آزمایشات دوران بارداری
آزمایشات دوران بارداری
خانه
خدمات
آزمایشات دوران بارداری

آزمایشات دوران بارداری

ثبت رایگان درخواست

خدمت خود را انتخاب کنید

همه‌ی خدمات آزمایشگاهی، تحت پوشش بیمه پایه و تکمیلی قابل انجام است.
غربالگری جنین

فرآیند ثبت درخواست

registeration-step-1 circle-icon
1
ابتدا درخواست خود را از طریق فرم یا تماس تلفنی ثبت می‌کنید.
registeration-step-2 circle-icon
2
کارشناسان هومکا با شما تماس گرفته و پس از هماهنگی، درخواست شما نهایی می‌شود.
registeration-step-3 circle-icon
3
نیروی متخصص به محل شما اعزام شده و نمونه‌گیری را انجام می‌دهد.
registeration-step-4 circle-icon
4
نتیجه آزمایش مطابق با بازه اعلام شده، در پنل کاربری شما قرار می‌گیرد.
1
registeration-step-1 circle-icon
فرم رو کامل می‌کنی و روی ثبت درخواست کلیک می‌کنی.
2
registeration-step-2 circle-icon
کارشناسان ما باهات تماس میگیرن و درخواست رو نهایی میکنن
3
registeration-step-3 circle-icon
پرستار ما میاد و در منزل یا محل کارت، نمونه‌گیری رو انجام میده.
4
registeration-step-4 circle-icon
بعد از زمان انتخابی خودت، نتیجه آزمایشت رو میتونی به راحتی از طریق صفحه پروفایلت ببینی.
آزمایشات بارداری تضمینی برای بارداری سالم.
حتما شما هم درباره‌ی ضرورت آزمایشات بارداری شنیده‌اید و از اهمیت‌ آن با خبر هستید. آزمایشاتی که در راستای سلامت مادر و جنین انجام می‌شوند. اگر دوران بارداری را به سه دسته متفاوت تقسیم‌بندی کنیم، هر کدام از آن‌ها، آزمایشات مخصوص به خود را دارند که در این مقاله، با آن‌ها آشنا خواهیم شد.

اگر در دوران حساس و شیرین بارداری هستید و به سلامتی خودتان و جنین اهمیت می‌دهید، انجام آزمایشات دوران بارداری برای شما ضروری است. با انجام آزمایشات بارداری در سه مرحله، به راحتی می‌توانید تا به تشخیص اختلالات جنین، زایمان زودرس و اختلالات بینایی و شنوایی جنین آگاه شوید و تا حد ممکن از آن‌ها جلوگیری کنید. بهتر است بدانید، عواملی مانند سن بارداری، مصرف مواد الکلی، اضافه وزن یا اختلالات هورمونی، تاثیر زیادی در سلامت مادر و جنین دارند. اگر قصد دارید تا در ارتباط با آزمایشات دوران بارداری بیشتر بدانید، ادامه مطالب را از دست ندهید.

 

آزمایشات پیش از بارداری چیست و چه اهمیتی دارند؟ 

آزمایشات قبل از بارداری، شامل آزمایشاتی هستند که مادران، قبل از اقدام به بارداری باید آن‌ها را انجام دهند. این آزمایشات، علاوه بر بررسی شرایط بالینی مادر، تاثیر مستقیمی بر برنامه‌ریزی برای بارداری دارد. علاوه‌بر این، با توجه به نتایج بدست آمده از این آزمایشات، زمان مناسب برای بارداری و زایمان نیز تعیین می‌شوند. 

سایت علمی و معتبر Web MD در خصوص نحوه و علت انجام آزمایشات دوران بارداری، اینگونه آورده است که:

زمانی که تخمک بارور شده به دیواره‌ی رحم می‌چسبد، بدن هورمونی به نام hCG از خود تولید می‌کند که این هورمون، در اولین آزمایشات دوران بارداری، مورد بررسی قرار می‌گیرد. این اتفاق، حدود ۶ روز پس از لقاح رخ می‌دهد. با گذر زمان، سطح هورمون hCG، به سرعت بالا می‌رود.

