آزمایش کم خونی
خانه
مقالات
آزمایش کم خونی

آزمایش کم خونی

آخرین تاریخ به روز رسانی: 1403/08/29
ثبت رایگان درخواست

خدمت خود را انتخاب کنید

همه‌ی خدمات آزمایشگاهی، تحت پوشش بیمه پایه و تکمیلی قابل انجام است.
پکیج‌های تخصصی
تست کم خونی در منزل
کم‌خونی به دلیل کاهش میزان هموگلوبین (hgb) بروز پیدا می‌کند. با کاهش میزان هموگلوبین معمولاً تعداد گلبول‌های قرمز کاهش پیدا می‌کند. افراد مبتلا به کم‌خونی ممکن است علائمی مانند خستگی، ضعف، سرگیجه و سردرد داشته باشند. در این شرایط انجام آزمایش کم خونی می‌تواند به تشخیص علت بروز این علائم کمک کند.

اگر علائمی مانند خستگی و ضعف، سرگیجه، سردرد و رنگ پریدگی دارید، به احتمال زیاد باید به سراغ انجام آزمایش کم خونی بروید. این آزمایش همانطور که از نامش پیداست، در تشخیص کم خونی بکار می‌رود. برای بررسی کم خونی می‌توانید از خدمت آزمایش در منزل هومکا استفاده کنید. همچنین، بهتر است بدانید که رژیم غذایی ناسالم، فقر آهن، ژنتیک و از دست دادن خون، در به وجود آمدن کم خونی نقش زیادی دارند. اگر قصد دارید تا در ارتباط با انواع کم خونی و نکات مهم در کنترل کم خونی اطلاعات کاملی را بدست بیاورید، ادامه مطالب را از دست ندهید.

 

آزمایش کم خونی چیست؟

در آزمایش کم خونی سلول‌های خونی مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت. در این میان شاید بیشتر از همه آزمایش CBC به گوش آشنا باشد. این آزمایش مربوط به شمارش همه سلول‌های خونی است. در طی آن گلبول‌های سفید، قرمز و پلاکت‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرند. این آزمایش به تنهایی شامل ۱۰ تا ۱۱ فاکتور آزمایشی است که هر کدام از آنها برای تشخیص کم خونی، پایش بیماری و درمان مورد استفاده قرار می‌گیرند. 

 

هدف از انجام آزمایش کم خونی چیست؟

انجام تست کم خونی می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد. بصورت کلی پزشک در منزل و یا بیمارستان جهت پایش و بررسی سلامت گلبول‌های خونی، میزان و سطح اکسیژن رسانی و رنج نرمال هموگلوبین در بدن ممکن است انجام تست کم خونی را برای فرد ضروری بداند. حال به نظر شما hgb در آزمایش خون چیست؟ این تست در واقع میزان هموگلوبین در خون را مورد بررسی قرار می‌دهد و کاهش آن می‌تواند یکی از دلایل کم خونی باشد.

جالب است بدانید که آزمایش کم خونی در بسیاری از موارد می‌تواند به تشخیص انواع عفونت‌ها، بیماری‌های مزمن داخلی و حتی تشخیص سرطان لوسمی (خون) کمک کند.

 اگر پزشک هومکا توصیه به انجام تست کم خونی کرده و یا اینکه شما توسط پزشک دیگری توصیه به انجام آن شدید و امکان خروج از منزل را ندارید، برای انجام آزمایش در منزل کلیک کنید!

آزمایش کم خونی

 

آزمایش کم خونی چه زمانی انجام می‌شود؟

  • اگر فرد نشانه‌هایی از بیماری‌های مرتبط با خون همچون لوسمی، آنمی و پلی سیتمی ورا داشته باشد.
  • بصورت چکاپ و توصیه دوره‌ای پزشک.
  • فرد خونریزی داشته باشد.
  • بیمار از ضعف، خستگی دائمی و کبودی اندام رنج ببرد.
  • بیمار تحت درمان شیمی درمانی است و باید تاثیر دارو بر روی گلبول‌های خونی مورد بررسی قرار بگیرد.
  • بیماری نشانه‌هایی از التهاب و عفونت دارد.

