن بر روی تخت نیاز دارند. چنین زخم‌هایی که به اصلاح زخم بستر نام دارند، معمولا به‌صورت خراش‌های گسترده و پیوسته بر روی کمر این افراد به‌وجود می‌آیند. این نوع از زخم بیشتر افراد بیمار بستری شده و سالمندان ناتوان را درمان می‌نماید. لذا بهترین کار برای جلوگیری از بروز این مشکلات، نگهداری از سالمند ناتوان می‌باشد. برعکس ظاهر سطحی و گول‌زننده، این زخم‌ها می‌توانند عفونت کرده و به شدت سلامتی فرد بیمار را به خطر اندازند. درمان زخم در منزل برای زخم‌های این‌چنینی باید توسط فرد متخصص و آشنا با انواع زخم و روش‌های درمان آن‌ها صورت بگیرد. خدمات درمان زخم در منزل و پانسمان در منزل معمولا همراه با یکدیگر انجام می‌شوند.
در این مقاله سعی داریم تا خدمت درمان زخم در منزل و نکات مربوط به آن را به شما معرفی کنیم. با ما همراه باشید.

درمان زخم

 

روش های درمان زخم در منزل

پیش از اینکه روش‌های مربوط به درمان زخم در منزل را بررسی کنیم، باید انواع زخم را بشناسیم. چرا که هر نوع زخمی روش درمان و معالجه‌ی مختص به خود را دارد. توجه به نکات مربوط به انواع زخم اهمیت بالایی دارد. پرستاران حرفه‌ای با اطلاع کامل از انواع زخم، در شناختن آن مشکلی پیدا نمی‌کنند. لذا با آگاهی از روش درمان مناسب آن زخم، اقدام به درمان زخم در خانه‌ی فرد مصدوم می‌نماید. گام اول در درمان، شناخت نوع زخم است.
زخم‌ها به دو دسته‌ی باز و بسته تقسیم می‌شوند. زخم بسته پارگی و گسیختگی پوست ندارد و معمولا به‌صورت کبودی، کوفتگی و قرمز شدن محل زخم نمایان است. زخم باز به ۴ دسته‌ی مختلف تقسیم می‌شود. معمولا این نوع از زخم‌ها هستند که نیاز به حضور پرستار بر بالین فرد مصدوم و درمان زخم در منزل دارد.

خراشیدگی: زخم سطحی ایجاد شده روی سطح پوست به علت کشیده شدن پوست بر روی اجسام سخت که با خونریزی اندک همراه است. این نوع از زخم‌ها معمولا تنها نیاز به ضدعفونی دارند.

بریدگی: این نوع از زخم، دارای لبه‌های صاف است و کاملا ابعاد معلومی دارد. پارگی می‌تواند به دلیل ابزار مانند چاقو و اجسام تیز برنده و همراه با خونریزی زیاد باشد.

سوراخ شدن: این نوع از زخم درصورت تماس شدید اندام فرد با جسم تیز و بلند ایجاد می‌شود. دهانه‌ی زخم می‌تواند بزرگ یا کوچک باشد. اما در این نوع زخم خونریزی سطحی مهم نیست و زخم باید هرچه زودتر توسط یک فرد آگاه به کمک‌های اولیه بررسی شود تا از عدم خونریزی داخلی اطمینان حاصل گردد.

در صورت بروز هرکدام از زخم‌های بیان شده، فرد مصدوم می‌بایست هرچه سریعتر اقدام به درمان زخم کند. باز بودن محل زخم می‌تواند منجر به ورود آلودگی و عفونت به داخل خون شود. درمان زخم در منزل راحت‌ترین و شاید در شرایط کنونی سریع‌ترین راه درمان است. هر نوع زخم، راه درمان مختص به خود را دارد. بدون تردید فردی که پس از سفارش شما برای درمان زخم در منزل می‌آید، اقدامات معالجه‌ی مربوط به هر نوع زخمی را می‌داند.

برای درمان زخم زمان را هدر ندهید و همین حالا با کلیک بر دکمه زیر سفارش خود را رایگان در هومکا ثبت نمایید.

دکمه تماس برای ثبت رایگان درخواست

 

مراحل درمان زخم در منزل

اولین مرحله از فرآیند درمان زخم در منزل توسط فرد مصدوم و در صورت عدم توانایی او، توسط اطرافیانش انجام می‌شود. اگر زخم از نوع خراشیدگی باشد، بهترین کار ممکن شستن زیر آب و پوشاندن زخم، تا زمان رسیدن پرستار برای درمان زخم در منزل است. اگر زخم از انواع دیگر باشد، باید با یک دستمال استریل تمیز جلوی خونریزی گرفته شود. در صورت عمیق بودن زخم امکان حضور پزشک در منزل برای ویزیت فرد مجروح نیز مهیا می‌باشد.

