کاردرمانی در منزل
امروزه اغلب مردم ترجیح میدهند که با تکنولوژی همراه باشند و این روند برای روشهای درمانی نیز کاربرد دارد. به طوری که افراد ترجیح میدهند روشهای درمانی جدید را نیز امتحان و تجربه کنند. بسیاری از افراد ممکن است مفهوم کاردرمانی را ندانند. کاردرمانی یکی از رشتههای توانبخشی میباشد. روند درمان میتواند ابعاد روحی، روانی و جسمی فرد بیمار را تحت تاثیر قرار دهد و بر روی عملکرد فردی و اجتماعی بیمار نیز تاثیر بسزایی بگذارد. در این روش درمانی، درمانگر سعی میکند تا با استفاده از تکنیکهای درمانی مناسب و درست، اختلالات فرد بیمار را در ابعاد جسمانی، روانی و رشدی درمان کند. این درمان به سن بیمار نیز بستگی دارد. کار درمانی میتواند فرد بیمار را از وابستگیهای اضافی بیرون بیاورد و آنها را به سمت فعال بودن و فعالیت داشتن هدایت کند. به عنوان مثال فردی که دچار سکته مغزی شده است به دلیل ناتوانی کلامی و یا حرکتی ممکن است در فعالیتهای روزانه و حتی شغل او تداخلاتی به وجود بیاید. کار درمانی می تواند این ناتوانیها و تداخلات را درمان کند و فرد بیمار را به زندگی عادیاش برگرداند. کاردرمانی محدودیت سنی ندارد یعنی هر فرد با هر سنی میتواند از این نوع درمان بهره گیرد. درمانها برای افراد بیمار با سنین مختلف متفاوت است.
بهرهگیری از روش کار درمانی در کودکان نیز رایج است و در جهت کمک به اختلالات حرکتی و رشد استفاده میشود. کاردرمانی توسط کاردرمانگر انجام میشود و توصیه میشود از درمانگرانی استفاده کنید که مدرک دانشگاهی و تحصیلات مرتبط داشته باشند. زیرا عدم آگاهی درمانگر میتواند مشکلات جبران ناپذیری را به وجود بیاورد.
در برخی از شرایط مانند اختلالات حرکتی در فرد، استفادهی همزمان خدماتی مانند فیزیوتراپی در منزل نیز توصیه میشود.
شرایط کاردرمانی در منزل
به دلیل گستردگی فعالیتهایی که در کاردرمانی انجام میشود این روند درمانی برای بیماری در هر حیطه سنی قابل اجرا میباشد. درمانگران از سن نوزادی تا سالمندی بر اساس نوع بیماری فرد و اختلالی که دارند روش کار درمانی را به کار میگیرند. به نوعی میتوان گفت هر فردی که در عملکرد خود استقلال نداشته باشد و دچار مشکل باشد و ناتوانیهایی داشته باشد باید از کار درمانی بهره گیرد. افرادی که واجد شرایط برای کاردرمانی هستند معمولاً عبارتند از :
✔ افرادی که دچار اختلالات جسمی هستند. این اختلالات میتواند منشاء مختلفی داشته باشد. اختلالات ارتوپدی شامل سوختگی ها و بیماریهای روماتیسمی و یا اختلالات جسمی کودکان که معمولاً دررفتگی مادرزادی، کجی ران و یا تاخیر در حرکت را در بر میگیرد. اختلالات نورولوژیکی در بزرگسالان که شامل ام اس و سکته مغزی میباشد نیز میتواند در گروه اختلالات نیازمند به کاردرمانی قرار بگیرند.
✔ افرادی که دچار اختلالات روانی مانند هذیان، بی قراری، فوبیا، اختلالات خلقی و سوء مصرف مواد هستند.
✔ اختلالات ذهنی که معمولاً در کودکان رخ میدهد و شامل بیش فعالی، مشکلات شناختی و مشکلات حافظه میباشد.
معمولاً افرادی که از کار درمانی استفاده میکنند دچار اختلالاتی هستند که ناشی از عوامل مختلفی میباشد. کسانی که میخواهند از کاردرمانی بهره بگیرند باید شرایط موجود برای این روند درمان را داشته باشند. این درمان میتواند تاثیر بسیار زیادی در بهبود وضعیت آنها داشته باشد. برخی از افراد ممکن است دچار اختلالات حرکتی باشند از این رو مراجعه به کلینیک برای بهرهمندی از کاردرمانی برای آنها کار بسیار دشوار و مشکلی میباشد، بنابراین کاردرمانی در منزل میتواند از بهترین گزینههای درمانی برای آن ها باشد. باز هم تاکید میشود که درمانگر متعهد و متخصص میتواند تاثیر بسیار زیادی در بهبود وضعیت افراد داشته باشد. زیرا دانش و آگاهی آنها نسبت به عملکرد بیمار بسیار بالا است و این میتواند روند بهبود را سرعت ببخشد. دورههای خدمات کاردرمانی از کوتاه مدت تا بلند مدت است اما اغلب افراد بیمار دوره طولانی مدت کاردرمانی را تجربه میکنند. در این صورت فرد بیمار و درمانگر هر دو باید دارای صبر و تحمل بسیار بالایی باشند تا بتوانند روند درمان را به پایان برسانند.