دکمه ثبت درخواست رایگان

 

چند نوع آزمایش کم خونی داریم؟ 

 تست‌های آزمایشگاهی رایج که در ارزیابی تشخیصی کم‌خونی استفاده می‌شود، عبارتند از:

✔ شمارش کامل سلول‌های خون یا CBC
آزمایش خون، قطعی‌ترین روش برای تشخیص کم‌خونی است و می‌تواند به کاهش کم خونی کمک کند. شمارش کامل خون (CBC) مهمترین آزمایشی است که برای تشخیص کم خونی استفاده می شود. این یک آزمایش استاندارد خون است. برای آزمایش کم خونی CBC نیاز به آماده سازی خاصی ندارید.
در تست شمارش کامل سلول‌های خون، تعداد و نسبت هر یک از انواع مختلف سلول‌های خونی مانند گلبول‌های قرمز، گلبول های سفید و پلاکت‌ها بررسی می‌شوند. این سلول‌ها در مغز استخوان تولید می‌شوند. در ادامه به بررسی هریک از آنها پرداخته شده است: 

۱- گلبول‌های سفید (WBC)
خون حاوی چند نوع سلول مختلف است. گلبول‌های سفید یا همان wbc یکی از انواع سلول‌هایی هستند که در خون یافت می‌شوند. این سلول‌ها بخشی از پاسخ ایمنی بدن هستند. گلبول های سفید خون، در سیستم لنفاوی و بافت‌ها یافت می‌شوند. از آنجا که سیستم لنفاوی و بافت‌ها، بخش مهمی از سیستم ایمنی را تشکیل می‌دهند؛ این سلول ها باعث محافظت در برابر عفونت‌ها می‌شوند.

در صورت ایجاد عفونت، گلبول‌های سفید به باکتری و ویروس‌ها حمله می‌کنند و عفونت را بین می‌برند. پنج نوع گلبول سفید با عملکردهای مختلف وجود دارند: لنفوسیت‌ها، نوتروفیل‌ها،بازوفیل‌ها، مونوسیت‌ها و ائوزینوفیل‌ها. تعداد هر یک از انواع گلبول‌های سفید اطلاعات مهمی در مورد سیستم ایمنی بدن ارائه می‌دهد. تعداد گلبول‌های سفید ممکن است به دلایلی افزایش یا کاهش پیدا کند. به عنوان مثال، وقتی بدن دچار عفونت می‌شود، تعداد لنفوسیت‌ها ممکن است که افزایش پیدا کند. وقتی فرد آلرژی دارد، ممکن است که تعداد ائوزینوفیل‌ها افزایش پیدا کند. 
 

۲- گلبول‌های قرمز(RBC) 
گلبول‌های قرمز یا همان rbc در مغز استخوان تولید و هنگامی که بالغ شدند وارد جریان خون می‌شوند. معمولاً، گلبولهای قرمز اندازه و شکل یکسانی دارند، اما عاملی مانند کمبود آهن باعث تغییر در ظاهر این گلبول‌ها می‌شود. به این دلیل که طول عمر یک گلبول قرمز زیاد نیست، مغز استخوان باید به منظور جایگزین کردن گلبول‌های قرمز پیر و تخریب شده، گلبول‌های جدید تولید کند. کاهش گلبول قرمز می‌تواند مشکلات مغز استخوان، سرطان خون و سوء تغذیه را نشان دهد. افزایش گلبول قرمز می‌تواند مشکلات قلبی، بیماری کلیوی و کمبود آب را نشان دهد. در بیماری کم‌خونی، گلبول های قرمز تحت تاثیر قرار می گیرند. هنگام کم‌خونی، تعداد گلبول‌های قرمز و مقدار هموگلوبین کاهش پیدا می‌کند.

