فیزیوتراپی بیمار آلزایمر در منزل
خانه
مقالات
فیزیوتراپی بیمار آلزایمر در منزل

فیزیوتراپی بیمار آلزایمر در منزل

آخرین تاریخ به روز رسانی: 1403/08/30
ثبت رایگان درخواست

خدمت خود را انتخاب کنید

همه قیمت‌ها در هومکا شفاف و مشخص هستند.
فیزیوتراپی بیمار آلزایمر در منزل
زوال عقل یا آلزایمر بیماری پیشرونده‌ایی است که منجر به کوچک شدن مغز و در نتیجه فراموشی می‌شود. این امر توانایی‌های فرد را در زمینه‌های مختلف به طور چشمگیری کاهش خواهد داد. باید گفت برای درمان این بیماری راه‌حل علمی شناخته‌شده‌ایی وجود ندارد اما با فیزیوتراپی می‌توان عوارض بیماری را کنترل کرد.

همانطور که می‌دانید، آلزایمر نوعی بیماری است که موجب اختلال در عملکرد مغز شده و باعث بروز فراموشی و کاهش توانایی‌های ذهنی بیمار می‌شود. معمولا این بیماری در سنین بالاتر در افراد رخ می‌دهد و در صورت رخ دادن حادثه ای مانند تصادف نیز ممکن است به صورت کوتاه مدت یا بلند مدت در سایر سنین نیز اتفاق بیافتد. طبق بررسی‌های آماری که صورت گرفته است، در افراد بالای ۶۵ سال یک هشتم از افراد به بیماری آلزایمر مبتلا می‌شوند که به مرور خود را نشان داده و در ابتدا قابل تشخیص نیست. نکته ای که در اینحا وجود دارد این است که بیماری آزایمر در صورت تشخیص به موقع می‌تواند توسط فیزیوتراپی درمان شده و یا از روند رو به رشد آن جلوگیری کرد. در ادامه توضیحات بیشتری در مورد فیزیوتراپی بیمار آلزایمر در منزل ارائه کرده و راه‌های تشخیص بیماری قبل از حادتر شدن را بیان خواهیم کرد. پرسش‌های خود را در مورد این بیماری و خدمت فیزیوتراپی در منزل با کارشناسان ما در میان بگذارید. 

دکمه تماس برای مشاوره رایگان

سایت خط سلامتی(Health Line)‌ نکات جالبی را در مورد این بیماری بیان کرده است: 

از  آلزایمر به عنوان یک بیماری مزمن مداوم یاد می‌شود. علائم این بیماری به تدریج ظاهر شده و در نهایت منجر به کاهش قدرت مغز مغز می‌شود. در این حالت اصطلاحا گفته می‌شود تاثیرات بیماری دژنراتیو است. 
هیچ درمان موثری برای آلزایمر وجود ندارد. با این حال می‌توان روند بیماری را کند کرد  و کیفیت زندگی را بهبود بخشید.
بیماری آلزایمر برای هرکسی می‌تواند اتفاق بیفتد با این حال برخی افراد ریسک بیشتری برای ابتلا به آن را دارند. این بیماری در افراد بالای ۶۵ سال بروز می‌کند. اگر زودتر از سن اتفاق بیفتد فرد به آلزایمر زودرس مبتلا شده است. 

 

فیزیوتراپی بیمار آلزایمر در خانه

معمولا بیماری آلزایمر برای افرادی رخ می‌دهد که خود به تنهایی توان رفتن به مراکز درمانی را نداشته و برای رفت و آمد نیاز به کمک خانواده خود دارد. در صورتی هم که به علت اتفاقاتی مانند تصادف، فردی دچار آلزایمر شود، باز هم توان رفتن به محل فیزیوتراپی را نخواهد داشت. از این رو فیزیوتراپی بیمار آلزایمر در منزل می‎‌تواند انتخاب مناسبی برای اینگونه افراد باشد.

 

فیزیوتراپی بیمار آلزایمر در منزل و نقش آن در بهبود فرد

بسیاری از افراد در جامعه تصور می‎کنند که فیزیوتراپی صرفا می‌تواند برای بیماری‎های جسمی مفید بوده و موجب بهبود در عملکرد عضلات می‌‎شود. در حالیکه باید بگوییم که فیزیوتراپی یک روش موثر برای درمان بیماری آلزایمر نیز به حساب می‌آید. فیزیوتراپی به نوعی به سرپا نگه داشتن بیماران آلزایمر کمک کرده و موجب بازگشت استقلال فردی به بیمار می‌‎شود.