بلافاصله پس از رسیدن پرستار، او زخم را نگاه کرده و راه مناسبی برای درمان آن انتخاب خواهد کرد. پرستار در منزل با تمام تجهیزات لازم برای درمان زخم در منزل بر بالین مصدوم حاضر می‌شود. پس از ارزیابی زخم، ضدعفونی اولیه انجام می‌شود. در صورت احتیاح به بخیه، این اقدام در منزل فرد مصدوم انجام می‌شود. سپس دوباره ضدعفونی شده و پانسمان می‌شود. پس از انجام این کار، زخم به حال خود رها شده و روند خوب شدن زخم آغاز می‌شود. فرد پرستار پس از چند روز برای تعویض پانسمان خواهد آمد و این عمل، آخرین مرحله از درمان زخم در منزل می‌باشد.

 

درمان زخم

 

مزایای درمان زخم در منزل

در شرایط کنونی و با وجود ویروس کرونا، بدون شک بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها آلوده‌ترین مجموعه‌ها هستند. قرار گرفتن طولانی مدت فرد مصدوم با زخم باز در چنین محیطی، سلامتی وی و اطرافیانش را به خطر خواهد انداخت. با توجه به این موضوع، می‌توان گفت درمان زخم در منزل نسبت به درمان در درمانگاه و بیمارستار از امنیت بالاتری برخوردار است. در شرایط کنونی رفتن مصدومان سالمند و دارای بیماری زمینه‌ای به درمانگاه و بیمارستان برای انجام بخیه سلامت آن‌ها را به خطر می‌اندازد. معمولا در بیمارانی که به علت ابتلا به یک بیماری خاص به مدت طولانی مجبور به خوابیدن روی تخت بوده و دچار زخم بستر شده‌اند، جابجایی و رفتن به درمانگاه بسیار مشکل است. در حالی که برای درمان زخم در منزل نیازی به جابجایی نیست و فرد متخصص برای معالجه‌ی زخم بستر به منزل فرد بیمار خواهد آمد.

 

هزینه درمان زخم در منزل

هزینه‌ی درمان زخم در منزل وابسته به نوع زخم و نحوه‌ی درمان آن است. گاهی زخم ایجاد شده نیازی به انجام بخیه نداشته و با شستشوی اصولی و پانسمان، موضوع رفع می‌شود. اما زمانی که زخم و بریدگی عمیق باشد، درمان زخم در منزل فقط با انجام بخیه ممکن است. پرستار تمام تجهیزات مورد نیاز را به همراه خود خواهد داشت و تمام اقدامات لازم را انجام می‌دهد. هزینه‌ی انجام اقدامات مورد نیاز در درمان زخم در خانه برای هر نوع از زخم‌ها متفاوت است.

برای ثبت درخواست خود همین حالا کلیک کنید.

دکمه تماس برای ثبت رایگان درخواست

 

نکات درمان زخم در منزل

پس از ایجاد مصدومیت، اولین کار لازم برای انجام در صورت خونریزی ، جلوگیری از خونریزی و پوشاندن زخم است. پوشاندن زخم امری واجب برای درمان زخم در منزل تا پیش از رسیدن پرستار است. اقدامات مورد نیاز در جلوگیری از خونریزی به شرح زیر است:

✔ ابتدا اگر ضایعاتی داخل زخم وجود دارد، آن را خارج کنید.

✔ پیش از پوشاندن زخم با دستمال تمیز، لبه‌های زخم را با دست به هم نزدیک کنید.

✔ اگر امکان دارد لبه‌های زخم را با بتادین سشتشو کنید.

✔ اگر مواد ضدعفونی موجود نباشد می‌توان از آب و صابون استفاده کرد.

✔ برای قطع هرچه زودتر خونریزی، با دست محل زخم را فشار دهید.

پس از انجام مراحل فوق، منتظر رسیدن پرستار برای درمان زخم در منزل باشید. پرستار ارسال شده برای انجام درمان، تخصص و مهارت لازم برای انجام اقدامات مورد نیاز را دارند. تجهیزات همراه با او نیز کامل است تا اگر زخم نیاز به بخیه داشت، این کار را انجام دهند. لوازمی که همراه پرستار است و نقش مهمی در فرآیند درمان زخم در خانه دارند، دستکش استریل، ست جراحی، سرنگ ۲ سی‌سی، لیدوکایین، بتادین و نخ بخیه می‌باشند.
در هنگام انجام بخیه، از استریل بودن تجهیزات بخیه اطمینان حاصل کنید. پس از اتمام عملیات بخیه زدن، حتما به پرستار زمان تعویض پانسمان را نیز یادآوری کنید. تعویض پانسمان و شستشو و ضدعفونی زخم بخیه شده، به فرآیند درمان زخم در منزل سرعت می‌بخشد.

