فیزیوتراپی کمر در منزل
یکی از درد های شایعی که در بین تمامی سنین، از جوانی تا پیری در افراد مشاهده می شود، کمر درد است که بیشترین علت رخ دادن آن، دیسک کمر می باشد. امروزه نیز به علت سبک نادرست نشستن و کار با کامپیوتر در طول روز، درد های کمر و گردن افزایش بیشتری پیدا کرده است.
کارشناسان هومکا به سوالات شما در زمینه خدمت فیزیوتراپی در منزل پاسخ خواهند داد.
فیزیوتراپی کمر در منزل، در کنار درمان دارویی برای بهبودی کمردرد در افراد، روش دیگری است که کمک به درمان سریعتر درد کمر می کند. فیزیوتراپ با ارائه ی تمرینات ویژهی درمانی کمک به بهبود عملکرد عضلات کرده و درد را در نقاط مختلف کمر کاهش میدهد. بیشتر تمریناتی که در فیزیوتراپی کمر وجود دارند، در راستای کاهش فشار بر عصب کمر و کاهش درد میباشد. از آنجایی که افراد نیازمند به فیزیوتراپی کمر به علت درد در کمر خود قادر به حرکت نیستند، توصیهی ما، انجام فیزیوتراپی کمر در خانه است.
فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل
همانطور که میدانید بیشترین نوع فیزیوتراپی کمر که در بین افراد شایع است، فیزیوتراپی دیسک کمر میباشد. در این بخش از مقاله قبل از اینکه بخواهیم در مورد فیزیوتراپی دیسک کمر در خانه توضیحاتی را ارائه دهیم، ابتدا اطلاعات مفیدی را دربارهی دیسک کمر در اختیارتان قرار خواهیم داد. کمر انسان دارای ۵ مهره در راستای ستون فقرات است که در بین این مهرهها، صفحاتی از جنس غضروف قرار دارند. این صفحات در اصطلاح پزشکی، دیسک نامیده می شوند. در واقع همهی افراد، دارای دیسک در کمر خود می باشند. این دیسکها در مقابل فشار هایی که به کمر وارد می شود، به عنوان ضربه گیر عمل می کنند. آنچه که در جامعه به عنوان دیسک کمر شناخته شده و نوعی بیماری نیز محسوب می شود، در واقع بیرون زدگی دیسک کمر است که موجب درد شدید در ناحیه ی کمر شده و جزو بیماریهایی است که درمان آن سخت و زمانبر است.
در سایت کلینیک مایو(Mayo Clinic) در این رابطه مطالب مفیدی خواهید خواند:
ستون فقرات مجموعهایی از استخوانهای جداگانه است که به آنها مهره گفته میشود. به منظور جلوگیری از سایش، در بین مهرهها بالشتکهای لاستیکی قرار گرفته است. این بالشتکها همان دیسک کمر هستند. زمانی که به دلیل فشار یا افزایش سن دیسک از مهرهها بیرون بزند اصطلاحا گفته میشود فتق دیسک رخ داده است. در این حالت به نخاع فشار آورده میشود در نتیجه فرد با درد در ناحیه کمر مواجه خواهد شد.
فتق دیسک، در هر قسمتی از ستون فقرات میتواند ایجاد شود، عصب را درگیر و منجر به درد شود.
علایم نشان دهنده دیسک کمر چیست؟
در این بخش به بیان علائمی خواهیم پرداخت که نشاندهندهی وجود دیسک کمر در فرد است. در صورت مشاهدهی هر کدام از این موارد، میتوانید از خدمت پزشک در منزل استفاده کرده و قبل از شدت گرفتن درد کمر، برای درمان و پیشگیری اقدام کنید. برای ثبت رایگان درخواست فقط یک کلیک کافی است.
