آزمایش HBeAb
آزمایش HBeAb همان هپاتیت ب فاز مزمن است. این آزمایش در مواردی که بیمار با علائم شایعی مانند زردی پوست و سفیدی چشم، دل درد، استفراغ و اسهال، تب، بیحالی و درد مفاصل مواجه میشود، تجویز خواهد شد. در این مقاله سعی شده است مفاهیم پیچیده این آزمایش با زبانی ساده برای شما توضیح داده شود. با مطالعه این مقاله از هومکا، اطلاعات خوبی در مورد هپاتیت ب و آزمایش HBeAb کسب خواهید کرد.
آزمایش Anti Hbe چیست؟
زمانی که ویروس وارد بدن شده و شروع به فعالیت میکند مادهایی تحت عنوان آنتیژن تولید خواهد کرد. بدن برای مقابله با آن، شروع به دفاع کرده و آنتیبادی ترشح میکند. در آزمایش آنتی بادی هپاتیت B، به بررسی وجود آنتی بادی و سطح آن پرداخته خواهد شد. برای انجام این تست به نمونه خون نیاز است که به طور معمول از ورید بازویی گرفته خواهد شد. با استفاده از نتایج این آزمایش میتوان عفونت را پایش و درمان را کنترل کرد.
آزمایش Anti Hbe جهت شناسایی آنتی بادی که برعلیه آنتی ژن E تولید میشود انجام میگیرد. درصورتی که پاسخ این تست مثبت باشد به این معناست که آنتی بادی هپاتیت بی در نمونه خون مشاهده شده و فرد مبتلا به هپاتیت مزمن است. اگر نسخه آزمایش دارید و وقت کافی برای رفتن به آزمایشگاه را ندارید، کلیک کنید!
چون در این مرحله میزان ویروس در خون کمتر است بنابراین میتوان آن را کنترل و مهار کرد. آنتی بادی هپاتیت ب معمولا مابین ۸ تا ۱۶ هفته پس از ورود ویروس به بدن قابل شناسایی است و نشان میدهد که عفونت حاد از بین رفته است. اگر نتیجه این تست همراه با HBs Ag مثبت باشد به این معنا است که فرد ناقل است.
در سایت Mayo Clinic Labs درباره انجام این آزمایش اینطور میخوانید:
ویتامین B7 (بیوتن) یک ماده رایج در مولتی ویتامینها و مکملهای غذایی برای تقویت رشد مو، ناخن و پوست است. بیوتین میتواند در عملکرد سنجش، اختلال ایجاد کند و باعث نتایج احتمالی آنتی ژن هپاتیت B e منفی کاذب (HBeAg) و آنتی بادی HBe مثبت کاذب (Anti-HBe) شود. به بیماران باید دستور داده شود که حداقل ۲۴ ساعت قبل از خونگیری، از مصرف مولتی ویتامینها و مکملهای غذایی جلوگیری کنند.
شرایط انجام آزمایش HBeAb
انجام این آزمایش نیازی به ناشتایی ندارد. اگر داروی خاصی مصرف میکنید بهتر است راجع به آن با پزشک مشورت نمایید. از آنجا که برای این آزمایش به نمونه خون نیاز است، شاید پس از خونگیری کمی احساس سرگیجه داشته باشید. به همین دلیل بهتر است پس از نمونهگیری برای مدت کوتاهی بنشینید.
تفسیر آزمایش HBeAb
- در صورتی که نتیجه آزمایش هپاتیت بی فاز مزمن منفی(Negative) باشد، فرد مبتلا و یا ناقل هپاتیت بی نیست.
- Negative در آزمایش HBeAB نشان دهنده این است که آنتی بادی هپاتیت در بدن تولید نشده است. بنابراین یا فرد مبتلا نشده و یا اینکه هنوز سطح آنتی بادی به اندازهای نرسیده که شناسایی شود.
- در صورتی که جواب آزمایش هپاتیت بی فاز مزمن مثبت(Positive) باشد، نشان دهنده این است که آنتی بادی هپاتیت بی در بدن تولید شده است. فرد یا قبلا مبتلا به هپاتیت بوده و یا اینکه هم اکنون ناقل و مبتلا به نوع خفیف یا مزمن بیماری است.
تستهای مرتبط با آزمایش HBeAb
آزمایشهای زیر میتوانند در کنار آزمایش HBeAb تجویز شوند:
- آزمایش ALT یا SGPT: این تست به تشخیص مشکلات کبدی کمک می کند. از این رو اگر با بالا بودن ALT در آزمایش خون مواجه هستید، ممکن است دچار مشکلات کبدی شده باشید که یکی از آنها بروز هپاتیت است.
- آزمایش SGOT: این تست برای تشخیص ناراحتیهای کبدی استفاده میشود.
