گفتار درمانی در منزل
خانه
خدمات
گفتار درمانی در منزل

گفتار درمانی در منزل

با راه های رفع مشکلات گفتاری آشنا شوید.
کودکان و بزرگسالان بسیاری، به دلایل مختلف، در بیان کلام خود و ایجاد ارتباط با دیگران دچار مشکل هستند. گفتار درمانی در منزل یکی از موثرترین روش‌ها برای رفع این مشکلات است. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در هومکا تماس بگیرید.

عدم ارائه خدمت

خدمت

قیمت (تومان)

گفتار درمانی

۲۵۰,۰۰۰ - ۲۰۰,۰۰۰

گفتار درمانی به رفع  اختلالات و مشکلات ارتباطی، زبانی و گفتاری در کودکان و بزرگسالان می‌پردازد و در واقع سعی می‌کند با استفاده از روش‌های مفید و کاربردی اقدام به رفع آن‌ها نماید.
یکی از مهم‌ترین موضوعات در درمان اختلالات زبانی و گفتاری شروع به موقع درمان است. متاسفانه گاهی اوقات ممکن است به دلایل مختلفی مانند عدم دسترسی سریع به کلینیک‌های گفتار درمانی برخی افراد از شرکت در جلسات گفتار درمانی صرف نظر کنند.
یکی از بهترین گزینه‌ها برای این افراد استفاده از خدمات گفتار درمانی در منزل است. حضور درمانگر در منزل نه تنها  باعث صرفه جویی در هزینه‌ها می‌شود، بلکه باعث افزایش بازدهی جلسات گفتار درمانی می‌شود. در صورت تشخیص گفتاردرمانگر، خدماتی مانند پزشک در منزل و ویزیت فرد بیمار نیز می تواند روند بهبود بیمار را سریع تر پیش ببرد. تجربه ثابت کرده است که افراد در حین استفاده از خدمات گفتار درمانی در منزل، فرد ممکن است نیازمند خدماتی مانند کاردرمانی در منزل یا فیزیوتراپی در منزل نیز باشد که در چنین شرایطی استفاده از این خدمات نیز میسر خواهد بود.
با توجه به اهمیت موضوع بر آن شدیم تا در این مقاله به معرفی خدمات گفتاردرمانی در منزل بپردازیم. اگر شما نیز نیاز به دریافت هرگونه اطلاعات در زمینه گفتاردرمانی کودکان و گفتاردرمانی بزرگسالان در منزل دارید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

گفتار درمانی

 

گفتار درمانی کودکان

اختلال‌های گفتار و زبان یکی از انواع اختلالات نسبتا رایج در کودکان هستند. هر چند برخی افراد اختلال گفتاری را با اختلال زبانی یکسان می‌دانند و به اشتباه به جای هم بکار می‌برند، اما این دو اختلال با هم متفاوت هستند.
کودکانی که به اختلال زبانی مبتلا هستند هنگام برقراری ارتباط با دیگران در استفاده از زبان دچار مشکل می شوند. این کودکان هر چند می‌توانند کلمات را به صورت صحیح تلفظ کنند اما قادر به استفاده درست از کلمه‌ها و جمله‌ها نیستند و به همین علت در انتقال مفهوم و منظور خود به دیگران دچار مشکل می‌شوند که می‌تواند باعث بروز درگیری‌های زیادی شود. 
اختلالات گفتاری عموما به این معنا است که کودک در تلفظ صحیح کلمات ضعف دارد. این کودکان به دلیل این که از توانایی استفاده درست از عضلات و استخوان‌های زبان محروم هستند، نمی‌توانند صداهای لازم را ایجاد کنند. به عنوان مثال برخی از کودکان به جای استفاده از حرف "ر" از " ل " استفاده می‌کنند.
درمان اختلالات گفتاری و زبانی در کودکان نیاز به دریافت مشاوره و کمک از افراد مجرب در این حوزه دارد. یکی از روش‌های درمان این اختلال برگزار کردن جلسات گفتار درمانی است. متخصص پس از برقراری ارتباط با کودک و ارزیابی مهارت‌های ارتباطی او از طریق انجام برخی از تست‌ها در مورد چگونگی انجام جلسات گفتاردرمانی تصمیم می‌گیرد.
از آن جایی که رفع مشکلات گفتاری در سنین کودکی آسان‌تر است، به والدین توصیه می‌شود که مشکلات گفتاری کودکان خود را جدی گرفته و نسبت به درمان آن اقدام کنند.

همچنین با توجه به شرایط کنونی و مشغله های بالای والدین، خانواده های گرامی در صورت عدم توانایی در مراقبت از کودک، می توانند از خدمات پرستار کودک نیز استفاده کنند. استخدام پرستار کودک بهترین راه نگهداری از کودک توسط یک پرستار متخصص است که با امور تربیتی و نیازهای کودک آشنایی کامل دارد.