✔ احساس خواب رفتگی در پاها
یکی از علایم نشان دهنده دیسک کمر در افراد، گزگز و خواب رفتگی در پاهاست. در صورتی که خواب رفتگی در پا به مدت چند روز ادامه پیدا کند، برای تشخیص و پیشگیری بهتر است به پزشک مراجعه کنید. خواب رفتگی معمولی بعد از چند ساعت برطرف می شود اما ادامه دار شدن خواب رفتگی پا، میتواند نگرانکننده باشد.
✔ بیحسی در عضلات فرد
بیحسی در پا و برخی از عضلات کمر انسان، میتواند یکی دیگر از علایم نشان دهندهی دیسک کمر باشد. در صورت ادامهدار بودن بیحسی، باید برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.
✔ درد موضعی در ناحیهی کمر
طبیعی است که یکی از علایم دیسک کمر، درد در ناحیه کمر باشد. اما در بسیاری از موارد هم لزوما کسانی که دچار دیسک کمر باشند، درد در ناحیه کمر را احساس نخواهند کرد. بلکه در برخی از موارد نیز ممکن است درد در ساق پا و کناره پا را احساس کنند.
✔ ضعف عضلات ناحیهی کمر
از اولین علایم دیسک کمر همان ضعف عضلات در ناحیهی کمر است. اما به علت رعایت نکردن اصول نشستن، برخاستن و بلند کردن اشیا سنگین، دیسک کمر جابجا میشود. با جابجا شدن دیسک کمر، عصب آسیب میبیند و موجب ایجاد درد در قسمت های مختلف کمر و پاها میشود.
✔ انتشار درد از کمر تا پای فرد
یکی از علایم شایع نشان دهندهی دیسک کمر، همان انتشار درد از ناحیهی کمر تا پا میباشد. این درد هنگام صبح و بیدار شدن از خواب نیز شدیدتر شده و بیشتر مشهود میباشد.
انواع روش های فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل
✔ در بیان انواع روشهای درمان به وسیله فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل باید بگوییم که رایجترین روش درمان دیسک کمر در افراد، استفاده از لیزردرمانی است. لیزردرمانی با کمک به بهبود اعصاب در ناحیهی کمر موجب کاهش درد در دیسکهای پنج مهرهی مربوط به کمر میشود. علاوه بر بهبود عملکرد اعصاب توسط لیزر درمانی می توان به وسیلهی لیزر پر قدرت، دیسک را در کمر ترمیم کرده و فشار را از ناحیهی کمر برداشت.
✔ در بعضی موارد آسیب در دیسک کمر ممکن است بیشتر از حدی باشد که بتوان در همان ابتدا توسط فیزیوتراپی آن را درمان کرد. بنابراین پزشک، بیمار را برای درمان سریعتر توصیه به عمل جراحی میکند. در این جا نیز فیزیوتراپی بعد از عمل جراحی میتواند به کمک فرد آمده و عوارض ناشی از جراحی را کاهش دهد. در واقع فیزیوتراپی بعد از عمل جراحی دیسک کمر، به بیمار آموزش میدهد که چگونه میتواند بین استراحت و فعالیت تعادل برقرار کرده و به آرامی به کارهای روزمرهی خود برگردد.
✔ استفاده از روش های دستی برای درمان بیمار
علاوه بر درمان به وسیلهی لیزر، فیزیوتراپ از روشهای دستی مانند ماساژ درمانی نیز برای درمان کمک میگیرد. استفاده از آبدرمانی، گرما و سرمادرمانی و ارائه ورزشهای خاص برای بهبودی سریع بیماری که دچار دیسک کمر شده است، از روش های دیگر درمان به وسیله فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل محسوب میشود. این تکنیک در سایر خدمات فیزیوتراپی مانند فیزیوتراپی دست در منزل و فیزیوتراپی کتف در منزل نیز استفاده میشود.
پیشگیری از ایجاد کمر درد و دیسک کمر
در این مقاله شما را با فیزیوتراپی کمر و دیسک کمر در منزل و علایم نشان دهندهی دیسک کمر آشنا کردیم اما همیشه گفته شده است که پیشگیری بهتر از درمان است و بهتر است با رعایت شیوههای صحیح زندگی، در حفظ سلامتی خود کوشا باشیم. در این جا به بیان چند نکته میپردازیم که با رعایت آنها احتمال ابتلا به کمردرد و دیسک کمر در شما کمتر خواهد شد.