 

۳- پلاکت‌ها 
پلاکت‌ها در خون گردش می‌کنند و برای لخته شدن طبیعی خون لازم هستند. کوچکترین نوع سلول خونی، پلاکت‌ها هستند. آزمایش HCT و آزمایش هموگلوبین (hgb) نشان می‌دهند کم خونی وجود دارد یا نه. افزایش پلاکت بیش از حد طبیعی می‌تواند باعث لخته شدن خون شود. افزایش پلاکت باعث بروز کم‌خونی یا آنمی می‌شود.

سطح نرمال HCT به شرح زیر است: 

  • حد نرمال برای آقایان ۴۵ تا ۵۲.
  • حد نرمال برای بانوان ۳۷ تا ۴۸. 

۴- هماتوکریت
هماتوکریت از گلبول‌های قرمز تشکیل شده است. سطح پایین هماتوکریت می‌تواند کم خونی، مشکلات مغز استخوان را نشان دهد. سطح بالای هماتوکریت می‌تواند نشان دهنده کم آبی، پلی سیتمی و بیماری‌های قلبی مادرزادی باشد.

انواع کم خونی

 

۵- هموگلوبین (Hgb)
بخش عمده‌ای از گلبول‌های قرمز خون را هموگلوبین تشکیل میدهد. آزمایش هموگلوبین، میزان هموگلوبین خون را اندازه گیری می‌کند. با اندازه‌گیری میزان هموگلوبین میتوان از توانایی خون در حمل اکسیژن در بدن اطلاع پیدا کرد.

 

✔ آزمایش لکه‌گذاری خون (PBS)
این نوع آزمایش به منظور بررسی مشکلات غیر عادی در سلول‌های خونی انجام می‌شود. سه گروه از سلول‌های خون که در این آزمایش بررسی می‌شوند، عبارتند از:

گلبول‌های قرمز:اکسیژن را به سرتاسر بدن هدایت می‌کنند.

گلبول‌های سفید: در مقابله با عفونت‌ها و بیماری‌های التهابی به بدن کمک می‌کنند.

پلاکت‌ها: در روند لخته شدن خون بسیار نقش مهمی دارند.

اطلاعات آزمایش pbs به پزشک کمک می‌کند تا بیماری‌های خونی مانند کم خونی یا سایر بیماری‌های احتمالی را تشخیص دهد. بالا بودن یا پایین بودن تعداد گلبول‌های سفید می‌تواند نشان‌دهنده وجود برخی بیماری‌مانند کم‌خونی باشد.

✔ تجزیه و تحلیل ادرار 
در آزمایش ادرار، می‌توان وجود خون در ادرار و همچنین سایر مشکلات مانند عفونت دستگاه ادراری یا بیماری‌های مربوط به مثانه را که می‌تواند منجر به کم خونی شود را تشخیص داد.

به منظور تعیین تعیین علت کم خونی، باید آزمایشات لازم از شما گرفته شود. اگر می‌خواهید با انجام آزمایش خون از سلامتی خود مطمئن شوید و زمان کافی برای مراجعه به آزمایشگاه را ندارید، کلیک کنید!

 

علت کم خونی در زنان چیست؟ 

کم خونی هنگامی رخ می‌دهد که میزان هموگلوبین در گلبول‌های قرمز خون کاهش پیدا می‌کند. هموگلوبین یک نوع پروتئین در خون است که وظیفه‌ی حمل اکسیژن را برعهده دارد. رایج‌ترین نوع کم‌خونی، کم‌خونی ناشی از فقر آهن است. بدن برای تولید هموگلوبین به آهن نیاز دارد. وقتی که در خون‌به اندازه کافی آهن وجود نداشته باشد، اندام‌های دیگر بدن‌ نمی‌توانند مقدار اکسیژن مورد نیاز خود را دریافت کنند. در خانم ها به علت از دست دادن خون به دلیل قاعدگی یا حاملگی، بیماری کم خونی رایج است. اگر فاکتورهای مربوط به کم خونی در نتیجه آزمایش شما در بازه نرمال قرار ندارند، برای تفسیر آنلاین آزمایش توسط پزشک، کلیک کنید!