 

گفتار درمانی بزرگسالان

یکی از ویژگی‌های گفتار در بزرگسالان، روانی گفتار است. منظور از روانی گفتار، سلیس و فصیح بودن گفتار است. هرگونه اختلال در ریتم گفتاری موجب به وجود آمدن پدیده‌ای به نام لکنت می‌شود. لکنت زبان در بزرگسالان می‌تواند اثرات مخربی مانند سرخوردگی و کاهش مشارکت اجتماعی و شغلی داشته باشد. این موضوع در سالمندان نیز صادق است. سالمندان گرامی در صورت نیاز می توانند از سایر خدمات مراقبت از سالمند مانند پرستار سالمند استفاده نمایند. در سال‌ل های اخیر به علت بالا رفتن میانگین سنی افراد جامعه و افزایش تعداد سالمندان، استخدام پرستار سالمند مورد توجه بسیاری از خانواده‌هایی که فرصت نگهداری از سالمند خود را ندارند، قرار گرفته است.
در حال حاضر علت لکنت مشخص نشده است و عوامل تشدید کننده لکنت در افراد مختلف، یکسان نیست. اما طبق مطالعات انجام شده سه عامل موثر در شروع لکنت عبارتند از:

✔ قرار گرفتن در محیطی که باعث ایجاد تنش و اضطراب شود و فشارهای روحی و عصبی را به همراه داشته باشد.

✔ فرد در معرض آسیب‌های مغزی مانند سکته مغزی قرار بگیرد. 

✔ برخی اختلالات ژنتیکی در افراد وجود داشته باشد که منجر به لکنت زبان شود.

یکی از روش‌های درمانی لکنت زبان، گفتاردرمانی است. گفتاردرمانی به فرد مبتلا به لکنت زبان کمک می‌کند تا به کارگیری برخی تکنیک‌ها به یک الگوی گفتاری طبیعی دست پیدا کند.

گفتار درمانی

 

روش های گفتار درمانی

گفتار درمانی یکی از مهم‌ترین شاخه‌های توانبخشی است که با شناسایی اختلالات گفتاری به درمان آن‌ها می‌پردازد. گفتار درمانی در درمان آسیب‌های گفتاری مانند لکنت زبان، اختلالات تولیدی و تلفظی، زبان پریشی، اختلالات صوت و صدا و غیره می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد.
یکی از مهم‌ترین فاکتورها در اثر بخشی روش گفتاردرمانی مداخله به موقع برای درمان آسیب‌های گفتاری است. متاسفانه عدم درمان زود هنگام می‌تواند روند بهبودی را طولانی‌تر کرده و میزان بهبودی را کاهش دهد. 
گفتاردرمانی از روش‌های مختلفی برای درمان اختلالات گفتاری استفاده می‌کند که در حالت کلی به دو دسته زیر تقسیم می‌شوند:
روش مبتنی بر کنترل و نظارت بر سرعت گفتار: در این روش  فرد سعی می‌کند با سرعت پایین جملات کوتاه را بگوید. با کاهش سرعت گفتار، افراد می‌توانند راحت‌تر کلمات را ادا کنند و توجه بیشتری داشته باشند. از طرف دیگر در این روش برای این که فرد بتواند بدون وقفه صحبت کند از وی خواسته می‌شود که حروف صدادار را کشیده بیان کند. درمان‌گر در روش مبتنی بر کنترل و نظارت بر سرعت گفتار با کمک به تنظیم تنفس فرد، شرایط گفتار وی را بهبود می‌بخشد که می‌تواند نتایج بسیار مطلوبی را به همراه داشته باشد.
روش اصلاح گرفتگی زبان: در این روش تمرکز بر روی کاهش اضطراب و ترس افراد است. همان طور که قبلا اشاره کردیم یکی از فاکتورهای موثر در شروع لکنت زبان و یا تشدید آن، فشار روانی است. این روش شامل چهار مرحله است که عبارتند از: کشف و شناسایی، از بین بردن حساسیت‌های فردی، اصلاح و تثبیت. 

 