✔ نشستن طولانی در پشت میز
نشستن در سالهای متوالی پشت میز بدون رعایت اصول نشستن از عوامل ایجاد دیسک در کمر است که پس از مدتها خود را نشان داده و در پیری موجب ایجاد مشکل برای افراد میشود. برای اینکه این اتفاق رخ ندهد، با انجام ورزشهای مربوط به کمر به طور روزانه یا یک روز درمیان، می توان از رخ دادن آن پیشگیری کرد. نشستن طولانی در پشت میز همچنین میتواند منجر به آسیب مهرههای گردن شود. در این صورت لازم است از فیزیوتراپی گردن در منزل استفاده کنید.
✔ بلند کردن نادرست وسایل سنگین
بلند کردن وسایل سنگین را باید با اصول انجام داد تا فشار زیادی بر کمر وارد نشود. اصول برداشتن وسایل سنگین، به این شکل است که زانوهای خود را خم کرده و در حالتی قرار بگیرید که می خواهید بنشینید، سپس وسیله را برداشته و بلند شوید. در واقع برای بلند کردن وسایل سنگین، از کمر خم نشوید بلکه زانوهای خود را خم کرده، بنشینید، بردارید و سپس بلند شوید.
✔ زمین خوردن ناگهانی
این مورد ممکن است برای هر فردی در طول روز رخ دهد. زمین خوردن ناگهانی باعث جابجا شدن دیسک کمر و فشار بر استخوان ها خواهد شد.
در صورت نیاز به خدمات فیزیوتراپی زانو در منزل، فیزیوتراپی لگن در منزل، فیزیوتراپی پا در منزل و ... با کارشناسان هومکا تماس بگیرید.
تشخیص نیازمندی فرد به فیزیوتراپی کمر
فردی که دچار درد در ناحیهی کمر خود میشود، باید برای تشخیص به پزشک مراجعه کرده و در صورت نیاز به عمل جراحی و یا فیزیوتراپی، قبل از شدیدتر شدن درد، اقدام کند. نحوهی تشخیص دیسک کمر توسط پزشک به صورتی است که در ادامه بیان می کنیم.
✔ استفاده از تست ام آر آی
در صورت شدید تر شدن درد، پزشک برای تشخیص اینکه فرد نیاز به جراجی دیسک کمر دارد یا نه، از تست MRI استفاده می کند.
✔ استفاده از میلوگرام و یا پرتو درمانی
در برخی از موارد نادر، پزشک بوسیلهی پرتو درمانی، نیازمندی بیمار به فیزیوتراپی را تشخیص میدهد.
✔ انجام تست نوار عصب و عضله برای تشخیص دادن دیسک کمر در بیمار
✔ بررسی توانایی راه رفتن روی پاشنه و پنجه ی پا یکی دیگر از راه های تشخیص دیسک کمر توسط پزشک است.
✔ روش اولیهی تشخیص کمر درد در منزل نیز به این صورت است که اگر احساس کردید که درد از ناحیه ی کمر تا پاهای شما کشیده میشود، احتمال اینکه دچار دیسک کمر در آینده بشوید زیاد است.
تمرینات فیزیوتراپی کمر در منزل
همانطور که گفته شد، برای فیزیوتراپی کمر در منزل، پس از لیزر درمانی، از درمانهای دستی و ارائهی آموزشهای لازم برای تمرین کردن در خانه استقاده میشود. تمریناتی که برای درمان درد در ناحیه کمر توصیه میشود شامل مواردی است که در ادامه آنها را بیان خواهیم کرد. برای انجام درست تمرینات باید از یک فیزیوتراپ ماهر راهنماییهای لازم را بگیرید.
✔ تمرین پرس شانه در منزل
تقویت عضلات کمر و بالای آن به وسیلهی پرس شانه انجام میشود.