علت کم خونی

 

تست‌های آزمایشگاهی مکمل تست کم خونی

  • هماتوکریت: در این تست میزان و درصد گلبول‌های قرمز در کل حجم خون مورد بررسی قرار می‌گیرد. ( HCT).
  • هموگلوبین: در این تست میزان کل هموگلوبینی که در خون وجود دارد را می‌سنجند.
  • آزمایش MCV یا حجم گویچه‌ای: این تست میزان سطح گلبول‌های قرمز کامل را میسنجد.
  • آزمایش RDW: گلبول‌های قرمز خون به لحاظ سایز و حجم مورد اندازه‌گیری قرار می‌گیرند.
  • آزمایش RBC: در این تست گلبول‌های قرمز نمونه خون مورد شمارش قرار می‌گیرند. اگر این سوال برای شما پیش آمده است که آیا بالا بودن گلبول قرمز خطرناک است؟ این مطلب را دنبال کنید.

موارد ذکر شده در آزمایش CBC بررسی می‌شوند اما آزمایشات مکمل این تست نیز وجود دارند:

  • آزمایش PBSاین تست به بررسی پلاکت، گلبول‌های سفید و قرمز خون می پردازد. 
  • آزمایش iron یا fe: در این تست سطح آهن بررسی می‌شود. 
  • آزمایش ESR: این تست عفونت در بدن را تشخیص خواهد داد. 
  • آزمایش reticulocyte count  این تست با هدف تشخیص درجه کم‌خونی و عملکرد مغز استخوان تجویز می‌شود. 
  • آزمایش CRP:  برای پاسخ به سوال CRP در آزمایش خون چیست؟ می‌توان گفت: این تست نیز به بررسی سطح عفونت در بدن می پردازد. 
  • آزمایش vitamin B12. سطح ویتامین b12 در این تست ارزیابی می‌شود. 
  • آزمایش folate. در این تست سطح فولات  بدن بررسی خواهد شد. 
  • آزمایش Hemoglobin
  • آزمایش G6PDاین تست مربوط به حساسیت باقالی است که به عنوان فاویسم شناخته می‌شود. 
  • آزمایش electrophoresis. در این تست به بررسی انواع هموگلوبین پرداخته می‌شود.
  • آزمایش TIBC
  • تست Ferritin: تفسیر میزان نرمال Ferritin در زنان و مردان می‌تواند علت ریزش مو، کم خونی یا سایر بیماری‌ها را مشخص کند.
  • آزمایش LDH
  • تست MPV: برای جواب دادن به سوال MPV در آزمایش خون چیست؟ می‌توان گفت: این تست اندازه و حجم پلاکت خون را بررسی می‌کند و گاها بالا بودن آن با کم خونی مرتبط است.

 

چگونه کم‌خونی را درمان کنیم؟

کم خونی بیماری است که در کنار درمان دارویی و پزشکی احتیاج به یک تغذیه قوی و سالم نیز دارد. بنابراین اگر تاکنون به تغذیه خود در درمان کم خونی توجهی نداشتید مشاوره هومکا توصیه‌هایی برای شما دارد:

  • برای مدیریت کم خونی می‌توانید هر روز یک لیوان ماست و یک قاشق چایخوری زردچوبه را ترکیب و میل کنید.
  • سبزیجات بهترین مواد غذایی برای کاهش فقر آهن هستند، در هفته چندبار از سبزیجات سبز بویژه اسفناج، کرفس و کلم بروکلی مصرف کنید.
  • مصرف مکمل ویتامین C را دنبال کنید و با تجویز پزشک آن را ادامه دهید. البته میوه‌های حاوی ویتامین C نیز موثر هستند.
  • نوشیدنی‌های خونساز را فراموش نکنید. آب میوه انار و یا چغندر قرمز بهترین گزینه درمان کم خونی هستند.
  • آب آشامیدنی را در ظرف مسی نگهداری کنید و سپس میل کنید.
  • اگر در خشکبار دنبال ویتامین C هستید خرما و کشمش مصرف کنید، آن‌ها را جایگزین قندهای مضر کنید.
  • برای افزایش آهن خون مصرف روزانه کنجد توصیه می‌شود.