تمرین گفتار درمانی در منزل

طول جلسات گفتار درمانی در منزل برای کودکان و بزرگسالان متفاوت است. عموما طول جلسات گفتار درمانی کودکان در منزل نسبت به بزرگسالان کوتاه‌تر است. از طرف دیگر این جلسات باید با بازی و سرگرمی همراه باشد تا کودک از شرکت در جلسات امتناع نکند. نحوه برقراری صحیح درمانگر با کودک در کمک به تقویت مهارت‌های گفتاری کودک بسیار موثر است. طبق گزارش‌های به دست رسیده ۸۰ درصد از کودکان بدون هیچ مشکلی این دوره را سپری می‌کنند. 
تمرینات گفتار در منزل با توجه به نوع اختلال در بزرگسالان می‌تواند متفاوت باشد. اما در حالت کلی درمانگر با استفاده از برخی استراتژی‌ها، مهارت‌های ارتباطی را در افراد بهبود می‌بخشد. هدف متخصص گفتاردرمانی آموزش دادن به افراد به منظور یادگیری نحوه صحیح ادا کردن جملات است. از طرف دیگر گفتار درمانگر تلاش می‌کند تا به افرادی که دچار اختلالات زبانی هستند استفاده از کلمات را در جملات به صورت کامل آموزش دهد.
گاهی اوقات در شرایطی که میزان آسیب شدید باشد ممکن است تعداد این جلسات کمی طولانی باشد. در این شرایط گفتار درمانگر باید به کاهش میزان نا امیدی در افراد کمک کند و آن‌ها را به آینده جهت به دست آوردن نتایج مطلوب تشویق کند.

گفتار درمانی

 

گفتار درمانگر

متخصصین گفتاردرمانی در دانشگاه در رشته گفتاردرمانی از زیر مجموعه‌های علوم توانبخشی تحصیل می‌کنند. مهم‌ترین وظیفه گفتار درمانگر طراحی یک برنامه برای درمان افرادی است که برای درمان اختلالات گفتاری و زبانی خود نیاز به کمک دارند. 
گفتار درمانگرها برای شروع درمان ابتدا سعی در شناخت آسیب‌های می‌کنند که به گفتار و زبان کودک یا فرد بزرگسال وارد شده است. سپس سعی می‌کنند تا علت و میزان آسیب را برآورد کنند و پس از آن، مراحل درمانی را شروع می‌کنند.
یک درمانگر خوب باید با توجه به شرایط افراد مناسب‌ترین روش درمانی را انتخاب کند. در برخی موارد ممکن است نیاز باشد برای کسب نتایج بهتر درمانگر با سایر متخصصان مانند شنوایی سنج، پزشک و غیره همکاری کند. 
یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های اخلاقی یک گفتار درمانگر، صبور بودن است. زیرا گاهی اوقات روند بهبودی بعضی از بیماران بسیار کند است و نیاز به این دارد که درمانگر به اندازه کافی انعطاف پذیر باشد و بتواند در صورت لزوم از روش‌های درمانی متنوع برای درمان کمک بگیرد.

 

اهمیت گفتاردرمانی در منزل

طبق مطالعات انجام شده کودکانی که در منزل توسط یک درمانگر درمان شده‌اند نسبت به سایر کودکانی که به صورت گروهی و در بیرون از منزل خدمات گفتاردرمانی را دریافت می‌کنند، پیشرفت قابل ملاحظه‌تری داشته‌اند. 
از طرف دیگر ممکن است افراد بزرگسال نیز به دلایل مختلف مانند بیماری و یا  دور بودن کلینیک‌های ارائه دهنده خدمات درمانی امکان حضور در جلسات گفتاردرمانی در خارج از منزل را نداشته باشند. متخصصین گفتاردرمانی در منزل با استفاده از ابزار و روش‌های مختلف به افرادی که دچار اختلالاتی مانند لکنت زبان هستند کمک می‌کنند تا بدون نیاز به خروج از منزل پروسه درمانی خود را تکمیل کنند.
افرادی که نیاز به درمان دارند نباید از توجه به این نکته غافل شوند که باید در سریع‌ترین زمان ممکن خدمات گفتار درمانی را دریافت کنند و زمان طلایی برای شروع درمان را از دست ندهند. با گذشت زمان درمان آسیب نیازمند صرف هزینه و وقت بیشتری خواهد بود.

 

هزینه گفتار درمانی

هزینه گفتار درمانی به فاکتورهای زیادی بستگی دارد و  تعرفه ثابتی ندارد. تعرفه گفتار درمانی با توجه به نوع آسیب زبانی متفاوت است. به عنوان مثال قیمت گفتار درمانی برای فردی که در اثر سکته مغزی  دچار لکنت زبان شده است با فردی که به دلیل استرس و اضطراب دچار اختلال در تکلم شده است متفاوت است.
شما می‌توانید برای اطلاع از هزینه گفتار درمانی با مشاوران مرکز هومکا ارائه دهنده خدمات گفتار درمانی در منزل تماس بگیرید. گفتار درمان‌گرهای این مجموعه افراد مجرب و متخصصی هستند که پس از قبولی در مصاحبه استخدام شده‌اند. از طرف دیگر تمام گفتار درمان‌گرها فارغ‌التحصیل از دانشگاه‌های معتبر هستند که هدف آن‌ها کمک به افرادی است که دچار اختلال در گفتار هستند. 