✔ به پشت دراز کشیده و پاهای خود را از رانو خم کنید چند ثانیه نگه داشته و سپس پاهای خود را باز کنید.
✔ انجام تمرینات حرکتی
فیزیوتراپیست با ارائهی تمرینات حرکتی، عضلات اطراف ناحیهی آسیب دیده را فعال میکند.
✔ افزایش گردن خون در افراد، با استفاده از گرما درمانی
✔ خوابیدن به روی پهلو و کشش عضلات شکم
به روی پهلو خوابیده و یک پای خود را بلند کرده و سپس به آرامی پایین بیاورید. به مدت چند ثانیه در این حالت نگه داشته و سپس پایین بیاورید. باید سعی کنید که بدنتان به عقب حرکت نکند.
✔ رفع اسپاسم به وسیلهی ماساژ درمانی و درمانهای دستی
✔ حرکت فشار دادن توپ
به پشت خوابیده و توپی را در بین زانوهای خود قرار دهید.
با فشار دادن توپ به وسیله ی زانوهایتان، میتوانید عضلات ران پا و کمر خود را تقویت کنید.
✔ تمرین کشش لگن به صورت خوابیده
روی شکم خوابیده و پاهای خود را بدون خم کردن زانو از باسن به آرامی بلند کرده و به آرامی پایین بیاورید.
این حرکت موجب تقویت عضلات کمر میشود که در مرحلهی بهبود کمر به بیمار ارائه میشود.
✔ انجام حرکت انعطاف لگن
برای انجام این حرکت نیز به پشت خوابیده و پاهای خود را به صورت ۹۰ درجه جمع کنید.
شکم خود را در حین این تمرین باید صاف نگه داشته و منقبض کنید و سپس زانوهای خود را خم کرده و بالا بیاورید.
فیزیوتراپی کمر کودکان در منزل
کمردرد در کودکان ممکن است به علت بازی کردنهای خطرناک، ورزشهای کودکانه و یا مشکلات ژنتیکی ایجاد شود. فیزیوتراپیست برای رفع آنها، میتواند در سنین کمتر تمریناتی را به کودک ارائه کرده و از پیشرفت درد جلوگیری کند و موجب رفع مشکل شود. فیزیوتراپی کمر در منزل برای کودکان بیشتر از هر کس دیگری میتواند مفید باشد، چرا که والدین کودک نیز میتوانند در کنار کودک خود بوده و آموزشهایی را که به کودک ارائه کرده یاد بگیرند. برای دریافت خدمت فیزیوتراپی کمر کودکان در منزل نیز میتوانید روی ما حساب کنید. کافیست از طریق دکمهی ثبت رایگان درخواست یا تماس با شمارهی ۰۲۱۹۱۰۲۵۵۹۵ درخواست خود را ثبت و نهایی کنید.
کلام آخر درباره فیزیوتراپی کمر در منزل
درد در ناحیه ی کمر امروزه به علت افزایش شغلهای پشت میز نشینی و بلند کردن نادرست وسایل سنگین افزایش پیدا کرده و همین موضوع باعث شده تا فیزیوتراپی کمر در منزل نیز برای بهبود کمردرد در افراد، مورد نیاز مردم باشد. فیزیوتراپی کمر در منزل به علت ایجاد راحتی برای بیمار و کاهش دردهای ناشی از رفت و آمد، یکی از انتخابهای درستی است که فرد میتواند داشته باشد. هومکا استارت آپی است که به منظور راحتی بیماران، خدمت فیزیوتراپی را در منزل به شما ارئه داده است و سعی دارد تا با هزینه ی معقول تمام خدمات مورد نیاز را به بیماران ارائه دهد. در صورتی که احساس کردید نیاز به فیزیوتراپی دارید، کافی است تا از طریق شمارهی ۰۲۱۹۱۰۲۵۵۹۵ با مشاورین ما تماس گرفته و راهنمایی های لازم را دریافت نمایید.
از اینکه تا انتهای این مقاله همراه ما بودید، از شما سپاسگزاریم.