فیزیوتراپی بیمار آلزایمر در منزل

فیزیوتراپ با استفاده از روش‎هایی که در ادامه ذکر می‌‎کنیم، کمک به بهبود عملکرد مغزی بیمار آلزایمری می‌کند.

✔ ارائه‎‌ی تمرینات ویژه برای بهبود تعادل بدن و کمک به عضلات تضعیف شده‎ی میانی 

✔ استفاده از ماساژ درمانی برای کاهش سطح استرس در بدن بیمار و افزایش آرامش روحی روانی بیمار آلزایمری

✔ استفاده از دستگاه‎های مخصوص فیزیوتراپی برای کمک کردن به بیمار جهت انجام فعالیت های روزمره‎

✔ کمک به هماهنگی عضلات مختلف بدن بیمار با یکدیگر

✔ ارائه‎‌ی تمرینات کششی ورزشی در منزل برای منقبض و منبسط کردن عضلات

 

علایم و نشانه های پیدایش آلزایمر در افراد

آلزایمر دارای نشانه‎‌هایی است که در طول زمان شدت گرفته و به صورت مشهود در زندگی فرد بیمار تاثیر می‎‌گذارد. در صورتیکه این نشانه ها زودتر تشخیص داده شود، فرد می‎تواند با استفاده از دارو درمانی یا شرکت در جلسات فیزیوتراپی از روند رو به رشد آن جلوگیری کند اما در صورت تشدید یافتن، ممکن است که نتوان فرد را به حالتی برگرداند که بتواند به زندگی عادی روزانه خود مانند سابق ادامه دهد. در ادامه علایمی را ذکر می‎کنیم که در صورت مشاهده، می‌‎توانید جهت دریافت مشاوره و رزرو فیزیوتراپ بیمار آلزایمر در منزل، با هوم‌کا تماس گرفته و راهنمایی های لازم را دریافت کنید. همچنین می‌توانید سوالات خود را در سایر زمینه‌های دیگر مانند فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل، فیزیوتراپی بیمار سرطانی در منزل و ... با کارشناسان ما در میان بگذارید. 

ثبت رایگان درخواست فیزیوتراپی در منزل

✔ کاهش توانایی فرد در به خاطر سپردن برخی از اطلاعات جدید
برای مثال اگر فردی سوالی را به صورت تکراری در طی یک یا چند روز فاصله از شما بپرسد یا وسایل شخصی خود را گم کرده و قرار ملاقات‎ها را فراموش کنداحتمال شروع روند آلزایمر در وی بسیار زیاد است. گم کردن مسیر آشنا نیز می تواند یکی دیگر از علایم کاهش توانایی فرد در به خاطر سپردن اطلاعات جدید باشد.

✔ تغییر در رفتار و شخصیت فرد به صورت ناخودآگاه
فرد به صورت ناخودآگاه، احساسات اجتماعی خود را از دست داده و دچار عدم علاقه به اطرافیان، اجتماع گریزی، بی تفاوتی و آشفتگی می‎شود.

✔ به وجود آمدن اختلال در رفتار‎های عادی روزانه
فرد دچار اختلال در صحبت کردن، خواندن و نوشتن می‎شود.
برای مثال ممکن است املای درست کلمات را از یاد برده و یا در حین صحبت کردن رشته کلام از ذهنش خارج شود.

✔ ایجاد اختلال در تصویر سازی ذهنی فرد و کاهش بینایی بیمار
ممکن است فرد نتواند چهره ی افراد را به درستی تشخیص دهد و یا در یافتن اشیا در منزل دچار مشکل شود. حرکات و رفتار های بیمار نیز کند تر شده و به آرامی صورت می‎گیرد.

✔ ناتوانی در انجام محاسبات ساده‎ی ریاضی و استدلال کردن
توانایی تصمیم گیری در افراد مبتلا به آلزایمر کاهش پیدا کرده و استدلال و محاسبات را نمی‎توانند به درستی انجام دهند. ناتوانی در برنامه ریزی و مدیریت امور مالی نیز یکی دیگر از علایم اختلال در استدلال در بیماران مبتلا به آلزایمر می‏‎باشد.