هزینه کاردرمانی در منزل
هزینه کاردرمانی در منزل بسته به وضعیت بیمار و سن او دارد. همچنین هزینههای شیفت شب با شیفت روز درمانگران در اکثر مراکز درمانی متفاوت است. برخی از بیماران از درمانگران شیفت شب و برخی از درمانگران شیفت روز استفاده میکنند. در ایران بیمه تکمیلی تمام هزینه های کاردرمانی را تقبل میکند. هر بیمه ای که آزمایشات و ویزیت یک متخصص و یا فوق متخصص را تقبل کند هزینههای کار درمانی را نیز پوشش میدهد.
ممکن است برای بسیاری از افراد این سوال پیش بیاید که کدام بیمه تکمیلی هزینه های کاردرمانی را پرداخت می کند. در جواب به این سوال باید گفت که شرایط و قراردادهای بیمه های تکمیلی با هم متفاوت است. تحت پوشش قرار گرفتن این هزینهها بسته به نوع قراردادی است که بسته میشود. در بعضی از قراردادها خدمات کاردرمانی تحت پوشش قرار میگیرد و در برخی اینگونه نمیباشد.
اگر شما جزء افرادی هستید که نیاز به کار درمانی دارید باید قبل از بستن قرارداد بیمه تکمیلی نوع خدمات خودتان را مشخص کنید تا متوجه شوید که آیا تحت پوشش بیمه شما قرار میگیرد یا خیر. باید به این نکته نیز اشاره کرد که هزینه های کاردرمانی در شهرستان ها متفاوت است و هر کلینیکی بر اساس محاسبات قانونی تعرفه خاصی از کار درمانی را دریافت میکند. اما به طور کلی هزینه کار درمانی در منزل بیشتر از کار درمانی در کلینیک میباشد و عواملی مانند مسافت خانه شما تا مرکز، تجهیزات مورد استفاده برای کاردرمانی و تجربه کاری درمانگر میتواند در تعیین هزینه نقش بسزایی داشته باشد. شما قبل از درخواست درمانگر باید نسبت به هزینه ی آن اطلاعات لازم را کسب کنید. مدت زمان مورد نیاز برای روند کار درمانی نیز میتواند در قیمت آن تاثیر داشته باشد. برای کسب اطلاعات دقیق از هزینه کاردرمانی میتوانید ثبت سفارش کنید یا با مجموعه هومکا در تماس باشید.
مزایای کاردرمانی در منزل
از آنجایی که کار درمانی برای هر سنی مناسب است. از این رو برای کودکان و بزرگسالان مزایای مختلفی دارد. مزایای کاردرمانی برای کودکان این است که درمانگرها به آنها کمک میکنند تا به یک درجه از استقلال برسند و بتوانند رشد کنند و مهارتهایی را به دست بیاورند. این مهارتها می تواند در طول زندگی کودک حفظ شود.
کاردرمانی علاوه بر مواردی که در بالا گفته شد، برای بزرگسالان و همچنین کودکان مزایای بسیاری نیز دارد که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
✔ ارتقاء سطح سلامت جامعه
✔ افزایش تمرکز و توجه
✔ بهبود درک محیط
✔ بهبود حافظه
✔ بهبود مهارت های لازم برای انجام فعالیت های روزانه
✔ به حداکثر رساندن توانایی افراد
✔ کاهش ناتوانیها و مشکلات افراد
✔ جلوگیری از پیشرفت بیماری و عوارض ناشی از آن
✔ بهبود مهارت های عاطفی و حسی حرکتی
✔ یادگیری مهارت های لازم برای زندگی عادی
✔ جلوگیری از الگوهای غلط حرکتی
✔ افزایش توانایی های فردی
✔ بهبود و افزایش توان عضلانی
✔ یادگیری واکنش های تعادلی
✔ افزایش استقلال در عملکرد فرد
تمام موارد گفته شده میتواند در زندگی افراد نقش بسیار زیادی داشته باشد. در صورتی که فرد بیمار در سن پایین باشد کار درمانی میتواند به نوعی بهبود زندگی آیندهی فرد را تضمین کند و اعتماد به نفس او را افزایش دهد. همهی ما میدانیم که داشتن ناتوانی و اختلال میتواند اعتماد به نفس را از افراد بگیرد، در صورتی که این اختلالات درمان شود و فرد به زندگی عادی خود برگردد میتواند اعتماد به نفس از دست رفته را به او بازگرداند. علاوه بر کار درمانی در منزل، خدمات گفتار درمانی در منزل نیز میتواند مکمل خوبی برای تمرینات کار درمانی باشد.