گفتار درمانی

 

گفتار درمانی در منزل با مجموعه هومکا

مجموعه خدمات درمانی هومکا به عنوان یکی از مجموعه‌های ارائه دهنده خدمات گفتاردرمانی در منزل محسوب می‌شود که از نوین‌ترین روش‌های گفتار درمانی و توسط متخصصین این حوزه استفاده می‌کند. متقاضیا گرامی برای دریافت خدمات گفتار درمانی در منزل با مجموعه هومکا کافیست تا با کارشناسان این مجموعه تماس گرفته و اطلاعات تکمیلی را از آن‌ها دریافت نمایند.

دسترسی سریع

سوالات متداول

گفتار درمانی چیست؟
گفتار درمانی عبارت است از درمان و ارزیابی مشکلات ارتباطی و اختلالات گفتاری. این شیوه درمان به وسیله یک پاتولوژیست گفتار درمان اجرا می شود که به اصطلاح انگلیسی و به اختصار SLP نامیده می شود. البته به شکل خلاصه به متخصصی که گفتار درمانی را انجام می دهد گفتار درمان گر می گویند. روش های گفتار درمانی برای بهبود ارتباط بیانی استفاده می شوند. این تکنیک ها شامل درمان طرز گفتار، فعالیت هایی که منجر به مداخله زبانی می شوند، و یا سایر روش ها که با توجه به نوع اختلال زبانی یا گفتاری انتخاب می شوند.
از گفتار درمانی در خانه در چه مواردی استفاده می شود؟
گفتار درمانی برای درمان مشکلات مرتبط با تکلم، صحبت کردن و یا مشکلات مربوط به بلع استفاده می شود. این شیوه درمانی به وسیله یک گفتار درمانگر اجرا می شود که اصطلاحاَ به این فرد پاتولوژیست زبانی- گفتاری می گویند. در واقع گفتار درمانی با کمک به ماهیچه ها در تولید اصوات درست و نیز کمک کردن به اینکه صدا به وضوح شنیده شود در درمان فرد دچار این نوع اختلال موثر است. گفتار درمانی روشی برای کمک کردن به افراد است تا بتوانند منظور خود را به روشنی بیان کنند و به درستی زبانشان فهمیده شود.
آیا گفتار درمانی در منزل مفید واقع می شود؟
ممکن است شما پیشرفت هایی را در بهبود اختلالات کودک خود مشاهده کنید. به یاد داشته باشید که درمان شاید نتواند کودک را کاملا درمان کند. ممکن است مشکلات جدی زبانی یا گفتاری باقی بماند. درمانگر باید به شما دستورالعمل هایی را برای مقابله با موانع ارائه دهد.
در چه سنی پسرها شروع به صحبت کردن می کنند؟
عموما بچه در حدود سن ۶ ماهگی شروع به بیان اصوات نامفهوم می کنند و اولین کلمات خود را بین سنین ۱۰ الی ۱۵ ماهگی بیان می کنند. به گونه ای که اغلب کودکان در حدود ۱۲ ماهگی شروع به صحبت کردن می کنند. سپس شروع می کنند تا کلمات را گرفته و تعداد کلماتی را که بیان می کنند افزایش دهند. در حدود ۱۸ ماهگی با استفاده از این کلمات جملات ساده ای را شکل می دهند.
چقدر طول می کشد تا گفتار درمانی اثر کند؟
این که چقدر طول می کشد تا گفتار درمانی اثر کند بستگی دارد به این موضوع که بر روی چه مشکلی در کودک کار می شود. کودک ممکن است متخصص گفتار درمانی را هفته ای یک بار و یا به تعداد محدود ملاقات کند. درمان هم از چند هفته تا چند سال به طول خواهد انجامید. اگر دچار مشکل گفتاری هستید، بهترین توصیه یک چیز است: تمرین، تمرین، تمرین.
هر جلسه گفتار درمانی در خانه چقدر طول می کشد؟
یک جلسه گفتار درمانی معمولاَ از بین ۳۰ دقیقه الی ۴۵ دقیقه به طول می انجامد. اگر یک ارزیابی رسمی دریافت می کنید، این جلسه خاص ممکن است بین ۲ الی ۳ ساعت طول بکشد. این زمان بستگی به این دارد که چقدر آزمایش طول می کشد.
آیا افرادی که دیر به صحبت کردن می رسند از هوش کمتری برخوردارند؟
اغلب کودکانی که دیر زبان باز می کنند افراد فوق العاده باهوشی نیستند. با این وجود برخی از شواهد نشان می دهد که توسعه توانایی های منطقی و تحلیلی در این افراد ممکن است زودتر از توسعه مهارت های گفتاری اتفاق بیفتد.
در چه سنی باید نگران شوید اگر کودک شما توانایی صحبت کردن ندارد؟