✔ افسردگی در طول شدت یافتن بیماری
با تاثیر گذاری عوامل بیرونی بر مغز انسان، فرد دچار آلزایمر شده و رخ دادن این اتفاق می‎تواند در کوتاه مدت موجب افسردگی در بیمار شود. برای اینکه این اتفاق برای فرد نیافتد، باید خانواده‌ی بیمار در طول درمان کاملا کنار وی بوده و او را در روند درمان همراهی کنند.

✔ از دست دادن حس بویایی و یا کاهش یافتن حس شنوایی
این اتفاق در موارد نادر ممکن است برای فرد رخ دهد و بیمار به طور کامل حس بویایی خود را از دست بدهد. در کنار آن، آلزایمر می‎تواند موجب کاهش شنوایی نیز بشود.

فیزیوتراپی بیمار آلزایمر در منزل

 

راه های پیشگیری از آلزایمر 

همانطور که در مورد علایم آلزایمر گفته شد، در صورت مشاهده، اقدام سریعتر برای درمان می‎تواند برای بیمار بسیار کمک کننده باشد. اما این اتفاق برای مبتلا نشدن به آلزایمر کافی نیست چرا که در صورت مشاهده‎ی علایم آلزایمر، شما بخشی از زمان خود برای مبتلا نشدن به آن را از دست داده اید. برای اینکه بتوان به طور کامل از این بیماری، به خصوص در افرادی که سابق‌ه‎ی آلزایمر در خانواده‌‎ی خود دارند، رها شد، راه‎‌هایی را پیشنهاد می‎‌دهیم که بهتر است به صورت سبک زندگی، در طول زندگی خود رعایت کرده و از رخ دادن آلزایمر در سنین بالاتر پیشگیری کنید.

✔ یادگیری مستمر در طول زندگی
یادگیری پروسه ای است که می‎تواند با به کار انداختن حافظه از ساکن و راکد ماندن آن جلوگیری کرده و مانع رخ دادن آلزایمر در فرد شود. برای مثال مطالعه کتاب های مختلف می‎تواند روش مناسبی برای یادگیری در طول زندگی باشد.

✔ حفظ سلامت در سیستم قلبی عروقی
در واقع هر روشی که منجر به سالم ماندن قلب در افراد شود، می‌‎تواند کمک کننده باشد. بنابراین از کارهای استرس زا دوری کرده و برای سالم نگه داشتن قلب خود انجام ورزش های هوازی را فراموش نکنید.

✔ رژیم غذایی سالم داشته باشید
طبیعی است که رژیم غذایی ناسالم می‎تواند موجب جمع شدن چربی در قسمت‎های مختلف بدن شده و به مرور عملکرد مغز را تحت تاثیر قرار دهد. در صورتی که تاکنون به رژیم غذایی خود توجه نمی‎کردید، برای سلامتی مغز خود در آینده، حتما از غذاهای سالم در رژیم خود استفاده کنید.

✔ انجام منظم ورزش در طول هفته
ورزش را می‎‌توان بعد از آب و غذا خوردن، حیاتی‎‌ترین موضوع تلقی کرد که مورد بی توجهی افراد قرار می‌‎گیرد. در واقع ورزش دوای تمام درد هاست که آلزایمر یکی از آن‎ها می‌‎تواند باشد.

✔ اجتناب از مصرف مشوربات الکلی و سیگار
مصرف الکل و سیگار نیز طبق تحقیقات صورت گرفته، یکی دیگر از عوامل ابتلا به آلزایمر است به این صورت که در افراد مبتلا به آلزایمر، افراد سیگاری بیشتر از سایر اقشار جامعه بوده‌اند. علت آن هم این است که از مضرات استفاده از سیگار و مشروبات الکلی زوال عقل در طولانی مدت است.

 

مواد غذایی و ویتامین های مورد نیاز برای افراد مبتلا به آلزایمر

سعی کنید در طول زندگی خود مواد غذایی را که در ادامه بیان می‎کنیم، در رژیم غذایی خودتان قرار دهید. استفاده از مواد غذایی سالم و غذاهای دارای ویتامین های مختلف هم موجب پیشگیری از آلزایمر و هم کاهش عوارض آن در طول بیماری می‎شود.

✔ غذاهای دارای امگا ۳
غذاهایی که درای امگا ۳ هستند شامل: روغن زیتون، گردو، لوبیا، دانه های کتان و ماهی های چرب می‎باشند. در کنار این مواد غذایی استفاده از قرص دارای امگا3 با توصیه‌ی پزشک نیز توصیه ‎ می‎شود.