کم خونی شدید

 

درمان کم‌خونی و تنگی نفس

تمام بیماری‌ها و بویژه بیماری کم خونی همراه با علائم خفیف و شدید بسیار خود را نشان می‌دهند. اغلب افراد مبتلا به کم خونی از تنگی نفس شکایت دارند. تنگی نفس ناشی از فقر آهن که بخاطر سطح پایین هموگلوبین بروز می‌کند، نشان می‌دهد که بدن نمی‌تواند اکسیژن کافی به بافتها و عضلات بدن برساند. بنابراین تنگی نفس خود باعث می‌شود که برخی از اعضای بدن بیشتر تحت فشار قرار بگیرند. تنگی نفس و کمبود اکسیژن ناشی از فقر آهن خود علائم و عوارض دیگری همچون تپش قلب، رنگ پریدگی و سردرد را به همراه دارد.

تفسیر آزمایش

 

ضربان قلب بالا و کم‌خونی

کم خونی خود به عنوان بحران خاموش قلب و عروق معرفی می‌شود، چراکه سطح پایین هموگلوبین باعث می‌شود که قلب برای اکسیژن سازی فعالیت بیشتری کند و تحت فشار باشد، بنابراین فرد همیشه ضربان قلب بالایی دارد و احساس ناراحتی و نا آرامی می‌کند.

قلب در این بیماری به اجبار برای انتقال اکسیژن فعالیت بیشتری از خود نشان می‌دهد، بنابراین تپش بیشتری احساس می‌کنید و نبض نامنظمی خواهید داشت. البته بعد از تپش قلب عارضه‌های دیگری همراه آن خواهند آمد. افزایش حجم قلب، نارسایی قلبی و سوفل قلبی و حتی خطر سکته از جمله خطراتی است که ضربان قلب بالا ناشی از کم خونی بهمراه می‌آورد.

 

کم‌خونی شدید تالاسمی به چه معناست؟ 

  • تالاسمی یا کم خونی شدید یکی از اختلالاتی است که در گروه اختلالات وراثتی و ژنتیکی قرار می‌گیرد.
  • هنگامی که تعداد شمارگان گلبول‌های قرمز و هموگلوبین‌ها در بدن فرد کمتر از حد نرمال مردان یا زنان باشد فقر آهن یا تالاسمی رخ می‌دهد.
  • از آنجایی که در تالاسمی فرد مبتلا اکسیژن‌رسانی کافی در اندام‌هایش صورت نمی‌گیرد در صورت با علائم شاخصی خود را نشان می‌دهد. همچون تغییر حالت اسکلت و استخوان‌های صورت، رنگ پریدگی دائمی، ورم زبان و خستگی دائمی.
  • وظیفه انتقال اکسیژن در خون با هموگلوبین است که دو زیر واحد بتا و آلفا دارد.
  • اگر این دو زیر واحد به حد کافی در بدن وجود نداشته باشد سلول‌های خونی از حالت عادی خارج شده و رشد نمی‌کنند و برای جابجایی اکسیژن ضعیف خواهند بود بنابراین فرد از زمان تولد و نوزادی دچار کم خونی شدید و یا تالاسمی خواهد بود.

