آزمایش LDL
خانه
مقالات
آزمایش LDL

آزمایش LDL

آخرین تاریخ به روز رسانی: 1403/08/30
با آزمایش LDL از بروز بیماری‌های قلبی پیشگیری کنید.
LDL در آزمایش خون چیست؟ یکی از فاکتورهای آزمایشی مربوط به اندازه‌گیری چربی خون است. افزایش بیش از حد این چربی می‌تواند زمینه را برای بروز ناراحتی‌های قلبی فراهم سازد. با مطالعه این مقاله به سادگی با مفهوم آزمایش LDL آشنا شده و درمی‌یابید که چگونه افزایش بیش از حد این چربی در خون، ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی و مغزی را افزایش خواهد داد.

داشتن علائمی مانند درد قفسه سینه، حالت تهوع، خستگی مفرط و تنگی نفس می‌تواند از علائم اصلی بالا رفتن چربی خون باشد. آزمایش LDL در واقع همان چربی بد خون را اندازه گیری می کند. بهتر است بدانید که انجام این آزمایش برای اطلاع از میزان چربی خون، ضروری است. داشتن رژیم غذایی ناسالم و چاقی و اضافه وزن، به راحتی می‌تواند موجب بالا رفتن چربی بد خون شود. در صورت بالا رفتن چربی بد خون، ناراحتی‌های قلبی در کمین شما خواهد بود. اگر قصد دارید تا اطلاعات کاملی در ارتباط با آزمایش LDL بدست بیاورید و به پرسش" LDL در آزمایش خون چیست؟" پاسخ دهید، ادامه مطالب را از دست ندهید. اگر نسخه آزمایش دارید و وقت کافی برای رفتن به آزمایشگاه را ندارید، کلیک کنید!

 

LDL در آزمایش خون چیست؟

کلسترول ماده‌‎ای است که در کبد ساخته می‌‏شود. وجود آن برای برخی از عملکردهای بدن ضروری است. به عنوان مثال می‌‎توان گفت، در تولید برخی از هورمون‌ها نقش دارد. برای جابجایی کلسترول در بدن به پروتئین نیاز است. ترکیب پروتئین و چربی باعث ایجاد ماده‌‎ایی به نام لیپوپروتئین می‎‌شود. این ماده در بدن به دو صورت LDL و HDL در آزمایش خون وجود دارد. هر زمان صحبت از کلسترول بالا و راه‎‌های پیشگیری از آن می‎‌شود، منظور LDL یا همان لیپوپروتئین با چگالی کم است. 

چرا از LDL در آزمایش خون به عنوان کلسترول بد یاد می‌‎شود؟ در این حالت همان مشکلی رخ می‎‌دهد که با مصرف بیش از حد نمک مواجه می‎‌شویم. این مواد به خودی خود بد نیستند، زمانی که سطح آن‌ها در بدن افزایش می‌‎یابد زمینه را برای بروز بیماری‌های جدی مانند قلب و عروق و سکته مغزی فراهم می‌کنند. علت تجمع آن‌ها در بدن نیز به دلیل رژیم غذایی نامناسب و سبک زندگی اشتباه است.

LDL در آزمایش خون چیست؟

پزشک با بررسی نتایج این آزمایش به خوبی می‎‌تواند ریسک حملات قلبی را تشخیص دهد. برای کاهش چربی خون ابتدا از بیمار درخواست می‌‎شود تا رژیم غذایی سالمی را در پیش بگیرد و همچین در صورت نیاز از دارو نیز برای درمان استفاده خواهد شد. اگر نسخه آزمایش دارید و وقت کافی برای رفتن به آزمایشگاه را ندارید، کلیک کنید!

 

LDL در آزمایش خون باید چند باشد؟

برای تفسیر LDL در آزمایش خون لازم است با پزشک مشورت داشته باشید. متخصص با توجه به شرایط سلامتی، سن، جنسیت، بیماری‌های زمینه‌ای، داروهای مصرفی و شرایط محیطی تفسیر درستی از آزمایش را در اختیار شما قرار خواهد داد. برای تفسیر آزمایش LDL توسط پزشک به صورت آنلاین، کلیک کنید! در ادامه به شما خواهیم گفت که مقدار نرمال LDL در آزمایش خون باید چند باشد؟ 

سطح LDL برای افراد بالغ بالای ۱۸ سال به صورت زیر تعریف شده است:

•    کمتر از ۱۰۰  mg/dL، در محدوده ایده‌ال قرار دارد.
•    بین ۱۰۰-۱۲۹  mg/dL، وضعیت مطلوب است.
•    بین ۱۳۰-۱۵۹ mg/dL، وضعیت در حالت متوسط قرار دارد.
•    بین ۱۶۰-۱۸۹ mg/dL، میزان کلسترول بالا است.
•    بیشتر از ۱۹۰ mg/dL، کلسترول در سطح بسیار بالایی قرار دارد.