چکاپ بارداری در منزل

 

آزمایشات دوران بارداری در منزل شامل چه مواردی است؟ 

به طور کلی، آزمایشات دوران بارداری شامل آزمایش خون و سونوگرافی‌های متعدد از اولین لحظه تایید بارداری تا زمان زایمان است. در طول این ۹ ماه، خانم باردار باید انواع مختلفی از آزمایشات و سونوگرافی‌ها را برای محاسبه سن بارداری و برای تایید یک بارداری سالم انجام دهد. شروع سن بارداری چند روز بعد از تخمک‌گذاری است. تخمک‌گذاری در هفته دوم بارداری (یعنی دو هفته بعد از اولین روز از آخرین دوره قاعدگی) آغاز می‌شود. اما این دو هفته نیز در سن باروری شما محاسبه می‌شود. خدمت پرمنفعت چکاپ بارداری در منزل تمام این آزمایشات و سونوها را با بهترین امکانات و به کمک یک کادر مجرب و متعهد برای شما در کمترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت ارائه می‌دهد. 

چکاپ بارداری در منزل

برای پایش دقیق سلامت جنین در دوران بارداری و به حداقل رسیدن احتمال به دنیا آمدن نوزاد ناقص، آزمایشات غربالگری جنین انجام می‌گیرد که در ادامه، بیشتر این دسته از آزمایشات را مورد بررسی قرار خواهیم داد. طول مدت بارداری ۹ ماه است؛ بر همین اساس، سونوگرافی و آزمایشات دورن بارداری  به سه دسته تقسیم می شوند:

  •  آزمایشات سه ماهه اول بارداری
  •  آزمایشات سه ماهه دوم بارداری
  •  آزمایشات سه ماهه سوم بارداری

یک خانم باردار با توجه به اینکه در کدام یک از مراحل بارداری قرار دارد، تست‌های مختلفی را انجام می‌دهد. هرکدام از این مراحل آزمایش‌های مربوط به همان دوران را دارد. ولی بعضی از آنها در زمان قبل از تولد نوزاد ممکن است چند بار تکرار شوند. جهت انجام آزمایشات بارداری خود در منزل به همراه تفسیر و مشاوره پزشک به صورت آنلاین، بر روی بنر زیر کلیک کنید.

دکمه ثبت درخواست رایگان

 

آزمایشات سه ماهه اول بارداری 

این زمان حساس‌ترین دوران بارداری به حساب می‌آید. در این زمان مهم‌ترین نقایص که به آن‌ها نقایص مادرزادی هم گفته می‌شود، قابل تشخیص و پیگیری هستند. بعضی از آزمایش‌ها امکان دارد با توجه به سن مادر نیز متفاوت باشند. منظور مادرانی هستند که سن بارداری آنها به سن پرخطر نزدیک‌تر است. بنابراین بهتر است آزمایشات دوران بارداری در منزل اولویت نخست برای زندگی جدید شما باشد. 
در سه ماهه اول آزمایشاتی که برای مادر نوشته می‌شوند، عبارتند از: 

در غربالگری سه ماهه اول بارداری، آزمایش خون، سونوگرافی NP، سونوگرافی بررسی استخوان بینی و نمونه‌برداری از پرزهای کوریونی تجویز می‌شود.

آزمایشات دوران بارداری

 

آزمایشات سه ماهه دوم بارداری

 خانم‌های باردار زمانی که به فصل دوم دوران بارداری می‌رسند، باید آزمایش دیابت و آزمایشات غربالگری مرحله دوم را بدهند. غربالگری سه ماهه دوم  بارداری با نام غربالگری کواد یا آزمایش (نشانگر) چهارگانه AFP4 نیز معرفی می‌شود.  آزمایش دیابت به بررسی میزان قند خون در بدن انجام می‌پردازد. از جمله آنها می‌توان به آزمایش تحمل گلوکز (GTT) و چالش گلوکز (GCT) اشاره کرد. این آزمایشات سطح قند خون مادر را مورد بررسی قرار می‌دهند. 

آزمایشات بارداری

 

آزمایشات سه ماه سوم بارداری

خانم‌ها در سه ماهه آخر دوران حاملگی باید غربالگری سه ماه سوم بارداری و  آزمایش‌های دیگری را انجام دهند. این آزمایشات شامل موارد زیر است. 

  • تست کومبس غیر مستقیم

این آزمایش برای سلامت مادر و در شرایطی که Rh خون مادر منفی و پدر مثبت باشد، انجام می‌شود. به این دلیل که امکان دارد Rh خون فرزند، مخالف مادر بوده و آنتی بادی ضد آن را تولید کند؛ که این مورد برای مادر خطرناک است.