✔ روزانه هشت الی ده عدد بادام پوست کنده قبل از صبحانه نیز موجب پیشگیری از پیشرفت آلزایمر می‎شود.

✔ روزانه یک لیوان شیر و زدچوبه نیز به خاطر مواد معدنی مفیدی که دارد موجب بهبود عملکرد مغز و پیشگیری از پیشرفت آلزایمر می‎شود.

✔ مواد غذایی دارای ویتامین B12 نیز جز مواد تقویت کننده عضلات مغز می‎باشند.
غذاهایی مانند گوشت گوسفند، شیر، پنیر، آووکادو، مرغ و تخم مرغ و لوبیا مواد غذایی دارای ویتامین B12 محسوب می‌شوند.
سایر مواد غذایی مفید برای حافظه که از پیشرفت آلزایمر پیشگیری میکنند نیز شامل: دارچین، چای سبز و سبزیجات دارای برگ سبز، ماهی سالمون، زغال اخته، کلم بروکلی و غیره می‎باشند.

هومکا برای ثبت رایگان درخواست شما در زمینه‌های مختلف فیزیوتراپی مانند فیزیوتراپی بیمار ام اس در منزل و فیزیوتراپی بیمار پارکینسون در منزل آماده است. 

ثبت رایگان درخواست فیزیوتراپی در منزل

 

فیزیوتراپی بیمار آلزایمر در منزل و توصیه فیزیوتراپ به نحوه رفتار اطرافیان

در این بخش از مقاله توصیه هایی را به اطرافیان بیماران آلزایمری خواهیم کرد. اگر چناچه در اطرافیان خود کسانی را دارید که به آلزایمر مبتلا هستند، بهتر است نسبت به رفتار خود با آنها دقت داشته و موجب رنجش خاطر آنها نشوید. توصیه‌‎هایی که هوم کا به اطرافیان بیماران مبتلا به آلزایمر درباره‌‎ی نحوه‌‎ی رفتار با آن ها دارند، شامل موارد زیر می‎‌شود.

✔ از گفتن جملات منفی به بیمار و سرزنش کردن بیمار خودداری کنید.

✔ برای کمک به بیمار خود، کارهای روزمره وی را به بخش های کوچکتر تقسیم کرده و برای انجام هر کدام از آن ها درصورتی که احساس کردید فراموش کرده است، به آرامی یادآوری کنید به طوری که بیمار متوجه یادآوری شما نشود.

✔ از شوخی و سخنان خنده دار در کنار بیمار برای افزایش روحیه وی استفاده کنید.

✔ هنگام صحبت کردن با فرد مبتلا به آلزایمر، با افراد دیگر صحبت نکنید چرا که موحب پرت شدن حواس وی و کاهش تمرکز بیمار خواهد شد.

✔ هنگام پرسیدن سوال، برای دریافت پاسخ عجله نکنید و اجازه دهید فرد به درستی فکر کند. زمانی هم که هدف شما یادآوری برخی خاطرات به بیمار است، حتما فرصت فکر کردن را به او بدهید.

✔ مراقب بیمار باشید که از اتفاقات اطراف وحشت زده نشده و دچار هیجانات ناگهانی نشود. حتی در حدی که از پشت به بیمار نزدیک نشوید چون ممکن است موحب آشفتگی بیمار بشود.

✔ بیمار را به علت فراموش کاری و یا انجام ندادن وظایف اش سرزنش نکنید.

✔ همواره با لحنی ملایم با بیمار سخن کنید تا بتواند به حرف های شما گوش داده و پاسخ سوالاتتان را بدهد.

فیزیوتراپی بیمار آلزایمر در منزل

 

تمرینات فیزیوتراپی بیمار آلزایمر در منزل

تمریناتی وجود دارد که بیمار می‎تواند در خانه و به تنهایی انجام داده و به عنوان تمرینات ورزشی تقویت کننده‎ی حافظه شناخته می‎شود. به سایر افراد نیز توصیه می‌کنیم که این تمرینات را قبل از مشاهده ی علایم آلزایمر به صورت مرتب برای سلامتی ذهنی خود انجام دهند.

✔ انجام کارهای باغبانی و کار با گل ها و گیاهان

✔ ورزش یوگا را تحت نظر مربی انجام دهید و یا در صورت دانستن نحوه‌ی ورزش کردن، به تنهایی آن را در منزل و یا طبیعت برگذار کنید.