تفسیر آزمایش

 

شرایط انجام آزمایش LDL چیست؟‌

برای انجام آزمایش LDL لازم است تا به مدت ۱۰ تا ۱۲ ساعت ناشتا باشید. هدف از ناشتا بودن این است تا وضعیت بدن در حالت پایه مورد بررسی قرار گیرد. پیشنهاد می‌‎شود، شب قبل از آزمایش وعده شام را زودتر میل نمایید. نباید تغییر خاصی در وعده غذایی وجود داشته باشد. سعی کنید، رژیم غذایی همیشگی خود را رعایت کنید.

از ۷۲ ساعت قبل از آزمایش، الکل مصرف نکنید. ورزش سنگین ۲۴ ساعت قبل از آزمایش منع شده است. همچنین وعده شام را کمی زودتر و سبکتر میل کنید. 
چنانچه داروی خاصی مصرف می‎‌کنید، حتما موضوع را به پزشک و تکنسین آزمایشگاه اطلاع دهید. برای مثال مصرف قرص‌های ضد بارداری میزان کلسترول در بدن را افزایش خواهند داد. به همین دلیل شاید پزشک از شما بخواهد، چند روز قبل از انجام آزمایش چربی خون، مصرف قرص را قطع نمایید.
در طی ساعات ناشتایی، می‌توانید آب بنوشید. اما نوشیدن چای، قهوه و ...  منع شده است.
مدت زمان ناشتایی نباید از حد استاندارد آن بیشتر یا کمتر باشد. در غیر این صورت احتمال بروز خطا وجود خواهد داشت.

شرایط انجام آزمایش LDL

 

 آزمایش LDL Cholesterol به چه کسانی توصیه می‌شود؟ 

هدف از انجام آزمایش LDL، بررسی ریسک ناراحتی‌های قلبی و ارزیابی شیوه درمان است. از این تست در چکاپ‌های دوره‌ای و غربالگری نیز استفاده خواهد شد. 

در حالت کلی، توصیه شده است افراد بالای ۲۰ سال که هیچگونه ناراحتی قلبی ندارند، هر چهار تا شش سال، LDL خون خود را بررسی کنند. باید بدانید علائم چربی خون بالا همیشه خود را به صورت واضح خود را نشان نخواهند داد. بنابراین بهتر است با آزمایش خون از وضعیت عمومی سلامتی خود مطلع شوید. برای انجام آزمایش LDL نیاز نیست به آزمایشگاه بروید. برای انجام آزمایش در منزل کلیک کنید!

 

 

بالا بودن LDL در آزمایش خون به چه معناست؟

زمانی که میزان LDL در آزمایش خون بالا است، یعنی احتمال رسوب چربی در رگ و شریان‌ها افزایش می‎‌یابد. در این حالت تجمع چربی‎‌ها باعث تنگ شدن عروق خواهند شد. از آنها اصطلاحا تحت عنوان پلاک یاد می‌‎شود. با تشکیل آنها جریان خون دچار اختلال خواهد شد. این امر سبب می‎‌شود تا سیستم قلبی و عروقی فشار بیشتری به خود وارد کند تا نیاز اندام‌های مختلف بدن را فراهم نماید. در نتیجه ناراحتی‌های قلبی رخ خواهند داد. تیم هومکا این امکان را فراهم کرده است تا با استفاده از خدمات نمونه گیری خون در منزل از میزان چربی خون خود مطلع شوید.
گاهی اوقات چربی‌ها به طور کامل منجر به انسداد شریان‌ها می‌‎شوند. همچنین آن‌ها می‎‌توانند از یکدیگر جدا شده و مواد شیمیایی از خود تولید کنند. این امر لخته شدن خون را در پی خواهد شد. با ایجاد لخته خون، مشکلات جدی قلب و مغز را تهدید خواهد کرد.

LDL بالا در آزمایش خون

 

میزان نرمال LDL در کودکان چقدر است؟ 

میزان LDL در آزمایش خون کودکان و نوجوانان ۲ تا ۱۷ سال بیانگر موارد زیر است:

  • کمتر از ۱۱۰ mg/dL، یعنی سطح کلسترول در وضعیت مطلوبی قرار دارد.
  • بین  ۱۱۰-۱۲۹ mg/dL، میزان کلسترول متوسط است.
  • بیشتر  از ۱۳۰ mg/dL، یعنی سطح کلسترول در بدن بالا است.