با دکتر خود تماس بگیرید اگر: تا سن ۱۲ ماهگی از اشاره ها استفاده نمی کند. تا سن ۱۸ ماهگی اشاره کردن را به صحبت کردن ترجیح می دهد. تا سن ۱۸ ماهگی در تقلید صداها مشکل دارد.
آیا اختلالات گفتاری درمان می شوند؟
برخی از اختلالات گفتاری ممکن است به راحتی از بین بروند. برخی دیگر نیز با مراجعه برای گفتار درمانی بهبود یابند. درمان ها متغیر هستند و بستگی به نوع اختلال دارند. در گفتار درمانی یک متخصص گفتار درمانی شما را از طریق تمریناتی که به تقویت ماهیچه ها صورت و گلو می پردازند راهنمایی می کند.
علت های تأخیر گفتاری شدید کدامند؟
رایج ترین علت های تأخیر گفتاری عبارت هستند از: فقدان شنوایی، کندی رشد و ناتوانی های ذهنی. دلایل دیگر عبارتند از: مشکلات روانشناسی. در این حالت کودک زمان کافی را برای صحبت با بزرگسالان اختصاص نمی دهد، دو قلو بودن، اوتیسم، کودک نمی خواهد صحبت کند و اختلال حرکتی که به وسیله آسیب مغزی ایجاد شده است. همچنین، اگر کودک در خانه ای زندگی می کند که پدر و مادر به دو زبان مختلف صحبت می کنند، این موضوع نیز می تواند بر گفتار و زبان کودک تأثیر گذار باشد. مغز کودک باید بیشتر کار کند تا هر دو زبان را تفسیر کند و از هر دو زبان استفاده کند. بنابراین برای این دسته از کودکان ممکن است استفاده از یک و یا هر دو زبان قدری بیشتر به طول بیانجامد.
آیا می توان از تأخیرهای زبانی و گفتاری جلوگیری کرد؟
بر مبنای علت ایجاد تأخیرهای زبانی در کودک شما، ممکن است شما توانایی جلوگیری از تأخیر های زبانی و گفتاری را نداشته باشید.
چه سوالاتی را باید از یک متخصص گفتار درمانی بپرسید؟
• چرا کودک من هنوز توانایی صحبت کردن ندارد؟ • آیا باید برای کمک به توانایی صحبت کردن در کودک، با او بیشتر صحبت کنم؟ • آیا این طبیعی است که کودک من هنوز صحبت نمی کند؟ • به نظر می رسد کودک من در درک کردن آن چه که می گویم مشکل داشته باشد. آیا او دچار فقدان شنوایی شده است؟ • آیا کودک من دارای ناتوانی در رشد است؟ • چه کاری می توانم برای کودک خود انجام دهم تا بهتر صحبت کند یا بهتر درک کند؟ • آیا منبعی وجود دارد که درباره تأخیر زبانی و گفتاری مطالعه کنم؟ • آیا کودک من می تواند به مدرسه برود؟ • آیا در منطقه ای که من زندگی می کنم دوره های گفتار درمانی وجود دارد؟
از کجا بفهمیم که کودک من نیاز به گفتار درمانی دارد؟
علامت های رایج در تأخیر در گفتار و یا مشکلات مربوطه عبارت هستند از: کودکی ساکت که ایجاد صدا نمی کند، کودکی که به صدا پاسخ نمی دهد، کودکی که اولین کلمه خود را در مدت ۱۵ دقیقه بیان نمی کند و کودکی که اجتماعی نیست و از برقراری تماس چشمی با دیگران خجالت می کشد.
گفتار درمانی چقدر طول می کشد تا نتیجه دهد؟
واقعیت این است که گفتن این مطلب که چقدر گفتار درمانی زمان می برد تا نتیجه مورد نظر حاصل شود، دشوار است. یک پژوهش که در سال ۲۰۰۲ انجام شده است نشان داد که به طور متوسط گفتار درمانی ۱۴ ساعت تقریبا طول خواهد کشید تا نتایج قابل ملاحظه مانند گفتار واضح در بیمار دیده شود.
آیا کودک من با تأخیرهای گفتاری می تواند پا به پای هم سن و سالان خودش پیش برود؟
بین ۷۰ الی ۸۰ درصد از کودکانی که دیر زبان باز می کنند می توانند تا زمان مدرسه پا به پای هم سن و سالان خود رشد کنند.
چه کودکی مستعد گفتار درمانی است؟
گفتار درمانی برای بیان صحیح برخی از اصوات می تواند از ابتدای ۳ سالگی شروع شود. و برای سایر اصوات از ۴ سالگی و بیشتر.
آیا گفتار درمانی در منزل هفته ای یک بار کافی است؟
برای آن دست از کودکانی که مشکلات توجه کردن به موضوعات را دارند، یا کودکانی که به سادگی خسته می شوند، و یا کودکانی که به خاطر سپردن اطلاعات برای آن ها دشوار است، ممکن است تعداد جلسات بیشتر با زمان کمتر در هر جلسه مفید تر باشد. متخصص گفتار درمانی ممکن است تعداد جلسات را به اندازه ۲ الی ۳ بار در هفته با طول یک ساعت در عرض چند ماه توصیه کند. این میزان می تواند به صورت جایگزین یک بار در هفته برای چند سال باشد.