✔ رقص با موسیقی های شاد و یا آرامش بخش نیز می‎تواند کمک کننده باشد.

✔ انجام تمرینات تعادلی فراموش نشود.

✔ رفتن به استخر و قدم زدن در داخل آب ولرم یا آب گرم برای سالمندان می‎تواند آرامش بخش باشد.

✔ انجام ورزش های هوازی مانند کوهنوردی کاهش چشمگیری در احتمال ابتلا به آلزایمر را دارد.

✔ تحریک فکری را با استفاده از ورزش های فکری انجام دهید. برای مثال بازی شطرنج و یا بازی هایی مانند اسم و فامیل، منچ و اینگونه بازی ها که به ظاهر کودکانه می‌آیند، در تقویت حافظه می‎توانند مفید باشند.

✔ مرور عکس‎های قدیمی به خصوص برای سالمندان و یا افرادی که به آلزایمر مبتلا شده اند، بسیار کمک کننده می‎تواند باشد.

می توانید همین حالا با کلیک بر آیکون زیر درخواست خود را به طور رایگان ثبت کنید. 

call button submit

 

سخن آخر درباره فیزیوتراپی بیمار آلزایمر در منزل

در این مقاله توضیحات کلی و مختصری در مورد بیماری آلزایمر، فیزیوتراپی بیمار آلزایمر در منزل و علایمی که نشان از شروع آلزایمر در افراد دارد صحبت کردیم. تشخیص دقیق این بیماری باید توسط پزشک صورت گرفته و درمان های مورد نیاز برای آن تجویز شود. در صورتی که در هر کدام از اطرافیان خود، علایمی از فراموشی و آلزایمر را مشاهده کردید، کافی است تا با مشاورین ما در هومکا ارتباط برقرار کرده و سوالات خود را بپرسید و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.

دسترسی سریع

درخواست خدمت

کافیست فرم را پر کنید و دکمه "ثبت نهایی درخواست" را بزنید. همکاران ما به زودی با شما تماس خواهند گرفت.
جزئیات درخواست
شهر*
شهر موردنظرت رو انتخاب کن
نوع خدمت*
خدمت موردنظرت رو انتخاب کن
اطلاعات درخواست
فایل ضمیمه
محاسبه هزینه
هزینه خدمت
۰ تومان
هزینه خدمات در محل
- تومان
مالیات بر ارزش افزوده
۰ تومان
هزینه مشاوره و تجویز نسخه
تومان
هزینه تفسیر آزمایش
تومان
تخفیف
۰ ۰ تومان
مجموع هزینه‌ها
۰ تومان
اطلاعات تماس
کد تخفیف:
discount-icon
بررسی

کد معرف:
discount-icon
بررسی

سوالات متداول

علت بروز آلزایمر چیست؟
آلزایمر یا همان زوال عقل به دلیل تجمع غیر طبیعی پروتئین‌ها در داخل و اطراف سلول‌های مغز ایجاد می‌شود. یکی از این پروتئین‌ها آمیلوئید نام دارد. رسوبات آن منجر به ایجاد پلاک‌هایی در اطراف سلول‌های مغزی می‌شود. tau پروتئین دیگری که رسوب آن در بروز این بیماری موثر است.
آیا برای آلزایمر درمان قطعی وجود دارد؟
خیر. برای این بیماری درمان قطعی وجود ندارد.
آیا فیزیوتراپی در کنترل عوارض آلزایمر مفید است؟
بله. تکنیک و تمرینات فیزیوتراپی می‌توانند عوارض بیماری را تا حدود زیادی کاهش دهند.
تاثیر آلزایمر بر بدن چگونه است؟
در آلزایمر، نورون‌ها در سراسر مغز دچار آسیب شده و می‌میرند. به این ترتیب ارتباطات بین شبکه‌های عصبی بدن از بین می‌روند و بسیاری از مناطق مغز کوچک خواهند شد. در این حالت اصطلاحا آتروفی بروز می‌کند. یعنی حجم مغز به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد.
چه کسانی در معرض ابتلا به آلزایمر قرار دارند؟
مهم‌ترین عامل بروز آلزایمر افزایش سن است. معمولا این بیماری در افراد بالای ۶۵ سال بروز می کند.

پرسش و پاسخ با پزشک

Loading...
Loading...
دوست دارید درباره فاکتور CBC بیشتر بدانید؟
برای دریافت فایل راهنما، کافیست اطلاعات زیر را وارد نمایید.
request
دانلود فایل