دکمه ثبت درخواست رایگان

 

علت بالا بودن LDL در آزمایش خون کودکان چیست؟ 

دلیل بالا بودن آزمایش LDL در کودکان می‌تواند در چهار مورد زیر خلاصه شود: 

  • داشتن رژیم غذایی ناسالم. کودکانی که در برنامه غذایی خود از چربی و غذاهای فست فودی بیشتری مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض کلسترول بالا قرار دارند.
  • برخی بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، اختلالات تیروئیدی و ناراحتی‌های کلیوی
  • چاقی و اضافه ورن. نداشتن تحرک منجر به انباشته شدن چربی اضافی در بدن خواهد شد. در این حالت بدن بیش از آنکه کالری بسوزاند، کالری دریافت می‌کند.
  • سابقه خانوادگی. اگر یکی از والدین مبتلا به چربی خون بالا باشد، در این صورت احتمالا میزان LDL در آزمایش خون کودک نیز بالا خواهد بود. 

یکی از راه‌های کاهش LDL در کودکان از طریق تغذیه و اصلاح عادات غذایی است. سایت MedlinePlus در این رابطه این‌گونه نوشته است:

غذاهایی که می‌توانند به کاهش کلسترول بالا در کودکان کمک کنند عبارتند از:

  • روغن کانولا
  • انواع بادام 
  • گردو
  • تن ماهی
  • ماهی سالمون
  • میوه‌ها
  • سبزیجات
  • غلات کامل

همچنین از غذاهایی که می توانند کلسترول "بد" را افزایش دهند خودداری کنید. چربی اشباع شده نباید بیش از ۸ تا ۱۰ درصد از کل چربی دریافتی کودک شما را تشکیل دهد. چربی ترانس باید به طور کامل اجتناب شود.

بالا بودن LDL در کودکان

 

بالا بودن LDL در آزمایش خون کودکان چقدر خطرناک است؟

LDL در آزمایش خون کودکان نیز می‌تواند بالا باشد و این موضوع محدود به بزرگسالان نخواهد بود. در واقع ابتلا به کلسترول بالا در هر سنی امکان دارد. خطرات بالا بودن LDL در کودکان، همان خطراتی است که بزرگسالان را تهدید می‌کند.

در سایت معتبر Medical News Today در خصوص میزان LDL در آزمایش خون کودکان اینطور نوشته است: 

بهترین توصیه به کودکان و نوجوانان برای کنترل سطح کلسترول، داشتن یک سبک زندگی سالم و فعال است. این شامل داشتن یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم است. کودکان کم تحرک و دارای اضافه وزن که رژیم غذایی سرشار از غذاهای فرآوری شده دارند ، به احتمال زیاد دارای کلسترول بالا هستند. کودکانی که سابقه خانوادگی کلسترول بالا دارند نیز ممکن است در معرض خطر باشند.

اگر میزان LDL در آزمایش خون کودک شما بالاست و می‌خواهید که تفسیر آزمایش خون را بدانید، کلیک کنید!

 

چگونه LDL خون را کاهش دهیم؟

برای کاهش LDL معمولا توصیه می‌شود تا تغییراتی در سبک زندگی و رژیم غذایی داده شود. مصرف غذاهای چرب و فرآوری شده به عنوان یکی از مهم‌ترین دلایل افزایش چربی خون بد در بدن یاد می‌شود. در کنار آن بی‌تحرکی و برخی از عادات اشتباه در زندگی مانند سیگار کشیدن را نیز باید به آن اضافه کرد. به همین دلیل اولین قدم برای کاهش LDL داشتن رژیم غذایی و سبک زندگی سالم است.

در مرحله بعدی، برخی بیماری‌های زمینه‌ای مانند کم کاری تیروئید و مصرف برخی داروهای خاص نیز باعث زیاد شدن سطح LDL در خون خواهند شد. با کنترل کردن آن‌ها، چربی خون نیز کاهش خواهد یافت.

نحوه کاهش کلسترول بد

 

۷ نکته طلایی برای کاهش کلسترول خون

  • بین دریافت کالری و مصرف آن تعادل ایجاد کنید تا دچار اضافه وزن نشوید. 
  • برنامه ورزشی منظم داشته باشید. 
  • در رژیم غذایی از غذاهایی دریایی استفاده کنید. 
  • به سراغ روغن‌های اشباع نشده مانند روغن کنجد و زیتون بروید. 
  • حواستان به مصرف چربی‌های ترانس باشد. یعنی باید فکری به حال مصرف غذاهای خوشمزه فست فودی و سرخ شده کنید. 
  • سخت است اما استرس را کنترل کنید. 
  • بهتر است با مصرف سبزیجات میانه خوبی داشته باشید. 

