خدمت خود را انتخاب کنید
کرونا زمان کوتاهی نیست که در دنیا شیوع پیدا کرده و بسیاری نیز در اثر ابتلا به آن جان خود را از دست دادهاند. بیش از قشرهای جوان، سالمندان و افراد مبتلا به بیماریهای پیشزمینهای در معرض خطر ابتلا قرار دارند. در دوران کرونا سعی کنید از سطح قند خونتان مطلع باشید. در این صورت ریسک ابتلا به کرونا به دلیل قند بالا در شما کنترل میشود.
افرادی که با بیماری دیابت درگیر هستند و یا اینکه عوارض ناشی از این بیماری را تحمل میکنند، بیش از دیگر مردم جامعه شانس ابتلا به کرونا را دارند. متخصصین به بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱ و نوع ۲ توصیه میکنند که تا حد امکان از منزل خارج نشوند و اگر مجبور به فعالیت در خارج از منزل هستند، رعایت پروتکلهای بهداشتی را از یاد نبرند. برای انجام تست کرونا در منزل میتوانید از خدمات مجموعه هومکا بهرهمند شوید.
دریافت خدمات بیماران کرونا در منزل
امروزه دریافت خدمات درمانی، همچون پرستاری، انجام تست قندخون و دیگر آزمایشات مانند تست کرونا یکی از دغدغههای بزرگ افراد مبتلا به بیماریهای پیشزمینهای و بخصوص دیابت است. هومکا این نگرانی شما را برطرف کرده است. شما میتوانید در صورت نیاز از مجموعه هومکا درخواست اعزام نیروی متخصص برای خدمت پزشک در منزل داشته باشید. همچنین میتوانید در منزل بمانید و تنها با یک تماس و ثبت نوبت در منزل از خدمات درمانی و تست هومکا در منزل بهرمند شوید. برای دریافت مشاوره رایگان در خصوص ارتباط کرونا و دیابت و احتیاطات لازم برای افراد دیابتی، بر روی دکمه تماس زیر کلیک کنید.
کرونا در افراد دیابتی
همانطور که اشاره کردیم کسی از بیماری کرونا مصونیت ندارد، اما در این میان افراد مبتلا به بیماریهای پیش زمینهای مانند دیابت بیش از دیگران مشکلات و عوارض ناشی از کرونا را تجربه خواهند کرد. افرادی که دیابت دارند بخاطر شرایط سلامتیشان غالبا مشکلات جدیتری را در اثر ابتلا به کرونا ویروس تجربه میکنند.
درصورت ابتلا فرد دیابتی نیز علائم یک فرد مبتلا با شرایط سلامت جسمانی عادی را خواهد داشت، اما علائم در دیابتیها شدیدتر خود را نشان میدهند. چنانچه بیمار مبتلا به کرونا دیابتی باشد و از بیمار قلبی عروقی نیز رنج ببرد حتما شرایط سختتر خواهد شد، چون باوجود این ضعفهای جسمانی و ایمنی بدن به سختی میتواند در برابر ویروس کرونا از خود مقاومت نشان دهد.
در سایت انجمن دیابت آمریکا (Diabetes) درباره عوارض ناشی از کووید-۱۹ در افراد دیابتی آمده است:
افراد مبتلا به دیابت به احتمال زیاد از کووید-۱۹ دچار عوارض جدی میشوند. به طور کلی، افراد مبتلا به دیابت در صورت ابتلا به هر ویروسی، علائم و عوارض شدیدتری دارند. اگر دیابت خوب کنترل شود احتمال خطر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در شما کمتر خواهد بود. داشتن بیماری قلبی یا عوارض دیگر علاوه بر دیابت میتواند احتمال بیماری جدی کووید-۱۹ را مانند سایر عفونتهای ویروسی بدتر کند، زیرا داشتن بیش از یک بیماری، برای بدن شما مبارزه با عفونت را دشوار میکند. عفونتهای ویروسی همچنین میتوانند التهاب یا تورم داخلی را در افراد دیابتی افزایش دهند. این امر همچنین میتواند به دلیل قندهای خون بیش از حد ایجاد شود و التهاب میتواند به عوارض شدیدتری منجر شود.
ممکن است بپرسید که کرونا در بیمار دیابتی از آنفولانزا شدیدتر خواهد بود؟
تا اینجا که بررسیها نشان میدهند ویروس کرونا به مراتب کشندهتر و خطرناکتر از آنفولانزاست، بنابراین بصورتی جدی خطر آن بیماران پیشزمینهای و بخصوص دیابتی را تهدید میکند. امری حیاتی است که اصول و پروتکلهای ابلاغ شده اجرایی شود تا پیشگیری لازم در جهت عدم ابتلا به ویروس کرونا انجام شده باشد.
برای ورود به صفحه ثبت درخواست تست کرونا در منزل بر روی آیکون زیر کلیک کنید.
کرونا و دیابت نوع ۱
- حتما اگر مبتلا به دیابت نوع ۱ باشید میدانید که یکی از عوارض حاد و بد این بیماری کتواسیدوز دیابتیست.
- در افرادی که مبتلا به کرونا شدند و دیابت نوع ۱ نیز دارند احتمال بروز کتواسیدوز دیابتی بیشتر میشود.