آیا تماشای تلویزیون موجب تأخیر در گفتار می شود؟
هر ۳۰ دقیقه اضافی در تماشای صفحه نمایشگر منجر به افزایش ریسک ۴۹ درصدی در ابتلا به مشکلات تأخیر گفتاری می شود.
آیا تأخیر در گفتار به معنی اوتیسم است؟
والدین دارای کودک با اختلال اوتیسم اغلب تأخیرهای گفتاری را به عنوان اولین نگرانی های خود گزارش می دهند. اما این تأخیرها فقط مختص افراد دارای اوتیسم نیست. تأخیرهای گفتاری در کودکان دارای ناتوانی های ذهنی و کودکان دارای مشکلات شدید شنوایی نیز ممکن است دیده شود.
از کجا بفهمم که کودک ۴ ساله من نیاز به گفتار درمانی دارد؟
به طور خلاصه علائم زیر می تواند نشانه ای بر مراجعه برای گفتار درمانی تلقی شود: • در سن ۴ الی ۷ ماهگی هیچ گونه صدایی که کوشش کودک برای حرف زدن باشد شنیده نمی شود. • ایما و اشاره ای ندارد. • در بیان درخواست های شفاهی خود دچار مشکل است. • حرف های خود را در قالب جمله بیان نمی کند. • در ایجاد اصوات خاصی دچار مشکل است.
آیا گفتار درمانی جزء نیازهای خاص در نظر گرفته می شود؟
خدمات زبانی و گفتاری به عنوان بخشی از آموزش خاص در نظر گرفته شده است که برای برآورده شدن نیازهایی از کودک طراحی شده است که خود او باید از پس آن ها بر بیاید.
آیا گفتار درمانی در کودکانی که تازه شروع به راه رفتن کرده اند موثر است؟
لطفا این نکته را به یاد داشته باشید که گفتار درمانی برای کودکان دچار اختلالات اوتیسم می تواند موثرترین شیوه درمانی باشد هنگامی که در کنار سایر روش های مداخله درمانی استفاده شود. با این وجود، گفتار درمانی برای کودکانی نیز که دچار اوتیسم نیستند موثر است و به آن ها در بر طرف کردن مشکلات و چالش های ارتباطاتی کمک می کند.
چطور می توانم به کودک 4 ساله خود در صحبت کردنش کمک کنم؟
برای کودکان ۴ تا ۶ سال راه کارهای زیر را انجام دهید: • هنگامی که کودک با شما صحبت می کند به او توجه کنید. • قبل از صحبت کردن با او توجه او را به خود جلب کنید. • هنگامی که او با شما صحبت می کند به او جایزه دهید. • بعد از صحبت کردن مکث کنید. • به کودک خود در یاد گرفتن کلمات جدید کمک کنید.
چطور می توانم کودک خود را وادار به صحبت کردن کنم؟
شما می توانید مهارت های ارتباطی کودک خود را با استفاده از توصیه های زیر تقویت کنید. توجه داشته باشید که این توصیه ها برای کودکان ۱۸ ماه تا ۲ سال است. • از کودک خود بخواهید تا به شما کمک کند. به عنوان مثال از او بخواهید تا فنجان را روی میز قرار دهد و یا کفش را برای شما بیاورد. • آهنگ های ساده را به کودک خود یاد دهید. برای کودک خود کتاب بخوانید. از او بخواهید تا به مواردی که می گویید اشاره کند و به شما بگوید چه چیزی را می بیند. • کودک خود را تشویق کنید تا با دوستان و خانواده صحبت کند. او می تواند درباره اسباب بازی جدید خود با آن ها صحبت کند. • کودک خود را به انجام بازی های نمادین تشویق کنید. به عنوان مثال با بازی با تلفن او را تشویق کنید، یا به عروسک خود غذا دهد، و یا با حیوانات اسباب بازی خود یک مهمانی برگزار کند.
اگر کودک ۲ ساله من صحبت نمی کند باید نگران باشم؟
اگر کودک خردسال شما تا سن ۲ سالگی از هیچ کلمه ای استفاده نمی کند و یا تا سن ۳ سالگی هیچ جمله ای را بیان نمی کند، ایده خوبی است اگر با پزشک خانوادگی و یا یک متخصص اطفال مشورت کنید. آنها کودک شما را مورد ارزیابی قرار داده و احتمالا او را به یک متخصص ارجاع می دهند.
نحوه صحبت کردن یک کودک ۴ ساله چگونه است؟