یکی از مهمترین مزیتهای کار درمانی در منزل این است که درمانگر آموزشی به فرد بیمار میدهد تا فعالیتهای روزانه خود را به تنهایی انجام دهد و از این رو فرد بیمار میتواند نقش بیشتری را در امور زندگی خود بازی کند. با آموزشهایی که به افراد دارای اختلالات رشدی، جسمی و روانی داده میشود آنها میتوانند کارهای روزمرهی خود را با حداقل کمک گرفتن از اطرافیان انجام دهند. آنها این روش از زندگی را تا قبل از کاردرمانی نداشتند و برای انجام کارهای روزمره خود نیازمند دیگران بودند.
روش های کاردرمانی در منزل
توجه داشته باشید که انجام تمرینات و فعالیتهای کاردرمانی باید حتماً توسط درمانگر انجام شود. در ادامه به برخی از روشهای مرسوم کار درمانی در منزل اشاره میشود.
✔ تغییر در منزل:
افرادی که سن بالای ۵۰ سال دارند ممکن است دوست داشته باشند که خانهی خود را تغییر دهد اما به دلیل ناتوانیای که دارند از انجام این کار دوری کنند. درمانگر به فرد بیمار کمک می کند تا تغییرات مفیدی را در خانه ایجاد کند و به نوعی خانه را به مکانی امن و ارامش بخش تبدیل کند. بسیاری از سالمندان به علت ضعف بدنی ناشی از کهولت سن، توانایی انجام کار را ندارند. در چنین شرایطی استخدام پرستار سالمند راه مناسبی برای کمک به سالمندان عزیز میباشد.
✔ فعالیت های تقویت کننده ی بالا تنه در سالمندان:
در افرادی که دچار عملکرد ضعیف جسمی هستند درمانگر سعی می کند تا تمریناتی را به آنها آموزش دهد تا توسط آن عضلات فرد بیمار را تقویت کند. زمانی که فرد بیمار تمرینات را انجام میدهد اگر درمانگر نتایج و دلیل این تمرینات را برای او بازگو کند بیمار با اشتیاق بیشتری آنها را انجام می دهد و به همان نسبت میتواند نتایج بهتری نیز از آن بگیرد.
✔ تمریناتی برای افزایش و بهبود عملکرد:
درمانگر تمریناتی را برای تقویت عضلات به فرد بیمار آموزش میدهد. سپس از او میخواهد که برای افزایش عملکرد خود فعالیتهایی مانند تا کردن لباس و ملحفه را انجام دهد. این کار میتواند عضلات فرد بیمار را قوی تر کند. حتی گاهی برای اینکه این روند بهتر انجام شود زمانی که فرد در حال انجام کارهای روزانه خود است، وزنهی سنگین به دور مچ دست او بسته میشود. این کار میتواند قدرت و استقامت عضلات بیمار را افزایش دهد و عملکرد بیشتری در کارهای روزانه داشته باشد.
روشهای استفاده شده در کاردرمانی برای هر اختلال متفاوت است. برای کودکانی که دچار اوتیسم هستند روش کاردرمانی، ماساژ و یا تحریکات حسی است که توسط کار درمانگر انجام میشود. ماساژ بر اساس مشکل کودک بر روی ناحیه خاصی از بدن انجام میشود.
در کودکانی که دارای بیش فعالی هستند، تمرینات کاردرمانی میتواند برای آنها بسیار موثر باشد. روشهای مورد استفاده برای کودکان بیش فعال افزایش توجه و تمرکز و همچنین کاهش انرژی کودک است. کار درمانگر با آموزش تمریناتی باعث میشود انرژی اضافی کودک گرفته شود. این کار میتواند روند درمان را تاثیرپذیرتر کند. بعد از اینکه انرژی اضافی کودک گرفته شد تمریناتی به او آموزش داده می شود تا توجه و تمرکز و حافظه کودک افزایش پیدا کند.
از سوی دیگر برای مراقبت از کودک دارای اختلال رفتاری و حرکتی، استخدام پرستار کودک نیز میتواند بسیار راهگشا باشد. پرستار کودک تمام راههای درمانی این دسته از کودکان را میشناسد و این امر موجب بهبودی کودک در زمان کوتاهی خواهد شد. البته نیاز است که پرستار در این راه با پزشکان متخصص نیز مشورت کند که در این صورت امکان حضور پزشک درمنزل و بر بالین کودک مهیا خواهد شد.
کاردرمانی در منزل با هومکا
هومکا مجموعهای معتبر در حوزه خدمات مراقبت در منزل است که به ارائه خدمات توانبخشی در منزل نیز میپردازد. اگر به دلیل شرایط، نیازمند دریافت خدمات کار درمانی در منزل هستید میتوانید ثبت سفارش کنید یا با شماره تلفن هومکا تماس برقرار کنید و از مشاوره کارشناسان استفاده کنید. مجموعه هومکا به دنبال ارائه خدمات با کیفیت توسط متخصصین مجرب خود میباشد. هومکا سعی نموده است تا با نظارت دقیق بر جذب متخصصین خود رضایت حداکثری مشتری را جلب نماید. در طول روند درمان، کارشناسان رضایت سنجی مشتریان هومکا با شما در ارتباط هستند و شما میتوانید در پنل عضویت خود در سایت هومکا نظرات خود را در خصوص کاردرمانگر درج کنید و با کارشناسان هومکا در تماس باشید.