- آزمایش Bilirubin Total: این تست سطح بیلی روبین و زردی خون را تشخیص میدهد.
- آزمایش HCV: این تست در تشخیص هپاتیت C کاربرد دارد.
- آزمایش HAV: این تست در تشخیص هپاتیت A کاربرد دارد.
- تست Neutrophils چیست؟: این آزمایش نیز میتواند عفونتهایی که مربوط به هپاتیت است را تشخیص دهد.
- آزمایش بیماریهای مقاربتی: از آنجایی که یکی از دلایل بروز هپاتیت ب، داشتن رابطه جنسی محافظت نشده است، انجام این آزمایش میتواند این بیماری را در بدن شما تشخیص دهد.
برای ورود به صفحه ثبت درخواست آزمایش HBeAb در منزل بر روی آیکون زیر کلیک کنید.
نتیجه مثبت آزمایش Anti Hbe
در صورتی که نتیجه آزمایش Anti Hbe مثبت اعلام شود فرد در معرض مشکلات متعددی قرار خواهد داشت. باید بدانید هپاتیت بی بیماری بسیار خطرناک اما قابل کنترلی است. در صورتی که پس از دوره کمون (نهفتگی) بیماری کنترل نشود، فرد با عوارض زیر مواجه خواهد شد:
- هپاتیت ب خفیف: اگر بیمار مبتلا به هپاتیت بی از نوع خفیف شده باشد بیماریاش بیش از ۶ ماه طول نمیکشد. در این حالت بدن بیمار به خوبی میتواند در برابر ویروس از خود مقاومت نشان دهد و ویروس را متوقف کند.
- هپاتیت مزمن: بیماری هپاتیت بی اگر بیش از ۶ ماه به طول انجامد نوع مزمن شناخته میشود. در این حالت بدن بیمار توان کافی برای مقاومت در برابر عامل عفونتزا را ندارد و درصورت عدم موفقیت سیستم ایمنی بدن در کنترل ویروس، ممکن است فرد تا پایان عمر با این بیماری درگیر باشد. درضمن ناقل ضعیف هم بهشمارمیآید.
- ایجاد زخم دائمی در کبد: این بیماری را در علم پزشکی با عنوان سیروز کبدی میشناسیم. سیروز کبدی التهاب و زخمی است که در اثر ورود و رشد ویروس هپاتیت ب در کبد ایجاد میشود. در این بیماری فرد مبتلا از زخمهای گسترده و دائمی کبدی رنج میبرد و این میتواند اختلالات کبدی و جسمانی دیگری برای فرد بدنبال داشته باشد.
- بیماریهای خارج کبدی: این ویروس در موارد پیشرفته علاوهبر کبد، التهاب رگهای خونی، کمخونی و نارسایی کلیه را نیز درپی خواهد داشت.
- سرطان کبد: گروه افرادی که مبتلا به هپاتیت بی مزمن میشوند ممکن است دچار سرطان کبد نیز بشوند.
اگر نتیجه آزمایش شما مثبت شده است و میخواهید که تفسیر آن را بدانید، کلیک کنید!
شایعترین علائم بروز هپاتیت بی
وقتی نتایج آزمایش HBeAb نرمال نیست، هپاتیت بی علائم خود را نشان میدهد:
- بیمار از تهوع و استفراغ بدون مسمومیت غذایی یا دارویی رنج میبرد.
- زردی پوست و سفیدی چشم بیمار
- فرد احساس خستگی و ضعف دارد حتی با وجود استراحت کافی.
- تب بالا.
- دل دردهای بیدلیل.
- احساس درد و کوفتگی در مفاصل.
- عدم تمایل فرد به خوردن غذا.
اگر هر یک از این علائم را دارید و میخواهید که از سلامتی خود مطمئن شوید، برای انجام آزمایش در منزل کلیک کنید!
انجام آزمایش HBeAb در منزل
دلایل مختلفی وجود دارد که نمیتوان برای انجام آزمایش HBeAb به آزمایشگاه مراجعه کرد، اما خبر خوب این است که مراکز معتبری خدمات آزمایش در منزل را با بهترین کیفیت و قیمت مناسب ارائه میدهند. هم اکنون به کمک مرکز خدمات هومکا این فرصت فراهم شده که در منزل تست هپاتیت بی یا تست آنتی بادی هپاتیت بی را انجام دهید.
شما میتوانید با کلیک بر روی بنر زیر، از تمام خدمات آزمایشگاهی، مراقبتی و درمانی هومکا در منزل بهره ببرید. همچنین میتوانید با شماره ۰۲۱۶۷۳۷۱ تماس بگیرید.
خدمات هومکا شامل ساکنین سراسر استان تهران و شهرهای کرج، تبریز، اصفهان، شیراز، اهواز، قزوین و رشت میشود.