کم خونی شدید

 

علائم کم خونی در مردان چیست؟ 

جالب است بدانید که علائم و دلایل بروز کم خونی در مردان متفاوت از علائم و دلایل در زنان است. اغلب مردان به دلایلی متفاوتی همچون خونریزی هموروئید، زخم معده، بیماری‌های مزمن و اختلال در جذب آهن دچار کم خونی می‌شوند و حتی در بیشتر موارد نمی‌توانند علائم خود را تشخیص بدهند:

  • احساس خستگی مفرط دارید و نمی‌توانید کار کنید.
  • بدون دلیل دچار تهوع می‌شوید.
  • ناخنهایتان پوسته و گود می‌شود.
  • تمرکز کافی ندارید.
  • دست و پایتان سوزن سوزن می‌شود.
  • ضربان قلبتان افزایش یافته.
  • دچار ریزش مو شدید.

اگر به علائمی در بدن خود مشکوک هستید و احساس می‌کنید در خطر ابتلا به کم خونی هستید اما نمی‌خواهید به آزمایشگاه مراجعه کنید، می‌توانید با هومکا تماس بگیرید و بصورت آنلاین و یا در منزل آزمایش کم خونی را انجام دهید. برای ثبت درخواست آزمایش کم خونی در منزل بر روی دکمه تماس زیر کلیک کنید.

تماس برای ثبت درخواست رایگان

 

کم خونی پنهان چه علائم دارد؟

گاهی افراد مبتلا به کم خونی در ابتلا به بیماری تا مدتها با خبر نمی‌شوند، چراکه بیماری بدون هیچگونه علامتی و یا با علائمی بسیار خفیف و ناچیز گسترش پیدا می‌کند، بنابراین در اینصورت می‌گویند که بیمار کم خونی پنهان دارد. خستگی مقطعی، اشتهای کم، کاهش نیرو و انرژی فرد و رنگ پریدگی مقطعی پوست ممکن است نشانه‌هایی پنهان از کم خونی در بدن باشند. اگر این علائم را دارید و می‌خواهید برای مطمئن شدن از سلامتی خود مطمئن شوید، برای انجام آزمایش در منزل کلیک کنید!

کم خونی پنهان

 

علائم رایج کم خونی چه چیزهایی هستند؟ 

همانطور که متوجه شدید فقر آهن و کم خونی شدید ناشی از کمبود هموگلوبین در خون و عدم اکسیژن رسانی صحیح به ارگان‌های بدن است. این بیماری با علائم متفاوتی در  زنان و مردان ظهور می‌کند اما علائمی مشترک نیز وجود دارد:

  • خستگی: فرد بدون دلیل و حتی پس از استراحت کافی احساس خستگی و کسالت دارد.
  • بی‌رنگی صورت و کف دست: درصورتی که خون و اکسیژن کافی به اعضای بدن شما نرسد بخصوص در کف دست و داخل پلک قابل تشخیص خواهد بود با رنگ پریدگی پوست و مخاط داخل چشم.
  • تپش قلب و نامنظم شدن ضربان.
  • اختلال در تنفس.
  • خواب رفتن اندام بخصوص دست و پا.
  • بدون دلیل دچار استرس و اضطراب شدن.
  • تمایل به خوردن چیزهای غیر متعارف همچون گچ و کاغذ.
  • بروز ریزش موی شدید.
  • سیاه شدن مدفوع.
  • خونریزی شدید در سیکل قاعدگی.

سایت  Mayo Clinic نیز در رابطه با علائم کم خونی  این گونه نوشته است:

علائم و نشانه‌های کم خونی بسته به علت متفاوت است. علائم و نشانه ها‌ی کم خونی، در صورت بروز، ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • خستگی
  • ضعف
  • پوستی کم رنگ یا زردرنگ
  • ضربان های قلب نامنظم
  • تنگی نفس
  • سرگیجه یا سبکی سر
  • درد قفسه سینه
  • دست و پای سرد
  • سردرد

در ابتدا کم خونی ممکن است آنقدر خفیف باشد که متوجه آن نشوید. اما علائم آن با بدتر شدن کم خونی بدتر می‌شوند.