  •  آزمایش خون

یکی از پرتکرارترین آزمایشات مربوط به خون است. در سه ماهه سوم آزمایش خون برای رسیدگی به عفونت‌های خونی، بررسی سلول ها و کم خونی مادر انجام می‌شود. سلامت مادر در این دوران بسیار مهم است. این نکته را فراموش نکنید که حضور فیزیکی مادر در آزمایشگاه‌های شلوغ با وجود ویروس‌های مختلف خطرناک است. آزمایشات دوران بارداری در منزل این خطر را دور می‌کنند.

تفسیر آزمایش

  •  آزمایش ادرار

اگر پزشک به عفونت مشکوک باشد، این آزمایش را تجویز می‌کند. مسمومیت‌های حاملگی ممکن است در این ایام رخ دهند. برای مشخص شدن این وضعیت آزمایش ادرار انجام می‌شود.

  • غربالگری استرپتوکوک گروه B

می‌دانیم که تلفظ این کلمه بار اول برای شما سخت است؛ ولی باید بدانید استرپتوکوک گروه B یکی از انواع باکتری است که ۲۰ درصد از زنان در دستگاه تناسلی خود دارند. این باکتری بافت جفت را دچار عفونت می‌کند که اثرات آن بعد از دوران زایمان هم وجود دارد. 
این عفونت این قابلیت را دارد که سبب زایمان زودرس و بسیاری از بیماری‌های ذهنی، اختلال‌های بینایی و شنیداری برای نوزاد شود. زیرا نوزاد هنگام تولد از این مسیر عبور می‌کند و به این باکتری آلوده می‌شود. در صورت بروز عفونت درمان با استفاده از قرص‌های آنتی بیوتیک انجام خواهد شد. 

  •  آزمایش انعقاد خون

میزان قابلیت لختگی در خون مادر با این آزمایش مشخص می‌شود. 

چکاپ بارداری در منزل

 

آیا آزمایشات بارداری در منزل انجام می‌شود؟

شاید پیش از ورود کرونا انجام چکاپ بارداری در منزل به اندازه حالا اهمیت نداشت، مگر در شرایط خاص که خانم استراحت مطلق بود و امکان مراجعه و رفت و آمد به مراکز درمانی را نداشت؛ اما حالا وضعیت فرق کرده است. کرونا ویروس در کمین نشسته و برای آحاد جامعه خطر بزرگی است. این خطر برای گروه‌های حساس، بیشتر و جدی‌تر است. خانم‌های باردار یکی از گروه‌های حساس جامعه هستند که لازم است مراقبت بیشتر و جدی‌تری در مورد کرونا ویروس داشته باشند. از همین جهت خدمت پر منفعت چکاب بارداری در منزل را برای شما تدارک دیده‌ایم تا در کمترین زمان ممکن و با اطمینان کامل و بدون نگرانی از خطر ابتلا به کرونا ویروس بتوانید تمام چکاپ‌های لازم در دوران بارداری را انجام دهید. 

 

زمان بندی آزمایشات بارداری در منزل

توجه داشته باشید که در دوران بارداری لازم نیست پس از هر بار ملاقات با پزشک، آزمایش یا سونوگرافی انجام دهید. انجام آزمایش و سونوگرافی بر اساس سن بارداری و وضعیت مادر توسط پزشک تجویز می‌شود. بنابراین اگر وضعیت عمومی مادر و جنین خوب و نرمال باشد، انجام آزمایشات و سونوگرافی‌ در بارداری به حداقل ممکن می‌رسد. به طور کلی در یک بارداری نرمال و روتین زمان‌بندی چکاپ‌های بارداری به شکل زیر خواهد بود:

  •  از هفته چهارم بارداری تا هفته بیست و هشتم بارداری ماهی یک بار
  •  از هفته بیست و هشتم بارداری تا هفته سی و ششم بارداری دو هفته یک بار
  •  از هفته سی و ششم بارداری تا زمان زایمان هفته‌ای یک بار

در برخی موارد پزشک ممکن است به شما توصیه کند که چکاپ‌های بارداری بیشتر انجام شوند. سایت Web MD در این مورد می‌گوید:

در صورت داشتن هر یک از شرایط زیر، پزشک ممکن است تعداد چکاپ‌های بارداری را افزایش دهد:

  • ۳۵ سال به بالا بودن.
  •  مشکلات سلامتی که در دوران بارداری ایجاد می‌شود، مانند دیابت یا پره اکلامپسی (فشار خون بالا)
  •  خطر زایمان زودرس.