در بین سنین ۳ الی ۴ سالگی کودک شما باید بتواند: • سن و اسم خود را بیان کند. • به اندازه ۲۵۰ الی ۵۰۰ کلمه صحبت کند. • به سوالات ساده پاسخ دهد. • در جملاتی به طول ۵ الی ۶ کلمه صحبت کند. و تا سن ۴ سالگی با استفاده از جملات کامل صحبت کند. • تا سن ۴ سالگی به طور واضح صحبت کند حتی اگر جملات مفهومی نداشته باشند. • داستان بگوید.
آیا مشکلات گفتاری ارثی است؟
پیشرفت ها در پزشکی و پژوهش های علمی نشان می دهند که شما می توانید اختلالات زبانی و کلامی را به ارث ببرید، همان طور که ممکن است ریسک های ابتلا به دیابت و سایر شرایط فیزیکی را به ارث ببرید.
آیا اختلال گفتاری یک نا توانی محسوب می شود؟
نقایص گفتاری و زبانی به روشنی به عنوان یک ناتوانی شناسایی می شود که به عنوان یک ناتوانی در برقراری ارتباط نیز تعریف می شود. این اختلال مانند نواقص صوتی و نواقص زبانی عملکرد آموزشی کودک را تحت تأثیر قرار می دهد.
آیا پسرها دیرتر از دخترها شروع به صحبت کردن می کنند؟
معمولا پسرها مهارت های زبانی را دیرتر از دختران کسب می کنند اما به طور کلی کودکان ممکن است به عنوان بچه هایی شناخته شوند که دیر شروع به حرف زدن می کنند اگر کمتر از ۱۰ کلمه تا سن ۱۸ الی ۲۰ ماهگی صحبت کنند. این تعداد برای سن ۲۱ الی ۳۰ ماهگی کمتر از ۵۰ کلمه در نظر گرفته می شود.
چرا کودک ۲۱ ماهه من صحبت نمی کند؟
کودکان رشد خود را مطابق با شرایط خود انجام می دهند و ممکن است گیج کننده و حتی نگران کننده به نظر برسد هنگامی که کودک شما در مهارت های گفتاری نسبت به هم سن و سالان خود عقب تر باشد. اگر کودک ۲۰ ماهه شما بیش از چند کلمه محدود صحبت نمی کند، این نشانگر این موضوع است که مسأله جدی است. مانند مشکلات شنیداری و یا سایر مشکلات مرتبط با تأخیر در رشد.
تفاوت بین یک گفتار درمانگر و یک پاتولوژیست گفتاری در چیست؟
در گذشته اصطلاح پاتولوژیست گفتار به وسیله متخصصان به کار گرفته می شد تا خود را توصیف کنند. اما اصطلاحی که امروزه بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد پاتولوژیست زبانی- گفتاری است. مردم معمولا به این متخصصان با عنوان گفتار درمانگر اشاره می کنند.
از کجا بدانم که کودک ۵ ساله من نیاز به گفتار درمانی در منزل دارد؟
تا سن ۵ سالگی کودک باید بتواند اغلی اصوات گفتاری را ادا کند. کودکانی که زیاد صحبت نمی کنند و یا اصلا حرف نمی زنند ممکن است دچار تأخیر زبانی باشند. یک علامت از تأخیر زبانی این است که اگر کودک ۲ ساله نتواند تقریبا ۵۰ کلمه را بیان کند و یا ترکیبی از آنها را برای بیان چیزی استفاده کند، این می تواند نشان دهنده تأخیر زبانی باشد.
آیا زود صحبت کردن در کودکان نشانه ای برای باهوش بودن است؟
کودکان با استعداد تمایل دارند تا زودتر صحبت کنند. در حالی که اکثر کودکان اولین کلمه خود را در حدود سن ۱ سالگی بیان می کنند، کودکان باهوش ممکن است در سن ۹ ماهگی شروع به صحبت کردن کنند.
آیا اضطراب منجر به مشکلات گفتاری می شود؟
اضطراب مخصوصا هنگامی که شما در جلوی شمار زیادی از افراد باشید، می تواند منجر به خشک شدن آب دهان شود، و مشکلات دیگری که منجر به اختلال گفتاری شوند. مضطرب شدن در چنین مواقعی طبیعی است. لازم نیست در مورد کامل بودن در این مواقع نگران باشید. اگر این فشار را از خود بردارید مجددا می توانید روان صحبت کنید.
چه نوع اختلالات عصبی موجب مشکلات گفتاری می شوند؟
از جمله شرایطی که ممکن است منجر به اختلالات گفتاری شود عبارت هستند از: • صدمات مغزی • تومور مغزی • آسیب ها وارد شده به سر
تفاوت بین اختلال گفتاری و اختلال زبانی چیست؟
داشتن مشکل در انتقال و بیان ایده ها، احساسات و افکار یک اختلال زبانی محسوب می شود. هنگامی که دچار مشکل در بیان اصوات باشیم، در این حالت دارای اختلال گفتاری هستیم.
اختلالات زبانی و گفتاری چقدر رایج هستند؟