کم خونی

 

نشانه‌های کم خونی در کودکان چیست؟ 

اگر کودک در مراحل نخستین فقر آهن باشد تشخیص آن بدون ویزیت متخصص غیرممکن است اما اگر علائمی دیگری در کودک خود مشاهده کردید از پزشک در منزل یا تست کم خونی در منزل و یا متخصص در مراکز درمانی کمک بگیرید:

  • تنگی نفس و دشوار شدن تنفس.
  • زرد شدن رنگ پوست.
  • مشاهده خون در مدفوع کودک.
  • بی‌قراری و بدخلق شدن.
  • ضعف جسمانی کودک.
  • خستگی حتی پس از استراحت کافی.
  • شکنندگی ناخن‌ها.

البته این موارد تنها بخشی از علائم کم خونی هستند و ممکن است کم خونی در فرزند شما با علائمی دیگر خود را نشان دهد.

تفسیر آزمایش

 

تشخیص کم خونی از طریق آزمایش خون در منزل

تشخیص کم خونی با آزمایش خون در منزل یکی از خدمات آزمایشگاهی هومکا به کاربران خود ارائه می‌دهد. اگر علائم کم خونی را در خود و یا بیمار بستری در منزل مشاهده کردید و نمی‌توانید بیمار را به آزمایشگاه و یا مراکز درمانی انتقال دهید کافیست با هومکا تماس بگیرید.

تشخیص کم خونی

 

چه عواملی باعث تداخل و ایجاد نتایج کاذب در انجام تست کم خونی می‌شود؟

عللی وجود دارند که شاید سبب تداخل و اعلام نتایج کاذب شوند:

  • هیجان، ورزش و ارتفاع زیاد بر روی تست پلاکت تاثیر می‌گذارد.
  • بارداری و ارتفاع بر سطح هموگلوبین موثر است.
  • دهیدراسیون و بارداری بر هماتوکریت موثر است.
  • ورزش، بارداری، شرایط فیزیولوژیک و ارتفاع زیاد بر تست گلبول‌های قرمز موثر است.
  • درد، تب و ریتم ساعتی بر سطح گلبول‌های سفید تاثیر می‌گذارد.

 

تعرفه خدمت تست کم خونی در منزل

یکی از فاکتورهای اصلی در انتخاب مرکز ارائه دهنده خدمات آزمایشگاهی و درمانی در منزل تعرفه هزینه‌هاست. برای اطلاع از تعرفه تست کم خونی در منزل می‌توانید با کارشناسان هومکا تماس بگیرید. 

تعرفه و هزینه آزمایشات با توجه به نوع آزمایش و تست خون متفاوت است و توسط تعرفه‌های وزارت بهداشت تعیین و اعلام می‌شود، بنابراین شما در منزل پس از انجام تست کم خونی هزینه مازاد پرداخت نمی‌کنید، علاوه بر این انجام تست کم خونی در منزل با محل کار می‌تواند به نوعی صرفه‌جویی در هزینه‌ها هم باشد.

تست کم خونی

 

تست کم خونی در منزل با هومکا

اگر قصد انجام آزمایش کم خونی یا سایر خدمات آزمایشگاهی را دارید، می‌توانید  به راحتی آزمایشگاه را به منزل بیاورید. مجموعه هومکا با همکاری مجهزترین آزمایشگاه‌ها در استان تهران، کرج، شیراز، اصفهان، اهواز، رشت، تبریز و مشهد، همواره بهترین خدمات آزمایش در منزل را زیر نظر بیمه پایه و تکمیلی به شما ارائه می‌دهد.