چکاپ بارداری در منزل دقیقا بر اساس وضعیت مادر و شرایط جنین انجام می‌شود. پزشک زنان و زایمان در محل حاضر می‌شود و اقدامات لازم را تجویز می‌کند. در ادامه انجام آزمایشات و سونوگرافی‌ها بر عهده دیگر اعضای تیم چکاپ بارداری در منزل خواهد بود. 

آزمایشات دوران بارداری

 

آیا تمامی آزمایشات بارداری برای همه خانم های باردار نیاز است؟

برخی آزمایشات دوران بارداری در منزل برای بررسی احتمالات، ممکن است برای همه خانم ها یکی نباشد. با توجه به نسخه‌ای که پزشک برای شما تجویز می‌کند، آزمایش در محل برای شما انجام می‌شود. همچنین برای رفاه شما عزیزان مجموعه هومکا، خدمت پزشک متخصص در منزل را نیز به خدمات خود اضافه کرده است تا شما مادران عزیز دغدغه رفت و آمد و خروج از منزل را نداشته باشید.
عوامل زیادی در یک بارداری سالم تاثیر گذار هستند. غیر از افرادی که سابقه مصرف مواد الکلی، تغذیه ناصحیح، اضافه وزن و اختلال هورمونی دارند، عوامل دیگری نیز هستند که به صورت عمومی در اکثر خانم ها بررسی می‌شوند.
سن بارداری در خانم‌ها تفاوت دارد. نه تنها سن در روند بارداری و سلامت جنین تاثیر دارد بلکه فاکتورهای دیگری همچون ژنتیک و بیماری‌های زمینه‌ای هم بسیار موثر هستند.

چکاپ بارداری در منزل

 

آزمایشات بارداری در منزل با هومکا

خدمت ویژه آزمایشات بارداری از جمله خدمات مهم در زمینه‌ی آزمایش در منزل است که توسط هومکا ارائه می‌شود. در این خدمت تلاش کرده‌ایم تا نگرانی‌ها و دغدغه‌های حاصل از رفتن به آزمایشگاه و تحمل شلوغی و ترافیک را برای مادران باردار کاهش دهیم. با استفاده از این خدمت می‌توانید در خانه بمانید و با آرامش و راحتی بیشتری، خدمت چکاپ بارداری در منزل را انجام دهید. همکاران ما از میان پرستاران متخصص و دوره‌دیده‌ای انتخاب می‌شوند که در زمینه‌ی نمونه‌گیری از بیماران، تجربه دارند. همچنین ما در هومکا حساسیت بالایی بر روی رعایت پروتکل‌های بهداشتی در هنگام نمونه‌گیری داریم. بنابراین می‌توانید در این زمینه به ما اعتماد کنید. ما نیز تلاش می‌کنیم تا تجربه‌ی خوبی برای شما بیافرینیم.

دکمه ثبت درخواست رایگان

دسترسی سریع

سوالات متداول

در سه ماهه اول آزمایشاتی که برای مادر نوشته می شوند کدام‌اند؟
آزمایش ادرار / آزمایش خون /تست غربالگری
آزمایشات سه ماهه دوم بارداری کدام‌اند؟
آزمایش دیابت / غربالگری مرحله دوم /آزمایش AFT / آزمایش چهارگانه مارکر
آزمایشات سه ماه سوم بارداری کدام‌اند؟
تست کومبس غیر مستقیم / آزمایش خون / آزمایش ادرار / غربالگری استرپتوکوک گروه B
آیا تمامی آزمایشات برای همه خانم های باردار نیاز است؟
برخی آزمایشات دوران بارداری در منزل برای بررسی احتمالات به تشخیص پزشک ممکن است برای همه خانم ها یکی نباشد. عوامل زیادی در یک بارداری سالم تاثیر گذار هستند. غیر از افرادی که سابقه مصرف مواد الکی، تغذیه ناصحیح، اضافه وزن و اختلال هورمونی دارند، عوامل دیگری است که به صورت عمومی در اکثر خانم ها بررسی می شود.سن بارداری در خانم ها تفاوت دارد. نه تنها سن در روند بارداری و سلامت جنین تاثیر دارد، فاکتورهای دیگری همچون ژنتیک و بیماری های زمینه ای هم بسیار موثر هستند.

پرسش و پاسخ با پزشک

Loading...
Loading...