نکات مهم برای کاهش LDL در آزمایش خون

 

تست‌های مرتبط با آزمایش LDL

  • آزمایش تری گلیسیرید Triglycerides: هدف از انجام آزمایش TG بررسی ریسک بروز بیماری قلبی و عروقی است. همچنین ممکن است پزشک جهت پایش روند درمانی آن را تجویز کند که در این صورت می‌توانید از خدمات پزشک متخصص در منزل هومکا بهره ببرید.
  • آزمایش Cholesterol: این تست نیز با هدف بررسی ریسک بیماری قلبی و عروقی و پایش روند درمانی تجویز می‌شود.
  • آزمایش HDL یا چربی خون خوب:  این آزمایش نیز اهداف دو آزمایش قبلی را دنبال می‌کند. 
  • آزمایش VLDL: این آزمایش مربوط به اندازه‌گیری چربی کل خون است. 

تست های مرتبط با LDL در آزمایش خون

 

آزمایش LDL در منزل با هومکا

پس از پاسخ به سوال" LDL در آزمایش خون چیست؟" بهتر است بدانید که برای انجام آزمایش LDL، نیاز نیست تا حتما از منزل خارج شوید. مجموعه هومکا با همکاری مجهزترین و مدرن‌ترین آزمایشگاه‌ها در استان تهران، کرج، شیراز، اصفهان، اهواز، رشت، تبریز و مشهد، همواره بهترین خدمات آزمایش در منزل را زیر نظر بیمه پایه و تکمیلی به شما ارائه می‌دهد.

اگر قصد انجام خدمات نمونه گیری در منزل یا تفسیر آزمایش خون را دارید، می‌توانید با شماره ۰۲۱۶۷۳۷۱ تماس بگیرید یا با کلیک بر روی بنر زیر، درخواست آزمایش خود را ثبت کنید. در اینصورت همکاران ما با شما تماس خواهند گرفت و هماهنگی‌های لازم جهت انجام آزمایش صورت می‌گیرد. همچنین، جواب آزمایش شما در اسرع وقت به دستتان خواهد رسید.

دکمه ثبت درخواست رایگان

دسترسی سریع

سوالات متداول

LDL در آزمایش خون چیست؟
LDL در آزمایش خون، به بررسی نوعی چربی خون به نام لیپوپروتئین با چگالی پایین می‌پردازد. بالا بودن سطح LDL در خون، زمینه را برای بروز ناراحتی‌های قلبی و مغزی فراهم می‌کند.
آیا برای انجام آزمایش LDL باید ناشتا باشیم؟
بله. آزمایش LDL به ۱۰ ساعت ناشتایی نیاز دارد.
هر چند وقت یکبار باید آزمایش LDL انجام شود؟
بیشتر بزرگسالان سالم باید هر ۴ تا ۶ سال کلسترول خود را چک کنند. برخی از افراد ، مانند افرادی که بیماری قلبی یا دیابت دارند و یا سابقه خانوادگی کلسترول بالا دارند ، باید مرتباً کلسترول خود را بررسی کنند.
میزان طبیعی LDL چقدر است؟
اگر سطح LDL کمتر از ۱۰۰  mg/dL باشد، میزان LDL در محدوده ایده‌ال قرار دارد و اگر بین ۱۰۰-۱۲۹  mg/dL باشد، سطح LDL مطلوب است.
شرایط انجام آزمایش LDL چیست؟
برای انجام آزمایش LDL می‌بایست شب قبل از آزمایش شام سبک و کم چرب میل کنید، از ۷۲ ساعت قبل از آزمایش الکل مصرف نکنید و همچنین از ۲۴ ساعت قبل نیز ورزش سنگین نکنید.
آیا ساکنین کرج می‌توانند از خدمات هومکا بهره ببرند؟
بله. خدمات این مجموعه به ساکنین سراسر استان تهران، کرج و حومه و مشهد ارائه می‌شود.
هومکا در چه زمینه‌ایی فعالیت دارد؟
مجموعه هومکا در زمینه خدمات آزمایشگاهی و درمانی فعالیت دارد.

پرسش و پاسخ با پزشک

Loading...
Loading...
دوست دارید درباره فاکتور CBC بیشتر بدانید؟
برای دریافت فایل راهنما، کافیست اطلاعات زیر را وارد نمایید.
request
دانلود فایل
interpretation-icon

تفسیر رایگان CRP

mg/L