برای انجام خدمات آزمایش در منزل و تفسیر آزمایش خون، با تماس با شماره ۰۲۱۶۷۳۷۱، به راحتی می‌توانید تا درخواست آزمایش خود را ثبت کنید. همچنین با کلیک بر روی بنر زیر، این امکان برای شما فراهم است تا درخواست آزمایش در منزل خود را ثبت کنید. پس از مدت زمان کوتاهی، همکاران ما با شما تماس خواهند گرفت و هماهنگی‌های لازم صورت خواهد گرفت. همچنین بهتر است بدانید که جواب آزمایش شما نیز در کوتاه‌ترین زمان در اختیارتان قرار خواهد گرفت.

دکمه ثبت درخواست رایگان

دسترسی سریع

درخواست خدمت

کافیست فرم را پر کنید و دکمه "ثبت نهایی درخواست" را بزنید. همکاران ما به زودی با شما تماس خواهند گرفت.
جزئیات درخواست
شهر*
شهر موردنظرت رو انتخاب کن
گروه خدمت*
گروه خدمت موردنظرت رو انتخاب کن
نوع خدمت*
خدمت موردنظرت رو انتخاب کن
اطلاعات درخواست
فایل ضمیمه
محاسبه هزینه
هزینه خدمت
۰ تومان
هزینه خدمات در محل
- تومان
مالیات بر ارزش افزوده
۰ تومان
هزینه مشاوره و تجویز نسخه
تومان
هزینه تفسیر آزمایش
تومان
تخفیف
۰ ۰ تومان
مجموع هزینه‌ها
۰ تومان
اطلاعات تماس
کد تخفیف:
discount-icon
بررسی

کد معرف:
discount-icon
بررسی

سوالات متداول

چگونه برای آزمایش کم خونی آماده شوم؟
به مدت ۱۰ تا ۱۲ از قبل از انجام آزمایش ناشتا بودن لازم است. مصرف بیوتین را حداقل ۷۲ ساعت قبل از انجام آزمایش متوقف کنید.
کدام نوشیدنی سرشار از آهن است؟
آب آلو حاوی مواد مغذی بسیاری است که می‌تواند به سلامتی کمک کند. آلو خشک منبع خوبی از انرژی است و باعث افزایش سریع سطح قند خون نمی‌شود. نصف فنجان آب آلو شامل ۳ میلی گرم آهن است.
چه چیزی می‌تواند کم خونی را بدتر کند؟
سابقه برخی از عفونت‌ها، بیماری‌های خون و اختلالات خودایمنی خطر ابتلا به کم خونی را افزایش می‌دهد. اعتیاد به الکل، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی سمی و استفاده از برخی داروها می‌تواند بر تولید گلبول های قرمز تأثیر بگذارد و منجر به کم خونی شود. افراد بالای ۶۵ سال در معرض خطر کم خونی هستند.
آیا مدفوع سیاه به معنی کارکرد قرص آهن است؟
مدفوع سیاه هنگام مصرف قرص آهن طبیعی است. و احساس می‌شود که نشانه‌ای از عملکرد صحیح قرص‌ها است. در صورتی که مدفوع سیاه به نظر می‌رسد بهتر است با پزشک مشورت کنید.
آیا کم خونی به معنای ضعف سیستم ایمنی بدن است؟
تحقیقات نشان داده است که کم خونی فقر آهن می‌تواند بر سیستم ایمنی بدن شما (سیستم دفاعی طبیعی بدن) تأثیر بگذارد. این امر، آسیب پذیری شما را در برابر عفونت افزایش می‌دهد.
آیا هزینه آزمایش در منزل را می‌توان با بیمه پرداخت کرد؟
بله. آزمایش در منزل هومکا تحت پوشش بیمه‌های پایه و تکمیلی است.
نتیجه تست آزمایش در منزل هومکا چگونه ارائه می‌شود؟
نتایج تست به صورت آنلاین در پنل کاربری شما ارائه خواهد شد.

پرسش و پاسخ با پزشک

Loading...
Loading...
دوست دارید درباره فاکتور CBC بیشتر بدانید؟
برای دریافت فایل راهنما، کافیست اطلاعات زیر را وارد نمایید.
request
دانلود فایل