- احتمال بروز این حالت در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نیز وجود دارد اما بیشتر گریبان مبتلایان به دیابت نوع ۱ را میگیرد.
- چنانچه کتواسیدوز بروز کند به سختی میتوان سطح مایعات و الکترولیتهای بدن را کنترل و به حالت نرمال برگرداند.
- کتواسیدوز سپسیس و یا سپتیک را بدنبال دارد.
- افراد دیابتی که دچار کرونا میشوند معمولا پس از کتواسیدوز، سپتیک را نیز تجربه میکنند که عارضهای جدی بشمار میرود.
کرونا و دیابت نوع ۲
دیابت نوع ۲ نیز همانند نوع یک بروز میکند. اما از آنجایی که بیماران مبتلا به دیابت شرایط خطرناکتر و استرسزاتری را تجربه میکنند، از این رو به آنها توصیه میشود رعایت اصول بهداشتی را جدی بگیرند.
ممکن است علائم کرونا در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ شدیدتر باشد، بنابراین افزایش سطح مراقبتهای بهداشتی ضروری است. البته لازم به ذکر است که معمولا افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ کرونای شدیدتری را تجربه میکنند.
تغذیه افراد دیابتی در دوران کرونا
همچون دیگر گروههایی که مبتلا به بیماری کرونا میشوند، افراد مبتلا به دیابت که درگیر ویروس کرونا نیز هستند هم باید پرهیزهای غذایی داشته باشند.
- اولین اصل تغذیه افراد دیابتی در دوره کرونا که باید حتما رعایت شود این است که غذاهایی مصرف کنند که ارزش غذایی سلامت و بالایی را داشته باشد.
- بهتر است رژیم غذایی بیمار متنوع و از تمام گروههای هرم غذایی باشد.
- برای اینکه بتوانید میزان گلوکز خون را تنظیم نمایید و سیستم ایمنی را تقویت نمایید حتما در نوع مواد خوراکی که انتخاب میکنید، دقت بخرج دهید.
- ترجیحا از غذاهای با سطح قند پایین استفاده کنید.
- سبزیجات بیشتر مصرف کنید.
- هر روز حداقل سه عدد میوه کوچک تا متوسط میل کنید.
- مصرف نودل و پاستایی که از آرد گندم کامل تهیه شدهاند برای افراد دیابتی مانعی ندارد.
- خوراکیهای سرخ شده و بخصوص غذاهای فست فودی مصرف نکنید.
- از مصرف غذاها و تنقلات با سطح قند و کربوهیدرات بالا بپرهیزید.
- بیشتر ماهی، تخم مرغ و حبوبات مصرف کنید.
- مصرف شیر را در رژیم تغذیهای خود بگنجانید.
- مصرف برگهای تیره مانند اسفناج و کاهو را از یاد نبرید.
شما میتوانید در صورت نیاز از خدمت چکاپ در منزل هومکا استفاده کنید. جهت ثبت درخواست آزمایش کرونا برای افراد مبتلا به دیابت در منزل بر روی دکمه تماس زیر کلیک کنید.
پیشگیری از کرونا در افراد دیابتی
افراد دیابتی نیز مانند دیگر افراد جامعه و حتی بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند، بنابراین باید بیشتر از دیگر افراد و همانند افراد مبتلا به بیماریهای خاص در پیشگیری از کرونا تلاش کنند. موارد زیر را رعایت کنید تا شانس ابتلا در شما اگر دیابت دارید کاهش یابد:
- منزل بمانید، فقط در موارد اضطراری از منزل خارج شوید و بیشتر سعی کنید فردی با شرایط عمومی خوب را مامور انجام کارهایتان کنید.
- حتما هنگام خروج از منزل ماسک به صورت بزنید.
- حتما در هنگام حضور در اجتماع و محیطهای بسته از دستکش استفاده کنید.
- اگر مجبورید مسافتی را پیاده بروید و یا اینکه با افراد در ارتباط باشید حداقل فاصله مطمئنه را رعایت کنید.
- اگر احساس میکنید بیمار شدید در منزل استراحت کنید.
- داخل آرنج سرفه کنید و یا اینکه از دستمال تمیز جهت جلوگیری از ذرات خارج شده توسط سرفه استفاده کنید.
- دستمال حاوی خلط و مخاط بینی را در کیسهای گره بزنید و سپس دوربیاندازید.
- بیشتر مایعات بنوشید.
- غذاهای آبکی مصرف کنید و بیشتر سعی کنید غذایتان گرم باشد.
- دستها را مرتبا با آب و صابون بشویید.
- اگر به سطوح آلوده خارج از منزل دست زدید فورا از ضدعفونی کننده دست استفاده کنید.
- با کسی دست ندهید و روبوسی نکنید.
شما میتوانید در صورت بروز علائم بیماری کرونا، انجام آزمایش کرونا در افراد دیابتی و دیگر نیازهای درمانی و پزشکی مرتبط با بیماری دیابت مانند خدمت پرستار در منزل و یا سایر خدمات با هومکا تماس بگیرید یا به سایت مراجعه کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر و ورود به صفحه ثبت رایگان درخواست انواع آزمایش در منزل بر روی آیکون زیر کلیک کنید.