در صورت نیاز به واکسن کزاز یا هاری پس از ایجاد جراحت، فرد مجروح می‌تواند از خدمات تزریقات در منزل و سرم در منزل که از راه‌های مبارزه با بیماری‌های خطرناکی مانند کزاز و هاری هستند، استفاده نمود.

درمان زخم

 

درمان اثرات ناشی از زخم پس از درمان زخم در منزل

پس از تکمیل دوره‌ی درمان، ممکن است زخم اثری بر روی پوست شما گذاشته باشد. این موضوع امری غیر قابل اجتناب است. نه تنها درمان زخم در منزل بلکه حتی اگر فرآیند درمان در درمانگاه یا بیمارستان نیز انجام شود، باز هم اثرات زخم قابل مشاهده خواهد بود. برای از بین بردن لکه‌ها و اثرات جای مانده از بخیه، می‌توانید از روش‌های درمانی دارویی و گیاهی فراوانی که وجود دارند، استفاده کنید. به آثار زخم اصطلاحا اسکار(Scar) نیز گفته می‌شود. در سایت Web Md  در رابطه با زخم‌های اسکار اینطور می خوانیم:

اسکار یا جای زخم بخشی طبیعی از روند بهبودی پس از آسیب به‌شمار می‌رود. این زخم‌ها از نظر شکل ظاهری و شیوه درمانی با یکدیگر متفاوت هستند. این امر به فاکتورهای زیر بستگی خواهد داشت:

  • عمق،‌ اندازه و نوع زخم.
  • سن
  •  ژن
  •  جنسیت و قومیت 

از  انواع زخم اسکار نیز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 

  • اسکارهای کلوئیدی
  • اسکار هایپرتروفیک
  • اسکار آکنه
  • اسکار آتروفیک

 کارشناسان هومکا در این زمینه اطلاعات بیشتری به شما خواهند داد.

دکمه تماس برای مشاوره رایگان

 

درمان زخم در منزل با مجموعه هومکا

مجموعه خدمات درمانی و پرستاری هومکا جزو یکی از بهترین مجموعه‌های سطح شهر تهران است که با هدف فراهم آوردن آرامش و بهبود سبک زندگی بسیاری از گروه‌های آسیب‌پذیر جامعه شروع به فعالیت نموده است. درمان زخم در منزل یکی از ده‌ها خدمت ارائه شده از سوی مجموعه هومکا است.

برای درمان زخم در منزل با مجموعه هومکا کافیست تا با کارشناسان این مجموعه تماس گرفته یا با مراجعه به سایت این مجموعه اقدام به درخواست خدمات مورد نظر نمایید. این مجموعه با استفاده از پرستاران و متخصصان تراز اول، مناسب‌ترین پروتکل‌های درمانی و مراقبتی را به متقاضیان گرامی ارائه خواهد داد. 

دسترسی سریع

سوالات متداول

آیا پرستارها در فرایند درمان زخم در خانه نکات بهداشتی را رعایت می‌کنند؟
در این زمینه جای نگرانی نیست. تمام پرستار‌ها آموزش‌دیده و با تجربه هستند و در هنگام مراجعه به منزل شما، تمامی پروتکل‌های بهداشتی را رعایت خواهند کرد و کمترین تماس را با وسایل خانه شما خواهند داشت.
زخم اسکار چیست؟
اسکار یا جای زخم بخشی طبیعی از روند بهبودی پس از آسیب به‌شمار می‌رود. این زخم ها از نظر شکل ظاهری و شیوه درمانی با یکدیگر متفاوت هستند.
آیا زخم های اسکار به طور کامل درمان می‌شوند؟
روش‌های مختلفی برای از بین جای زخم وجود دارد. با این حال نمی‌توان گفت اثر زخم بر روی پوست به طور کامل از بین خواهد رفت.
آیا برای درمان زخم می‌توان از روش‌های خانگی استفاده کرد؟
این موضوع به طور کامل به نوع زخم، میزان گستردگی و وضعیت سلامتی بیمار بستگی دارد. در صورتیکه زخم عمق زیادی نداشته باشید، استفاده از روش‌های خانگی می‌تواند موثر باشد. در غیر این صورت لازم است به مراکز درمانی مراجعه نمایید.
آیا زخم‌های دیابتی در منزل بهبود می‌یابند؟
برای درمان زخم‌های دیابتی زمان را از دست ندهید و به مراکز درمانی مراجعه کنید. کارشناسان هومکا دراین زمینه نیز می توانند شما را راهنمایی کنند.
آیا امکان بهبود زخم‌های دیابتی وجود دارد؟
اگر زخم‌های دیابتی به مرحله عفونت نرسیده باشند، احتمال درمان آنها وجود دارد. البته به زمان و مراقبت شدید نیاز است.

پرسش و پاسخ با پزشک

Loading...
Loading...