نزدیک به ۱ نفر از هر ۱۲ نفر کودک بین سنین ۳ الی ۱۷ سالگی در ایالات متحده، چیزی در حدود ۷.۷ %، دارای یک اختلال در رابطه با زبان، کلام، بیان اصوات و یا بلع در آمار گرفته شده در سال ۲۰۱۶ بوده است.
آیا عفونت های گوش می تواند منجر به مشکلات گفتاری در بزرگسالان شود؟
عفونت های گوش که درمان نشوند می توانند منجر به مشکلاتی ماندگار از قبیل فقدان شنوایی، مشکلات گفتاری و یا زبانی شوند.
چه مدت به گفتار درمانی نیاز دارم؟
اما به طور کلی این که چه مدت طول می کشد تا گفتار درمانی اثر کند به چندین فاکتور بستگی دارد از جمله: • سن • نوع و شدت اختلال گفتاری • شرایط پزشکی مهم • تناوب درمان • درمان یک شرایط پزشکی مهم
گفتار درمانی در خانه تا چه اندازه موفق است؟
میزان موفقیت گفتار درمانی با توجه به گروه سنی و نوع اختلال تغییر می کند. وقتی که شروع به گفتار درمانی می کنید بر روی نتیجه تأثیر گذار خواهید بود. گفتار درمانی بر روی کودکان نشان داده شده است که هنگامی که در خانه به وسیله والدین و یا پرستار و به موقع انجام شده است، بیشتریت تأثیر را دارد.
چه چیزهایی را باید در مورد گفتار درمانی بدانید؟
• یک گفتار درمان گر به کودک شما کمک می کند تا انواع مشکلات گفتاری و مشکلات زبانی را برطرف کند یا بهبود دهد. • گفتار درمانگر ها حداقل دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد هستند و باید مدرک اجازه کار را داشته باشند. • گفتار درمانی می تواند مهارت های ارتباطی را در کودکان دارای مشکلات زبانی بهبود دهد.
مزایای گفتار درمانی چیست؟
گفتار درمانی به کودک شما کمک می کند تا یاد بگیرد واضح تر و روشن تر صحبت کند. این امر به آنها کمک خواهد کرد تا با اعتماد به نفس بیشتری در مقابل دیگران صحبت کنند و از صحبت کردن خسته نشوند. کودکانی که دارای مشکلات زبانی هستند می توانند هم از نظر اجتماعی و هم از نظر احساسی و هم از نظر تحصیلی سود ببرند. برای آن دسته از کودکان که مشکل در خواندن دارند، گفتار درمانی می تواند به انها کمک کنند تا بشنوند و بین صداهای خاص در یک کلمه تمایز قائل شوند. این موضوع منجر می شود تا مهارت های درک مطلب در کودک بهبود یابند و او تشویق به مطالعه کردن شود. گفتار درمانی مخصوصا در هنگامی که کودکان در آغاز زندگی خود هستند می تواند مفید و موثر واقع شود. در یک مطالعه ۷۰ درصد از کودکان موجود در مهدکودک و پیش دبستانی که دارای مشکلات زبانی بوده اند، هنگامی که تحت گفتار درمانی قرار گرفتند بهبودهایی را در مهارت های زبانی نشان دادند.
چه نتایجی را می توانید از گفتار درمانی انتظار داشته باشید؟
گفتار درمانگر ممکن است برای چند ماه و یا چند سال با کودک شما کار کند. این موضوع بستگی به نیازهای کودک شما دارد. شما احتمالاَ پیشرفت هایی را در بهبودی مشکلات کودک خود خواهید دید. گفتار درمانگر ممکن است فعالیت هایی را برای انجام در خانه توصیه کند. کودکانی بیشترین تأثیر را در گفتار درمانی می بینند که بیشترین مشارکت را در فرآیند درمان داشته باشند. این موضوع مهم است که کودک شما و گفتار درمانگر با یکدیگر رابطه خوبی برقرار کنند. گفتار درمانگر باید تجربه خوبی در زمینه کار کردن با کودک دارای مشکل مشابه کودک شما داشته باشد. گفتار درمانی تنها یک راه برای کمک به کودک است تا گفتار و زبان را بیاموزد. به یاد داشته باشید که: • گفتار درمانی به زودی نتیجه نمی دهد. این شیوه نیاز به کوشش فراوان در طی چند ماه و یا چند سال دارد. • مجددا یادآوری می کنیم که گفتار درمانی می تواند مفید باشد اگر متخصص گفتار درمانی تجربه کار با کودک دارای مشکل شما را داشته باشد. • مشارکت شما مانند انجام تمرین ها در خانه، می تواند فرآیند گفتار درمانی را موثرتر کند.

پرسش و پاسخ با پزشک

Loading...
Loading...